maandag 07 januari 2013
  5 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
Wij maken de eerste plannen voor een wat langere reis met onze tweejarige dochter. Nog geen idee of het gaat lukken, maar ik loop al helemaal warm...

Als we gaan, zouden we waarschijnlijk ongeveer 2,5 maand gaan rond de maanden juni, juli en augustus (niet ideaal, maar het is niet anders). Op dit moment kijken we vooral naar Azië. Omdat we niet al te veel willen doen gaan we waarschijnlijk voor twee landen (en wellicht één grote plaats als "hub", zoals Hong Kong of Kuala Lumpur. We zijn al geweest in Thailand, Cambodja en Laos en op Bali.

Op dit moment trekken voor mij Vietnam en vooral de Filipijnen, maar ik twijfel erg aan het weer die die periode. Met name Juli en Augustug lijken echte no-no's in deze landen... Indonesië is dan wel weer prima qua weer, maar dan lopen we dwars door de Ramadan heen (geen idee hoe lastig dat is). Mijn vriend wil heel graag naar China en hoewel dit mij ook trekt lijkt het me ook een stuk(je) duurder en vooral ook drukker en strandlozer met zo'n kleintje.

Tips en ervaringen zijn zeer welkom!
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12354
Hey, wat een fijne, geruststellende berichten over Vietnam... Maar eens verder kijken hoe dat met de Filipijnen zit dan. Heel erg bedankt allemaal!
11 jaar geleden
·
#12353
Wij zijn drie weken in de maand augustus geweest. We hebben daarvan maar 1 dag regen gehad. De rest van de tijd was t warm en droog. Alleen in Sapa was t mustig en koel, maar dat komt volgens mij door de ligging.
Het land is zo langgerekt dat er voor t land verschillende reisadviezen mbt het weer worden gegeven.

Succes met je keuze!
11 jaar geleden
·
#12352
Hoi Hik,

Wij zijn ook in de zomermaanden in Vietnam geweest (2010). Wij hebben supermooi weer gehad en superheet weer en nagenoeg geen regen (1 dag in Hoi An en een aantal fikse buien). De dag in Hoi An was een staart van een typhoon en daar hebben ze toen in Hanoi aardig last van gehad. Wij kregen als advies om gewoon niet alles vantevoren vast te leggen, zodat je flexibel bent en je plannen kunt wijzigen. Verder goed de weerberichten bijgehouden en dan kom je een heel eind. vietnam ligt volgens mij net zo'n beetje aan de buitenzijde van het gebied waar in die tijd veel typhoons ronddwalen. Philipijnen ligt er volgens mij middenin en daar kan k je dus niets over vertellen.

Succes met beslissen.

Christel
11 jaar geleden
·
#12351
Wij hebben ons tot nu toe altijd buiten die maanden kunnen houden. Ook echt wel regenpijpen meegepikt, maar ken het typhoon gebeuren niet van dichtbij...vandaar mijn vraag!
11 jaar geleden
·
#12350
Wij zijn in juli-augustus in Vietnam geweest (een hele maand) en het viel echt reuze mee qua regen.
IK denk dat we nog geen 3 dagen regen gehad hebben die maand, waarvan 1 hele dag regen in Sapa en de andere 2 dagen een flinke bui van enkele uren.

Verder ; vooral heel veel zon, strand en zee, en in Hué zelfs superheet.
Ik zou me niet tegen willen laten houden door in onze zomermaanden te reizen.
Sterker; we reizen al jaren met onze kinderen in juli en / of augustus door zuid-oost Azië of Afrika.
Maar wij hebben dan ook niet veel te kiezen met 3 schoolgaande kinderen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!