New

Cuba

  zondag 31 augustus 2014
  16 Replies
  9.1K Visits
  Subscribe
Hoi,

Wij denken er over om de zomer 2015 naar Cuba te gaan. We willen een auto huren en zelfstandig rondreizen. Nu kan ik hier weinig over vinden. Hotels zijn niet te boeken bij booking.com of trivago.

Iemand ervaring om op de bonnefooi door Cuba te reizen?

Groetjes Mariska
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16483
Ben nooit op Cuba geweest, maar weet wel, dat je bij Otel of Hotelopia etc. hotels kunt boeken. Voor vergelijkingen van de verschillende sites kun je misschien Hotelscombined gebruiken.
9 jaar geleden
·
#16484
Hoi,
Wij zijn in 2007 in Cuba geweest met onze oudste die toen 10
Maanden was. We hebben op de bonnefooi rondgetrokken, niet met de auto maar met het openbaar vervoer, prima te doen.
Ik zou je willen adviseren niet in hotels te slapen, schijnt nogal duur te zijn en niet erg goed, zijn staatshotels. Veel leuker en goedkoper is overnachten in zogenaamde 'casas particulares', oftewel bij mensen thuis. Echt hartstikke leuk.
Online boeken gaat denk ik niet, sommigen kan je wel een mail sturen. Wij hadden alleen de eerste nachten geregeld en daarna ging het vanzelf. Elk adresje waar we sliepen wist wel weer een casa in een volgende plaats. Die familie stond ons dan al vaak bij het busstation op te wachten.
Groeten Hugo
9 jaar geleden
·
#16485
Wij gaan volgend jaar in april ook door Cuba rondtrekken. Uiteraard met het openbaar vervoer, goedkoper en erg makkelijk! Bovendien ook avontuurlijker! We hebben ruim 4 weken en gaan ook in casas slapen.
Hugo, heb jij nog leuke adresjes voor ons?
Wij willen de volgende route gaan doen
Havana-Vinales-Cienfuegos-Trinidad-Remedios-Camagüey-Bayamo (voor la commendancia de la plata)- Santiago- Baracoa en dan terug naar Havana.

Nu alleen nog betaalbare tickets vinden!
9 jaar geleden
·
#16486
Kijk eens op kilroytravels.com. Ik heb goedkope tickets gevonden voor juli.
9 jaar geleden
·
#16487
Wij waren ook van plan om naar Cuba te gaan in feb maar hebben uiteindelijk voor Panama gekozen. Een van de reden is dat huurauto's in cuba erg duur zijn dan doen we dat liever als we met het openbaar vervoer kunnen reizen.

stijnenellen is naar Cuba geweest en hebben een leuk blog. http://www.stijnenellen.com/reisverslag ... uari-2012/
9 jaar geleden
·
#16488
Lianne, adresjes weet ik niet meer. Alleen die in Havana weet ik nog, dat was een Casa van een bekende actrice of kunstenares oid. Die heette Casa Esther Cardoso, wij vonden deze erg leuk.
We hebben ook nog een reisverslag ter inspiratie, de tekst is niet af, staan wel foto's op.
http://www.cubamettijmen.reismee.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
Onze route was Havana-Trinidad-camaguey-santiago-baracoa-Havana-vinales-soroa-Havana.

Tikva, in Cuba kan je ook met het openbaar vervoer reizen....
9 jaar geleden
·
#16489
Hoi wij zijn er jaren terug geweest met onze zoon van toen net 1 jaar, zwanger van de tweede. Eerste verre reis met kindje en ik wist van deze site, als die al bestond , niet af. Wij boekten een reis met bouwstenen via "Cuba online", die hadden dus hotels klaar staan, ook een "casa particulara" erbij, als je op je privacy gesteld bent kun je beter een hotel boeken, maar die waren toen al prijzig een voor de huurauto geldt idd hetzelfde! Oh ik vertel niet dat die baby van toen intussen 9 jaar is, dus 8 jaar geleden wasten wij daar!!
Gaaf land trouwens! Op onze privé website staan verhalen en de foto's!!
Heel veel succes
Marjan
9 jaar geleden
·
#16490
Weet je ook ongeveer op welke kosten je moet rekenen voor accomodatie. Wij stellen geen hoge eisen ;)
9 jaar geleden
·
#16491
Wat ik me herinner is dat een kamer bij een casa particulares tussen de 15-30 cuc kostte.
Dat zal iets van 12-23 euro zijn. Was in 2007, maar een collega is van de zomer in Cuba geweest en ik geloof niet dat de prijzen erg gestegen zijn.
9 jaar geleden
·
#16492

Tikva, in Cuba kan je ook met het openbaar vervoer reizen....
Ja sorry beetje onduidelijk. Natuurlijk kan dat maar na een paar lang busritten in azie met onze net 1 jarige dochter denken we dat totdat ze wat ouder is een auto handiger is. Een klein meisje die dingen zoals zitten blijven en veilig niet snapt 8 uur lang tegen haar zin op schoot houden terwijl ze wil lopen en rennen in de bus is pittig. (Ze is nog steeds 1 wanneer we naar Panama gaan ipv Cuba)
9 jaar geleden
·
#16493
Wij hebben het geluk gehad dat we luie kinderen hebben denk ik :-) lange busritten zijn vanaf dat ze baby waren geen probleem. We hebben supergoede reizigers, maar slechte lopers......
9 jaar geleden
·
#16494
Hier ook goede reizigers, maar slechte lopers.

Inmiddels geboekt! Komende zomer gaan wij 3 weken naar Cuba!!!
9 jaar geleden
·
#16495
Cuba is een fantastisch land! Maar de bevolking heeft het wel voor zn kiezen hoor! Je voelt op alle fronten dat het leven er niet gemakkelijk is. Wat Hubaa hierboven zegt klopt qua prijzen. Ik herinner me ook max. 20CUC per overnachting voor 1 volwassene en 2 kinderen. Overnacht vooral in de Casa's. Deze hoef je niet op voorhand te boeken. Ze zijn er echt overal! Kijk er niet raar van op dat je in de Casa's je paspoort moet afgeven. Ze moeten je nl inschrijven als ze gasten hebben.
Ze bieden vaak ook eten aan in de casa's (5-10CUC), wat beter is dan de restaurantjes die er voor toeristen zijn.
Ik heb de laatste paar nachten wel in een hotel overnacht en dat was 1. Heel lastig te boeken 2. Heel duur 3. Vooral veel toeristen die je eigelijk niet wil tegenkomen;-)

Ik vond het reizen heerlijk op Cuba, maar wel pittig! Zeker in je eentje met 2 kleine kinderen;-). Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar neem alles wat je denk nodig te hebben mee. (luiers, snacks, chocopasta/pindakaas) Ik heb ook het merendeel van mijn bagage achtergelaten...Schoenen e.d. Er is op deze site nog wel een draadje te vinden over mijn reis naar Cuba met de kinderen.

Goede reis!
9 jaar geleden
·
#16496
Onze tickets zijn inmiddels geboekt. Met KLM met vertrek vanaf Brussel midi treinstation naar Amsterdam. Er is ook nog een tussenstop in Panama. Beetje omslachtig zou je zeggen, maar de prijs is uitzonderlijk goed, 526 euro pp !
Op de terugweg gaan we niet meer terug naar Brussel maar met de trein naar huis.

Ik weet inmiddels dat de meeste casas 25 cuc per nacht zijn, dat is 20 euro voor een kamer voor 2 personen. Ontbijt komt er dan nog bij 3 tot 5 cuc per persoon. Eten in de casas kost meestal 10 tot 15 cuc.
wij gaan alle trajecten doen met de Viazul bussen, dat schijnt heel gemakkelijk en goed te gaan en ze komen uiteindelijk ook overal.
9 jaar geleden
·
#16497
Wanneer ga je Lianne?

Jurma: mijn kinderen zijn dan 8 en 6 jaar. Dus luiers hebben we inmiddels gehad ;)
9 jaar geleden
·
#16498
Heeft iemand nog leuke tips voor accommodatie of excursies?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!