vrijdag 21 augustus 2015
  2 Replies
  1.8K Visits
  Subscribe
Vanaf KK zijn we naar Lahad Datu gevlogen. We verlieten KK natuurlijk in de ... juist regen!! Eenmaal op de airport kon je de overkant van de weg niet eens meer zien. Pff straks zitten we in een klein propellorvliegtuigje...

Gelukkig klaarde het een beetje op, korte vlucht naar andere kant van Sabah en.... droog!! Heerlijk weer!! En wat een schattig kleine airport. De kleinste die we tot nu toe met de kinderen hebben gehad. Of we een beetje konden opschieten want ze wilden het vliegveld weer afsluiten!

Vanuit hier gingen we per 4x4 naar Danum Valley research centre (2 uur rijden). We hebben toch al heel wat van de wereld gezien maar toch hebben we nog niet eerder het gevoel gehad zo letterlijk diep in de jungle te zitten. Alleen dit al was geweldig. Je komt er aan en je ziet allerlei onderzoekers aan de slag met oplaten van ballonnen (bleken metingen te zijn voor uitstoot kooldioxide) en verder alleen oerwoud. De weg eindigt hier ook.

De dagen hier zagen er als volgt uit: voor ontbijt wandelen, 7:30 ontbijt, 9:00 - 11:00/12:00 wandelen, lunch en rust, 15:30 - 17:00 wandelen.

Het wandelen waren niet echte hikes (had ook gekund maar inmiddels hadden we wel genoeg wandelingen achter de rug) maar puur voor het spotten van wildlife.

De dieren zitten er wel maar laten zich niet makkelijk zien. Maar omdat we hier 3 nachten waren toch het nodige kunnen zien: gibbons, long tail makaken (waar zie je ze niet??), red leaf monkey (leuk want die hadden we nog niet eerder gezien) en veel insecten maar ook echt groot uitgevallen insecten. We hadden al eerder wandelende takken gezien of wandelende bladeren maar als je opeens een blad van 15 bij 10 cm voorbij ziet lopen, sta je toch even te kijken! En vlinders... zeker 20 bij 20 cm. Verder veel mooie vogels. Maar ja, waarvoor we kwamen was natuurlijk ook om de oerang otang in het wild te zien... op de laatste dag helaas nog niet gespot.

Op deze laatste dag was het even onduidelijk of de laatste wandeling doorging omdat het dreigde te gaan regenen en het is niet normaal hoe snel hier de bomen omvallen. De ene dag is het pad nog vrij en de volgende dag kan je over een mega boom klauteren... Beetje regen en ze vallen. Toen besloten voor een korte wandeling. Onze zoon mocht kiezen 'links of rechts'. Hij koos itt wat de gids wou links... Dus wij links en .... niet te geloven daar zakte opeens zo'n mega rode arm tussen de bladeren door: ja hoor een oerang oetang en ook nog eens met een kleintje!! Nou dan sta je dus echt te juichen in de jungle.

De avonden waren ook ingevuld: avondwandeling en we zijn twee keer meegeweest op nachtsafari. Tijdens wandeling niet veel gezien maar tijdens de nachtsafari wel: neushoornvogels en diverse andere slapende vogels, civet katten(!) en... ook een grote vliegende eekhoorn. Maar het werd spectaculair: de vliegende eekhoorn ging ook daadwerkelijk vliegen!! We waanden ons in een natuurfilm. We zaten allemaal van 'ohhhh' en zo'n 6- 7 seconden zie je een rood vliegend tapijtje zweven. Zo mooi. Gewoon kippenvel.

Ja, we hebben het hier echt geweldig gehad.

De accommodatie hier is trouwens wederom basic (mmm wel de vakantie van de meeste basic kamers...) maar erg schoon en ruim. Het eten is niet heel bijzonder: witte rijst met droge kip of met droge kip met gember smaak of met droge kip en kerry smaak.... Ja, de cup a soup is hier gebruikt!!

Maar op je kamer zit je niet veel. Je zit vooral rondom de kantine: heerlijke banken, beetje lounge idee met als uitzicht: jungle!!

We hadden dit niet willen missen!
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19403
Wow dit klinkt echt goed. Ik heb even gegoogeld op Lahad Datu en zag alleen maar foto's van militairen. Is het er nu rustig? Gaaf dat jullie een orang oetan in het wild hebben gezien, wij hebben er helaas net een gemist. Toen we aankwamen bij the last frontier resort moesten we zachtjes de trap oplopen (258 treden) omdat er boven een orang oetan zat. Helaas was ie verdwenen tegen de tijd dat we boven kwamen.
8 jaar geleden
·
#19404
Meteen even ook gegoogled... zo inderdaad alleen militairen... Dit was in 2013. De Filipijnen hebben een soort claim gelegd op Sabah en was er een invasie vanuit de Filipijnen. De kuststrook is nog steeds onrustig vandaar dat je ook op ministerie van buitenlandse zaken ziet dat het advies is alleen noodzakelijke reizen te doen. Dit was voor ons ook de reden om niet de noord en oostkust van Sabah te doen (en de mooie eilanden waar je schitterend schijnt te kunnen snorkelen dus ook niet). Daarom ook turtle island niet gedaan en niet langer dan nodig in Sandakan verbleven. Met enige regelmaat worden hier nog mensen gekidnapt.

We zijn wel mensen tegengekomen die wel aan de oostkust op eilandje zijn geweest. Die eilanden worden dus door militairen bewaakt.

Vanaf het vliegveld van Lahad is het een minuutje rijden naar het kantoor van Danum Valley en daarna vertrek je meteen richting de valley. We hadden ingeschat dat we hier wel 'veilig' zouden zitten. Geen militair gezien. Ook het gebied rondom Kinabatangan (mits niet te veel naar de kust) staat niet op de lijst van ministerie van buitenlandse zaken dus dat durfden we wel aan.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!