donderdag 21 januari 2016
  3 Replies
  1.9K Visits
  Subscribe
Hallo,

Tijdens mijn zwangerschap zouden mijn man en ik onze laatste verre reis maken, voordat onze kleine geboren zou worden, maar helaas i.v.m. bekkenpijn moeten annuleren.

Nu willen we eigenlijk alsnog naar Cuba gaan met onze kleine meid. Het beste seizoen is volgens de statistieken nov t/m april.
Nu mijn vraag; is een reis naar Cuba überhaupt met een kleintje te doen (nu bijna 4 mnd oud)? Zo ja, adviseren jullie nu in april nog te gaan (kleine meid dan 6 a 7 maanden) of pas over een jaar, het volgende goeie seizoen te gaan, nov (13 a 14 mnd oud), dec 2016 of zelfs pas jan,feb,mrnt,apr 2017?
Want hoe zit het met eten voor haar? Is dat wel goed, of moeten we eten meenemen dan?

Verder nog tips voor reizen met baby?

Alvast bedankt, ben heel benieuwd... :)
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20169
Niemand die me kan helpen? :)
8 jaar geleden
·
#20170
Tips genoeg over reizen met een baby op onze site. O.a. over vliegen met een baby, spullen die je mee moet nemen etc. Wij zijn alleen niet in Cuba geweest en ik ken ook niemand die met zo'n jong kindje in Cuba is geweest.
Ik vraag me af of melk (geen issue als je borstvoeding geeft) goed verkrijgbaar is net al luiers en voeding.

Wat betreft je meer algemenere vraag reizen met 6-7 maanden is makkelijker dan met 13-14 maanden. Tenminste als je een vlot kindje hebt. Onze dame kon toen al lopen en leg dan maar eens uit dat het niet kan. Met 6 maanden slapen ze nog gemakkelijk overal en wegen weinig om te dragen.
8 jaar geleden
·
#20171
Wij gaan dit jaar naar Cuba!

Ik zou zelf niet met een < 1 jaar kind naar Cuba gaan:
- kind heeft nog niet volledige vaccinatie programma doorlopen
- gezondheidszorg is niet je van het in Cuba. Het risico dat je met een kind < 1 jaar naar het ziekenhuis moet is groter dan > 1 jaar. Ik heb drie kinderen en allemaal hebben ze als gevolg van iets kleind een of meerdere nachten in ziekenhuis doorgebracht: diarree dat leidde tot uitdrogingsverschijnselen, koortsstuipen en een allergische reactie.

Daarnaast realiseer ik mij dat spullen kopen niet eenvoudig is in Cuba. Een fles shampoo wordt al lastig. Luiers, melk, doekjes, etc. Het is verstandig om alles mee te nemen.

Veel succes met je beslissing.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!