dinsdag 06 augustus 2013
  9 Replies
  8.2K Visits
  Subscribe
Mijn dochter wordt in oktober 3 jaar, ze gaat dus nog als 2 jarige mee naar indonesie, waar we Java en Bali aan gaan doen.

Daar hoeven we geen malariapillen voor in te nemen, maar wel met deet aan de gang...Voor onszelf vind ik het al een rotspul maar voor mijn kleine meisje al helemaal! Toen vond ik dit....http://www.careplus.eu/nl/voorkom-insec ... t-natural/

Daar zit citriodiol in.

Maar ja, hoe goed werkt het, wat zijn de ervaringen, wat is het gevaar ervan....

Heeft iemand hier ervaring mee of meer informatie over?
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13919
Wij hadden dat mee naar Thailand

Muggen vinden mij erg lekker, ook thuis en in bijv Frankrijk.

Maar ook ivm kinderen dit spul mee. Doordat je sprayt bedek je niet alles, de muggen prikten er dus naast, dus ik zou de volgende keer een crème meenemen. Het sprayt dus je moet echt snel sprayen en je adem inhouden. Het stinkt evengoed. Ook aan je handen, ook als je die gewassen hebt. Dit geldt overigens voor alle sprays, ook waar deet inzit.

Daarbij prikt het verschrikkelijk op wondjes. En met al die opengekrabde muggenbeten was dat dus niet fijn.

In Thailand heb ik Off gekocht. 15% deet, maar het hielp als een trein. Niet meer geprikt, ook een spray maar een soort poeder wat je sprays met een spuitbus. Dus beter alles te bedekken. Ik heb ook Off gebruikt als crème, dat was nog veel beter. Dan bedek je echt alles.
Het stinkt niet, kan goed bij kinderen, en je kan het ook weer van je handen afwassen. Ik koop dus op een volgende reis weer lokaal spul. Het is nog goedkoper ook.

Ik was bang dat ik het niet zou kunnen vinden, overal was veel muggenspul te koop. En ze kunnen je ook goed adviseren daar.

Gisteren was ik bij de apotheek, daar zag ik armbandjes liggen. Met een soort cassettes erbij. Dat was aromatisch. Ik zou dat zelf ook nog wel eens willen proberen. Ik weet daar de prijs niet van. Maar die moest je gewoon om je arm of been doen en dan beschermt het ook.

Conclusie: ik zou hier niets kopen maar ter plekke een crème kopen of je daar laten adviseren. Succes ermee.

Groetjes Dionne
10 jaar geleden
·
#13920
Wij gebruiken steeds de anti-insect natural spray van Care Plus en zijn er zeer tevreden over. Voor ons geen Deet als het even kan... Zijn het beginnen gebruiken toen de jongste één jaar was en producten met Deet niet aangeraden werden.

Ondertussen zijn onze kinderen echte wereldreizigers en steeds prima beschermd geweest met deze spray. Ook in gebieden waar malaria voorkwam hebben wij de kinderen nooit preventieve medicatie laten slikken, enkel goed beschermd tegen de muggen door oa deze spray te gebruiken.

Wel handen goed wassen na het aanbrengen want het komt zo snel in je ogen of mond en smaakt echt vreselijk. Bij ons had elke avond één ouder de opdracht om de spray aan te brengen bij zichzelf, partner en de 4 kinderen zodat maar één paar handen met het product in aanraking kwam (spray op de huid en dan even open wrijven zodat de hele oppervlakte bedekt is).

In onze ogen is dit dus zeker een goed alternatief.
10 jaar geleden
·
#13921
Disclaimer: geen medisch advies geVen als je geen dokter bent. Maar gebruik het als achtergrond om met een (tropen)arts te praten. Lijkt me sowieso veiliger als een forum (al hebben we ook een artsenstel als lid ;-). ).

Deet dus. Van malaria en dengue kun je doodgaan. We nemen voortdurend gecalculeerde risico's met onze kinderen. Dat doen we ook als we ze meenemen naar texel, frankrijk of laos. Waarom kinderen wel blootstellen aan 'enge' ziektes en ze vervolgens niet insmeren met klinisch geteste profylaxe?

En nog iets over lokale middelen. Daar zit dus ook deet in. Waarom vertrouwen we die eigenlijk wel en de Nederlandse niet?
10 jaar geleden
·
#13922
En waarkopen jullie spul tegen muggen in Thailand, in wat voor soort winkels? Bedankt
10 jaar geleden
·
#13923
In grote supermarkten en zeker in drogisterijen, overal te vinden en elke stad.
10 jaar geleden
·
#13924
Wij zijn net terug en hadden gewoon 50% deet mee. De jongens er s'avonds mee ingesmeerd, enkels, armen, nek en soms benen. Zij zijn niet gestoken, ik wel maar dat gebeurde alleen wanneer ik geen deet had gesmeerd (overdag eigenlijk).

Wij zijn niet van de malaria tabletten maar wel deet, waarom zou lokaal spul beter zijn?

We hebben eens een middel tegen oorontsteking gekregen voor ons zoontje van toen 2 jaar, dat was voor kinderen geschikt zeiden ze in Thailand. Het was een of ander paardenmiddel, werkte zeker, maar in NL zeker niet voor gebruik voor kinderen.

Groeten
Merel
10 jaar geleden
·
#13925
Dag merel, bedankt ikben nog in dubio wat ikzou doen, ietsvan hier meenemen en als op is daar kopen misschien. Waar zijnjullie naar toe geweest vakantie?
10 jaar geleden
·
#13926
Ik vind het lokale spul niet per definitie beter. Alhoewel er wel meer keuze is.

Maar ik vond het lokale spul wel fijner. Het stinkt niet zo en sprayt lekkerder.

Bovendien is het vele malen goedkoper. Persoonlijk zou ik dus de volgende keer hier niets meer kopen en dan daar spul kopen. Nu had ik wel hier spul gekocht voor de zekerheid. Maar het is daar zo uitgebreid te verkrijgen dat dat niet nodig was geweest.

Succes met je keuze maken.

Groetjes Dionne
10 jaar geleden
·
#13927
Hoi,

Ik zou het daar kopen. Werkt beter en is veeeeel goedkoper. Wij hebben net acht weken door cambodja en thailand gereisd. We hadden 50% en 30% mee van care plus. Bij mij werkte het totaal niet, ik werd continu gestoken.
Mijn man kreeg er uitslag van.

Wij kochten de kleine roze flesjes creme voor 1,25 euro in Thailand. Daar zit klein beetje deet in. Of soms de roller van Jaico. De roze flesjes werkten het beste. Mijn man werd bijna nooit geprikt. Ik werd soms wel geprikt welk middel ik ook smeerde, blijkbaar vinden muggen mij gewoon erg lekker. Maar als ik smeerde was het wel veel minder.

Succes en vel plezier!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!