zaterdag 27 augustus 2016
  7 Replies
  2.2K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

als ik zo eens naar mijn luiertas kijk, dan is het een schitterende tas om mee op pad te nemen (vooral om aan de wandelwagen te hangen) maar het lijkt me geen handige tas om te reizen. Waar doen jullie je matje, luiers, doekjes, zalf, knabbeltje, sapje, knuffel in voor je peuter als jullie vliegen en of rondreizen? Ik zat er aan te denken om een dag rugzakje te kopen. En die als vaste "peuter benodigdheden tas" te gaan gebruiken op reis. Maar misschien hebben jullie een veel beter idee??

Tips zijn welkom! :)

Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21929
Wij hebben de luiertas en het bijbehorende matje überhaupt amper gebruikt, ook thuis. Er is toch altijd wel een bankje of relatief schoon stukje grond waar je je kindje verschonen kan? Zo'n verkleedkussen kan je evt. ook wel afdoen met een doekje. Ik heb ook meerdere keren mijn eigen jas/vest als matje gebruikt. Moet ik er ook wel bij zeggen dat wij veel gedragen hebben naast het gebruik van de wagen, dan leer je ook wel gewicht/volume te reduceren, zeker als je alleen met een kleine op pad gaat.

Wij hadden altijd voldoende luiers, billendoekjes en klein potje zalf in een apart klein zakje in de daypack zitten. Verder nog een kroel (mag bij ons eigenlijk alleen om te slapen) en vaak een schoon setje kleding onderin de daypack gepropt. Wat heb je meer nodig voor een peuter, anders dan voor jezelf? Drinken kunnen ze uit dezelfde flessen (bij ons vooral water) en ze eten hetzelfde voedsel. Wij smeren onszelf ook gewoon in met 'kids zonnebrandcrème'. Bij ons dus zeker geen aparte rugzak voor 'peuter benodigdheden'! Thuis is het makkelijk om een tas te hebben die altijd gewoon klaarstaat zodat je snel de deur uit kan, maar op reis betekent dat dus een extra tas die je zelf moet dragen.

Kijk eens kritisch naar de inhoud van je luiertas, heb je alles wat erin zit écht nodig?!
7 jaar geleden
·
#21930
Ik gebruik altijd mijn luiertas als ik de deur uitga met mijn zoontje.. maar ik gebruik dan geen handtas of zo. Dus mijn portemonnee, telefoon, sleutels ed gaan ook in de luiertas. Ligt bij mij misschien ook weer net iets anders omdat hij Downsyndroom heeft.. Hij kan niet uit een flesje drinken en gebruikt daarom zijn eigen beker. Heeft dagelijks wat medicijnen die hij met wat eten/drinken in moet nemen.. Vandaar dat ik een soort van eigen spulletjes tas voor hem handig vind. Maar ik heb bedacht dat ik een grotere tas voor mijn spiegelreflex ga kopen. Zodat ik die in een veilig compartiment kan stoppen en daarbij wat spulletjes voor mijn zoontje en flesje drinken voor onszelf ;)
Dan is dat 1 dag rugzak en mijn tieners hebben ieder een eigen dag rugzak voor hun spullen. En inderdaad mijn zoontje in de drager.
7 jaar geleden
·
#21931
Ik ben ook geen handtas mens, dus dat zit inderdaad ook altijd verspreid over diverse tassen/broeken/jassen ;-)

Als je kind dat allemaal nodig heeft, dan moet dat natuurlijk wel allemaal mee! Dan lijkt de oplossing die je gevonden hebt helemaal prima!

Je hebt ze natuurlijk in alle soorten en maten, maar wij zijn erg blij met onze Crumpler rugzakken (meestal mocht er maar 1 mee op reis, want andere rug voor peuter): camera onderin, rits daarvan direct op je rug. Andere vak gewoon vanaf 'de buitenkant' te openen. Stevig, kan niet zomaar met een mes in gestoken worden etc. Ideaal! (en ik vind ze nog mooi ook!)
7 jaar geleden
·
#21932
Ik denk dat het ook geheel afhankelijk is wat voor jou handig is. Als je zo gewend bent aan een luiertas en dat heel fijn vind, neem je die mee. Als je graag minimaliseert met spullen zal je vanzelf andere keuzes maken. Ook in het dagelijkse leven.
7 jaar geleden
·
#21933
Je hebt helemaal gelijk Sinole! Ik probeerde enkel uit te leggen hoe wij gedaan hebben, het is natuurlijk ieders eigen voorkeur/situatie die de doorslag moet geven!
7 jaar geleden
·
#21934
Nou mijn luiertas is een "open"tas met een klep er over (magneetjes) dus heel onhandig om mee te reizen. Als magneetjes los zijn, en hij kiept opzij.. valt alles er uit.. Prima tas om aan mijn wandelwagen te hangen of mee in de auto als we ergens op visite gaan ;) Ik heb geen onnodige ballast bij me, maar ben wel heel georganiseerd hihi.
Maar inderdaad... ik heb wel echt zijn eigen spulletjes nodig dus moet wel ergens in. Als je 16uur aan het reizen bent heb je toch een paar luiers nodig, wat doekjes, knabbeltje, snabbeltje, bekertje, medicijnen (wil ik liefst toch wat voorraad in handbagage in geval van zoek raken van de ruim bagage) knuffel, dekentje en wat klein speelgoed. En ik denk dat zo'n tas die Anne beschrijft een prima tas is, meteen een goeie plek voor de spiegelreflex. Heb vandaag ook meteen zo'n tas besteld (alleen een ander merk). Weer iets van het lijstje afgestreept :)
7 jaar geleden
·
#21935
Hoop dat je veel plezier gaat hebben van je aankoop! En inderdaad 'check!', lekker he, dat afstrepen?! ;-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!