donderdag 09 februari 2017
  2 Replies
  2.4K Visits
  Subscribe
Hallo,

Ik ben op dit moment in Cambodja en ik vroeg mij af wie er allemaal malaria pillen slikken. Ik slik ze niet omdat iedereen zegt dat het troep is en veel bijwerkingen heeft. Maar ik smeer nu wel heel veel deet 40 procent. Soms smeer ik het vaker dan gebruikelijk, omdat ik zo bang ben malaria te krijgen. Soms smeer ik deet nog een keer naar 2 uur, omdat ik weet dat ik bevoordeeld heel de dag wegblijf. Het is niet heel vaak gebeurd dat ik dat doe, maar sinds ik in Cambodja ben doe ik het vaker (nu 2 weken) en nu zie ik dat dat helemaal niet mag. Ik zie op internet dat je huidirritaties kan krijgen, dat heb ik tot nu toe niet gekregen. Zijn er ook blijvende schades dat je krijgt van deet? Ik maak mij daar opeens zorgen over, omdat ik net lees dat ik het niet te vaak kan gebruiken. Ik ga mij nu houden aan de regels van deet, maar kan het veel kwaad? Ik was altijd mijn handen goed en kom niet in de buurt van mijn ogen of mond.
En er staat ook niet onder kleding, maar ik ben onder mijn rok een keer gestoken en had toen ook mijn benen ingesmeerd en dat doe ik nu altijd onder mijn lange rok als ik dat aan ga doen.

Alvast bedankt voor de reacties
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23566
Je schrijft dat je soms na 2 uur weer smeert omdat je hele dag wegblijft en omdat je bang bent voor malaria...

De malaria mug is ´s avonds actief, niet overdag (dan heb je natuurlijk nog andere muggen). En het begint bij de schemering. Beter gedefinieerd: de malariamug is actief tussen zonsondergang en zonsopkomst.

Los van het slikken van malaria pillen in gebieden waar het moet, moet je ook altijd andere voorzorgsmaatregelen treffen: zorg dat je vanaf schemering lange mouwen en lange broek aan hebt en idd ook met deet insmeren. Afhankelijk van het gebied, 's nachts slapen onder een geïmpregneerde klamboe.

Malariapillen voorkomen namelijk niet dat je besmet wordt met malaria (een mug besmet met malaria die je prikt, brengt parasiet over). De pillen zorgen er voor dat de parasieten zich niet kunnen vermenigvuldigen en je dus niet ziek wordt. Dit is niet de wetenschappelijke uitleg van malaria maar dekt hopelijk de lading...

En malariapillen vindt de één troep maar sommige malariasoorten (malaria tropica) kunnen een dodelijke afloop hebben. Dat lijkt mij persoonlijk erger... Ik weet niet wat er in Cambodja zit en wat de adviezen zijn (die verschillen per gebied en per seizoen).

Maar ieder kan/mag besluiten om pillen niet te slikken. En mocht je dit doen in erg malariagebied, lijkt het mij dan wel heel slim om je gedurende zonsondergang en zonsopkomst je goed te bedekken (en geen rok dragen met blote benen) en om 's nachts onder een geïmpregneerde klamboe te gaan slapen.... (geen idee of deze in Cambodja te koop zijn). Daarnaast houdt die mug ook niet van kou, dus wij slapen in zulke gebieden waar mogelijk altijd in hotel met airco.

Ik weet niet hoe lang je op reis bent/gaat maar de eerste verschijnselen treden pas na 10-14 dagen op..

Hoop dat je wat aan deze info hebt.

Succes!
7 jaar geleden
·
#23567
Heel erg bedankt voor de info! Hier heb ik zeker wat aan.

Mia
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!