maandag 04 april 2016
  12 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Na vele jaren de wens te hebben gaat het er nu dan van komen; we gaan onze eerste verre reis maken met onze kinderen. In een ver verleden zijn we al eens met z'n tweeën naar Thailand geweest en nu vonden we het tijd voor een hernieuwde kennismaking. We hebben 19 dagen om door dit prachtige land te trekken en ondanks dat dat best een mooie tijd is, zullen we toch écht keuzes moeten maken. Maar dat is moeilijk ;-)
We hebben samen al een wensen/intresse-lijst gemaakt en daarop staat voor de jongens (11 en 13); Een drijvende markt, nachtmarkt, olifanten verzorgen, kayaken en/of bamboo-raften, apen zien, snorkelen en een kook-les. Op onze wensenlijst staat fietsen in Bangkok, Chiang Mai, Khao Sok, misschien Krabi/Ao Nang en (rustig) strand. Behoorlijk veel dus :-))

Het moeilijke in het samenstellen van een route is dat twee van de vier personen eigenlijk toch wel vliegangst hebben. De reis van- en naar- gaat nog een beproeving worden maar hebben we over om er te komen. Binnenlandse vluchten willen we eigenlijk vermijden. En dan is de afstand van Chiang Mai naar Khao Sok heel ver. Op dit moment zien we als enige mogelijkheid om dit te combineren om alle afstanden met de nachttrein af te leggen. Dit zou betekenen dat we 4 keer (dus zo om de 4 dagen) een nachtje in de trein zouden doorbrengen. Zo op 'papier' lijkt dit misschien wat te veel, maar zijn er hier mensen die ervaring hebben met het 'reizen-zonder-vliegen' :-)? Is dit te doen, of misschien dan toch een keuze maken om alleen het Noorden of alleen het Zuiden te bezoeken [size=85:ljfu2ar3][i:ljfu2ar3](of nogmaals de vliegangst onder ogen te zien)[/i:ljfu2ar3][/size:ljfu2ar3]
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20655
Tis niet mijn keuze, de nachttrein. Anderen vinden het alleen maar leuk.
Ik kwam helemaal brak aan en had dus niets aan de dag na de treinreis...

Krabi/Ao Nang is qua weer niet zo goed in onze zomer. Ko Phangan Ko Samui en Ko Tao zijn qua weer beter.

Er zijn drie opties (haha, precies dat wat jij al aangeeft). Heel globaal:

Of je neemt wel een vlucht van Chiang Mai naar Phuket. Ik bedoel: je bent ook in Thailand gekomen en je moet ook weer met vliegtuig terug... Dan neem je naar Chiang Mai en van de eilanden terug naar Bangkok de nachttrein. Een logisch rondje is dan: Bangkok - Chiang Mai - Phuket/Khao Sok - Suratthani - eiland(en). Alles wat je dan wilt doen, kun je doen.

Optie twee is concentreren op Noord Thailand en dit combineren met
Bangkok - evt. Sukothai - Chiang Mai - Ayuthaya/Bangkok - strand Ko Samet (zelf nooit geweest)

Optie drie is concentreren op Zuid Thailand en combi met River Kwai waardoor je bijna alles kunt doen behalve Chiang Mai (de stad vond ik niet zo): Bangkok - River Kwai en omgeving - Khao Sok - eilanden waarbij Ko Phangan het meest rustig is - terug naar Bangkok.
8 jaar geleden
·
#20656
Of om de nachttrein te breken:

- aankomst Bangkok, meteen door naar Kanchanaburi (oa olifanten) - 2 nachten
- via Ayuthaya met de nachttrein naar Chiang Mai - 1 nacht trein, 3 nachten CM
- Chiang Mai nachttrein naar Bangkok - 1 nacht
- paar dagen Bangkok - 2 nachten
- nachttrein Bangkok naar Surat Thani - 1 nacht
- busje naar Kao Sok - 2/3 nachten
- busje naar Surat Thani (daar naar apenschool) - 1 of 2 nachten
- bus/boot naar Ko Phangan of Ko Samui of Ko Tao - 3 nachten
- boot/nachttrein naar Bangkok 1 nacht trein, 1 nacht BKK

Je komt dan in totaal op 18 nachten (Kao Sok heb ik dan als 2 nachten en Surat Thani als 1 nacht gerekend. Ik zou voor de rust er wel iets uit halen (bijv apenschool - dan bijv alleen naar demonstratie, of Kao Sok eruit). Maar dat is maar net wat jullie fijn vinden. Als je met de nachttrein 's morgens vroeg aankomt en in de avond vertrekt (lijkt me wel ;-)) dan heb je bij 2 nachten acco 3 hele dagen voor de plek. Let wel dat je je bagage dan meteen kwijt kan en je evt niet op kan frissen (dat moet altijd wel te regelen zijn denk ik). En dat je meteen op pad gaat. Zolang je heerlijk uitgerust uit de nachttrein komt is dit best een mooie optie.

Voor de boot/nachttrein van Ko Phangan naar Bangkok moet je wel eerder vertrekken dus de laatste dag heb je niet veel tijd meer.
8 jaar geleden
·
#20657
Helaas herken ik het buikpijn-gevoel van vliegen. Ik (dus wij) hebben binnenlandse vluchten ook altijd gemeden maar hebben hier in Thailand toch voor de snelheid gekozen. Geen spijt van gehad, met minder dan een halve dag (van deur tot deur) en prijstechnisch gezien zeker niet onaantrekkelijk ben je in een totaal ander deel van het land. Maargoed......je moet wel die kist in.

Wij vonden de nachttrein wel erg leuk. Maar vier nachten in drie weken zou ik ook niet voor intekenen hoor.... Wij hebben best "ok" gslapen, maar zelfs dan heb je wel wat in te halen de volgende dag en de kans is groot dat dat voor je kids ook opgaat.

Ik vraag mij af of je met je wenselijst CM niet zou laten voor nu? Je reist heel veel km (ongeacht hoe) voor alleen die stad. Begrijp me niet verkeert, CM is superleuk maar alle activiteiten die je wilt doen kunnen ook in het midden-/zuiden van het land. Alleen het noorden is ook een optie, maar dan zul je afstand moeten nemen van je strandgenot.
Dit hebben wij overigens vorig jaar gedaan en hier zeker geen spijt van gehad! In Thailand geweest zonder strand te zien:-)
Daar gaan we dit jaar voor terug....

Ik zou als ik jou was m'n route ook eens uitwerken en bekijken hoeveel dagen je waar nodig hebt. Als je een beetje relaxed wilt reizen is het misschien ook wel een iets te lange wensenlijst. Vind je het prettig om wel alle dagen vol te hebben, is het wellicht prima te doen maar dat hangt ook af van wat je wilt.
8 jaar geleden
·
#20658
Dankjewel voor die snelle (uitgebreide) reactie's. Daar kunnen we wat mee :-).
We hebben inderdaad een lange wensenlijst maar weten ook dat we daar keuze's in moeten maken en dus bepaalde dingen moeten laten voor wat ze zijn. Ik heb ook al verschillende routes gemaakt, maar als ik dan bedenk dat het Noorden gaat worden, zie ik weer die geweldige foto's van Khao Sok, dus dan bedenk ik dat we dan misschien het Noorden maar moeten skippen, maar ik vond dat eigenlijk wel een leuke stad, toen we er waren. Pfff, luxe problemen :-))
8 jaar geleden
·
#20659
In principe heb je tijd genoeg hoor, zeker met kids van deze leeftijd, die kunnen weer net wat beter schakelen over het algemeen. Je moet even de juiste combi's maken.
Ik ben er nu vanuit gegaan dat je op dag 1 aankomt en op dag 19 weer vertrekt, zijn dag 1 en dag 19 wel volle dagen dan zit je ruim met je tijd hoor.

1 aankomst Bangkok, afhankelijk van de tijd van aankomst acclimatiseren (zwemmen) en evt in de avond naar de avondmarkt van Khao san road gaan.

2 fietsen door Bangkok en in de avond de nachttrein nemen naar Chiang mai

3 aankomst Chiang mai, stadje verkennen en ook hier kan je in de avond naar een avondmarkt.

4 evt een leuke trip in de omgeving boeken naar bergstammen oid.

5 Chiang mai, evt een kookles volgen en de omgeving nog wat verkennen.

6 vandaag een vlucht nemen naar Suratthani en gelijk doorreizen naar Khao sok, als je optijd aankomt dan zou je vandaag ook al een kanotocht kunnen maken of evt op van die banden over de rivier kunnen gaan tuben.

7 een wandeling maken door de jungle van Khao sok en aan het eind van de middag evt nog een kanotocht boeken, dit deden wij ook op 1 dag en dat is echt goed te doen

8 je kan deze dag nog in Khao sok doorbrengen of evt terug reizen naar Suratthani richting the first monkeyschool, dus 1 of 2 nachtjes bij the first monkeyschool

9 je hebt in principe de hele dag met de aapjes maar ook hier in de omgeving zijn erg veel leuke dingen te doen, je kan bijv al (heel) vroeg met een bootje opzoek gaan naar roze dolfijnen, in de middag bij de aapjes blijven (overdag zijn er ook mooie boottripjes te maken) en in de avond kan je ook nog een boottocht maken zodat je miljoenen vuurvliegjes kan zien, super om mee te maken!

10 vandaag neem je al vroeg de ferrie naar Koh Phangan waar je 4 nachten kan verblijven en volop kan snorkelen in de omgeving

11 koh Phangan

12 Koh Phangan

13 Koh Phangan

14 vandaag neem je wat later op de dag de ferrie terug naar Suratthani om vervolgens de nachttrein naar Nakhon Pathom te nemen, vanuit hier kan je dan weer een andere trein naar Kanchanaburi nemen, als je een taxi kan vinden is dit ook nog een optie

15 aankomst in Kanchanaburi, ik zou het vandaag wat rustig aan doen en lekker wat zwemmen

16 vandaag kan je bij Elephants world de hele dag voor de olifanten gaan zorgen, echt helemaal geweldig!

17 vandaag zou je nog de brug, de Erawan watervallen en de oorlogs monumenten en musea kunnen combineren

18 wij verbleven in Kanchanaburi in het oriental kwai resort, mocht je hier nu ook verblijven dan kan je, je transfer naar Bangkok via hun regelen en onderweg een stop maken bij de drijvende markt, de chauffeur let dan op jullie spullen. Misschien dat je dit ergens anders ook kan regelen maar van hier weet ik het zeker.

19 laatste uurtjes Bangkok en jullie vlucht terug

Heb je nu dag 1 en dag 19 ook nog volledig te besteden dan kan je hier of daar nog wat dagen bijplakken, persoonlijk zou ik dan voor Kanchanaburi en Bangkok kiezen.
Dit moet zeker haalbaar zijn met de kids.

Suc6!!!
8 jaar geleden
·
#20660
Wauw, dankjewel voor de uitgebreide routesuggestie! Ik had zelf ook al iets in die richting bedacht, en geprobeerd zoiets te.plannen zonder de binnenlandse vlucht. Maar dit is eigenlijk niet te doen.... We moeten er toch maar eens over na gaan denken of we misschien dan niet toch een binnenlandse vlucht moeten nemen [size=50:2e0ttqig](pfff, de horror ;-))[/size:2e0ttqig]
8 jaar geleden
·
#20661
Het kost inderdaad erg veel tijd om met de trein van Chiang mai naar Suratthani te reizen, je zou dan 2 keer de nachttrein moeten nemen en de dag ertussen ben je waarschijnlijk te gammel om "echt" iets te ondernemen, ik vraag me ook af of dit dan nog leuk is voor de kids en voor jullie. De nachttrein is echt goed te doen, wij hebben er zeker geen hekel aan maar het is wel een "dingetje" denk bijv aan met z'n alle bij elkaar slapen, ook met heel veel vreemde mensen, de lichten blijven aan, je slaapt achter een gordijntje, de wc is niet bepaalt schoon, in de ochtend sta ik al te kokhalzen als ik al die mensen gorgelend hun tanden zie en hoor poetsen boven "die bak" je moet er niet teveel overnadenken en even de knop omzetten. Je kussen en laken zijn echt wel schoon, komen zelfs uit plastic, je wint er behoorlijk wat tijd en geld mee, het is natuurlijk ook gelijk een overnachting. Ik zou het je ook echt wel aanraden maar 2 nachten achter elkaar vind ik wel erg heftig.

Had je nu ook echt 19 volle dagen te besteden of is dag 1 aankomst en dag 19 vertrek?
8 jaar geleden
·
#20662
We hebben in totaal 17 volle dagen en dag 1 en 19 zijn 'halve dagen' (aankomst in BKK om 10.00, vertrek op 18.50). Dus we moeten een beetje passen en meten qua tijd. Mijn man en ik hebben in het verleden overigens ook al verschillende keren met de nachttrein gereist, was in India dus qua smerig en 'ontbering' kan dan niet veel erger worden volgens mij; we denken te weten waar we aan beginnen, hihi. Maar 4 keer in een vakantie is misschien wat veel van het goede. Ik zou dan overigens niet kiezen voor 2 keer achter elkaar maar om bijv. op dag twee door te gaan naar Chiang Mai, na een aantal dagen weer terug naar BKK. Daar een paar dagen verblijven icm Kanchanaburi en dan pas door te reizen naar het Zuiden. En dan aan het einde van de vakantie weer terug. Is erg omslachtig, weet ik maar dat vliegen blijft een dingetje. Onze kinderen vliegen voor het eerst deze vakantie (met tussenlanding, dus in principe al 4 vluchten). Dit omdat de oudste altijd heeft aangegeven dit niet te willen, en ikzelf heb best wel wat vlieguurtjes achter de rug maar wel altijd met klamme handjes en pilletjes. En dan vind ik de intercontinentale vluchten toch altijd net wat 'prettiger' dan de binnenlandse vluchten omdat de vliegtuigen wat groter zijn (voor mijn gevoel stabieler/rustiger in de lucht). En verstandelijk weet ik ook dat het allemaal heel veilig is, maar het gevoel kun je toch niet altijd uit zetten..

Toen we de vorige keer in Thailand waren zijn we overigens helemaal niet in Zuiden geweest, omdat het weer toen daar énorm slecht was (overstromignen e.d). We gaan nu in dezelfde periode (laatste weken Augustus), dus dat vind ik ook nog een beetje lastig. Destijds hadden we niets geregeld en keken ter plekke waar we heen gingen en waar we wilde slapen. Maar nu we de eerste keer zo ver met de kinderen gaan vinden we het misschien toch wel prettig om het een en ander vast te leggen. Maar dan ben je dus wel minder flexibel qua inspelen op de weersomstandigheden. Hoe kijken 'jullie' hier tegenaan?
8 jaar geleden
·
#20663
Hoi,
Dag 1 en dag 19 zou ik inderdaad niet mee tellen. Je komt brak aan, duurt toch wel anderhalf uur voordat je uberhaupt bij je hotel bent en op dag 19 heb je ook je inchecktijd.
Stel dat het weer ergens heel slecht is, accommodatie heel erg tegenvalt, er acuut dreiging is van het een of ander, kind onderweg ziek wordt... dan passen we de boel aan. Als dat een paar nachten accommodatie kost, dan is dat helaas maar zo. Wij hebben het een keer moeten doen, maar we hoefden hierdoor maar 1 nacht van de 5 die we vooraf hadden geboekt te betalen. Daarbij: vooraf boeken lijkt mij veel te veel tijd ter plekke kosten. Nog veel meer zonde. Ergens zul je een planning hebben (met of zonder vluchten) waardoor je planning altijd vooraf ietwat vast legt. Zeker als je maar 17 dagen hebt.
8 jaar geleden
·
#20664
Zo, na veel nadenken (met gebruik van jullie tips; dank!!) nu toch een voorlopige planning. Vliegangst maar ff negeren en in de planning toch een binnenlandse vlucht opgenomen.

1 aankomst Bangkok - uitrusten
2 bangkok-fietsen-nachttrein
3 aankomst Chiang Mai-sightseeing stad - koken
4 Chiang Mai-bergvolken
5 Chiang Mai-Doi Soithep
6 Chiang Mai-chillen - fietsen Chiang Mai
7 Vliegen Surrat Tani-reisdagje -aankomst Khao Sok
8 Khao Sok-jungle - tuben
9 Khao Sok-meer
10 Khao Sok-Surat tani -reisdag - first monkey school
11 first monkey school-roze dolfijnen
12 FMS - Khanom Strand
13 Khanom Strand
14 Khanom Strand
15 Khanom Strand - nachttrein
16 Kanchanaburi-sightseeing
17 Kanchanaburi-olifanten
18 Kanchanaburi-vertrek naar BBK via Damnoen Saduak
19 voorbereiden thuisreis-vliegtuig

Voorlopig ziet het er zo uit, maar weet nog niet of we dan 'genoeg' tijd in Chiang Mai hebben. Heb dus ook al bedacht om misschien Kanchanaburi te 'skippen' en de tijd die over is in Chiang Mai te verblijven. We zijn zo'n 20 jaar geleden met tweeën in Kanchanburi geweest en hoewel ik dat toen de moeite waard vond, weet ik niet of het voor de kids (puber + pre-puber) niet leuker is in Chiang Mai. Heeft iemand daar ervaring mee?
8 jaar geleden
·
#20665
Ik heb nog geen ervaring met Chiang mai en onze kids maar ik weet wel dat ze Elephants world zeker niet hadden willen missen, er wordt hier nog bijna wekelijks over gesproken, gister zelfs nog de fotoboeken uit de kast getrokken om aan een vriendje te laten zien. :)
Ook de erawan watervallen vonden ze hier geweldig.

Heb je al contact met the first monkeyschool gehad? Ik weet dat dit altijd erg snel vol zit dus ik zou het wel tijdig reserveren.
8 jaar geleden
·
#20666
Doe de roze dolfijnen niet met de monkeyschool als je ook naar Khanom gaat. Ze zijn er duur mee, en ik begijp waarom. Ze rijden naar Khanom. En een dag erna zit je in Khanom. Doe dan de dolfijnen vanaf daar. Wat wel kan van monkeyschool is vuurvliegjes. En ik niets gevonden in Surat-Thani die dat goedkoper aanbieden.

Groeten Petra
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!