donderdag 13 oktober 2016
  6 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Minister Koenders in Bangkok: condoleances voor Thaise bevolking na overlijden koning

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft vanuit Bangkok namens Nederland zijn medeleven betuigd aan de Thaise bevolking na het overlijden van Zijne Majesteit Bhumibol Adulyadej. ‘Hij was een zeer gerespecteerd en geliefd vorst die 70 jaar lang de troon heeft bekleed. Decennia lang was de Koning een symbool voor eenheid onder de Thaise bevolking en bezat achter de schermen grote politieke invloed’, aldus Koenders. De minister is vanaf donderdag in de Thaise hoofdstad Bangkok om deel te nemen aan een bijeenkomst van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) en de Europese Unie.

Volgens de minister heeft Thailand onder leiding van koning Bhumibol een belangrijke ontwikkeling en welvaart gekend. Ook heeft de koning als stabiliserende factor in politiek woelige tijden een grote rol gespeeld in het land, aldus Koenders. 'De komende dagen zijn van groot belang gezien de politieke situatie in het land en de opvolging van de Koning.'

Vanwege het overlijden van koning Bhumibol volgt er een lange periode van rouw in Thailand waarin het sociale leven wordt ingeperkt. Feestelijke activiteiten en alcoholgebruik zijn in die periode niet toegestaan.

In een inmiddels aangepast reisadvies raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders in Thailand aan om de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen en plaatselijke gebruiken en de opgelegde beperkingen aan het sociale leven te respecteren. Die worden strikt gehandhaafd. Kritische uitspraken of discussies over het koningshuis moeten worden vermeden, benadrukt het ministerie.

Voor consulaire hulp en advies in Thailand is het 24/7 BZ Contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#22621
Het was te verwachten dat het een keer zou gebeuren. Voor ieder is er een keer een einde.
Maar de invloed en de verbindende factor van koning Bhumibol was wel zo groot dat het verlies des te schrijnender is.

Ik ben echt heel benieuwd naar hoe het land gaat koersen.
Staatsgrepen hoef je doorgaans niet bang voor te zijn. Die verlopen geruisloos (was ik bij).
Maar dit kan ik niet goed inschatten.
De aanwijzing om je verre van discussies te houden is echt geen loze. Kom niet aan het koningshuis.

Persoonlijk... het is jammer dat prinses Sirindhorn niet de eerste in troonopvolging is. Dat had het een stuk makkelijker gemaakt en meer perspectief geboden.
Zij ligt veel meer op lijn van koning Bhumibol en is daarbij bijzonder (bijzonder, bijzonder) pienter! En heeft ook een warm hart voor de mensen die het nodig hebben.
7 jaar geleden
·
#22622
Ja, wij volgen dit ook op de voet, we vliegen in december naar Thailand... . Dat duurt gelukkig nog even, hoop dat er tegen die tijd wat meer duidelijkheid zal zijn.
7 jaar geleden
·
#22623
Het enige dat mij zo te binnen schiet is dat je op 5 december (de verjaardag van de koning) het Sanam Luang plein beter kan vermijden.
Het plein ligt vlak bij het paleis en de Wat Phra Keao. Het plein wordt vaak gebruikt voor grote bijeenkomsten.
En dat was ook altijd zo tijdens de verjaardag van de koning. Echter... het plein is door de geschiedenis heen ook vaker plek geweest van opstand.

En om het zekere voor het onzekere te nemen zou ik daar op dat moment niet heen gaan (het ligt trouwens op steenworpafstand van Khao San road).

Voor de rest is het inderdaad afwachten... Ik ben er een paar jaar geleden ook eens geweest (alleen) toen er een staatsgreep was.
Meestal kreeg het leger de instructie om "aardig" te zijn. Thailand is voor een groot deel afhankelijk van tourisme.

Het is gewoon afwachten hoe het nu verder gaat... komend half jaar zitten we nog midden in de rouw periode. Ik zou niet verwachten dat als het fout zou gaan, dat dat in de rouwperiode zou zijn. Daarmee zouden ze de eer van de koning schenden... en dat lijkt me bijzonder onwaarschijnlijk.
7 jaar geleden
·
#22624
Vanwege het overlijden van koning Bhumibol volgt er een lange periode van rouw in Thailand waarin het sociale leven wordt ingeperkt. Feestelijke activiteiten en alcoholgebruik zijn in die periode niet toegestaan.


Mijn broer woont in Bangkok. Alcohol gebruik is gewoon toegestaan, het enige is dat sommige café 's gesloten zijn.
7 jaar geleden
·
#22625
Vanwege het overlijden van koning Bhumibol volgt er een lange periode van rouw in Thailand waarin het sociale leven wordt ingeperkt. Feestelijke activiteiten en alcoholgebruik zijn in die periode niet toegestaan.


Mijn broer woont in Bangkok. Alcohol gebruik is gewoon toegestaan, het enige is dat sommige café 's gesloten zijn.


En veel cafe's gaan een stuk eerder dicht.
Verder staat de muziek zachter en in de eerste dagen werd op sommige plekken alchohol geschonken in papieren bekers in plaats van glas.
Beetje cover up zoals je daar vaker ziet.

Wel lastig overigens .... Een grote inkomensbron voor Thailand is het tourisme.. een periode van een maand is wel te overzien. Maar maanden?
Ik lees de laatste dagen de Bangkokpost weer. (deed ik vroeger wekelijks, en toen maandelijks, maar nu weer wat regelmatiger).
http://www.bangkokpost.com/
Ze besteden vanzelfsprekend uitgebreid aandacht aan het overlijden van de koning.
7 jaar geleden
·
#22626
http://www.bangkokpost.com/news/general ... y-krathong

Loy Kratong gaat op een aantal plaatsen niet door... over versoberd.

Ik kan me herinneren dat ik in 2005 op de avond van Loi Kratong in Chiang Mai aankwam (vanuit Chiang Rai denk ik).
Wat is dat een prachtig festival. Al die prachtige kratongs op het water met die lichtjes.
En zoveel (wens) ballonnen dat het luchtruim boven Chiang Mai gesloten was.
Ik had een kamer met een enorm raam tot aan de grond erin en heb tot laat vanuit mijn bed liggen kijken naar alle ballonnen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!