zondag 19 juli 2015
  25 Replies
  11.8K Visits
  Subscribe
Dit jaar wordt het Toscane, maar ik ben al aan het dubben over volgend jaar. Man heeft niet meer dan 3 weken vakantie en wil het rustiger aandoen dan voorgaande jaren. Dat betekent minder reizen, minder plekken, meer relaxen aan zwembad of strand. Minder 'nu we er toch zijn'.

Costa Rica - niet, te groot, eigen auto, beetje natuur, beetje strand. Nadeel: wij hebben niet de allerbeste herinneringen aan regenwoud en duur qua accommodaties/eten/excursies?

Sri Lanka - niet te groot, beetje strand, beetje natuur, beetje cultuur. Nadeel: lijkt veel op andere landen die we hebben bezocht, strand en zwemmen is niet overal goede combi?

Kenia - prachtig huis gezien in Diani beach en enkele dagen safari Tsavo/Amboseli. Nadeel: man heeft niets met Afrika. Dit komt met name doordat hij het gevoel heeft dat je geen contact maakt met bevolking en dat toeristen achter elkaar aanrijden in safariparken. Bovendien vindt hij arm-rijk kloof lastig. Daarnaast veiligheid/gezondheid en safari is duur! Niet tot nauwelijks zelf bereisbaar.

USA: we zijn eerder met camper in zuidwest USA geweest (3 weken in meivakantie). Idee is geopperd om nu - na weekend NY (al eens geweest) - met tent te gaan kamperen in NP en SP's voor een stukje extra avontuur. Eventueel een keer motel of cabin tussendoor. Nadeel: kramperen?, heet en mooiste gedeelte al 2 x gezien. Man was enthousiast terwijl er geen strand te bekennen is (bv rondje vanuit Denver)

Wie heeft tips/trics?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19154
Da's een lastige, ze staan allemaal nog op m'n lijstje, ik lees graag mee :)
8 jaar geleden
·
#19155
Dat zijn inderdaad wel héél verschillende bestemmingen allemaal. Gelukkig heb je nog even de tijd om te beslissen ;-)

Als je niks met regenwoud hebt zou ik Costa Rica gewoon meteen schrappen.

Als de kloof arm/rijk en gezondheid een belangrijk punt zijn, dan zou voor mij Sri Lanka net zo goed afvallen als Kenia.

Ik ben echt fan van Afrika, maar zou dan niet zo snel voor Kenia kiezen. Deels vanwege de aanslagen afgelopen tijd, en deels omdat je daar inderdaad niet zo goed zelf een safari kan doen als in Zuidelijk afrika. Het contact met de lokale bevolking heb je in Afrika trouwens prima, wij hebben in Afrika veel meer met locals gesproken dan in Azië. Het safaririjden achter elkaar aan herken ik totaal niet, maar dat komt wellicht omdat wij op eigen gelegenheid gereisd hebben in o.a. Botswana en Namibië. Meestal waren we dan de enige toeristen op een plek, uitgezonderd Etosha.

Is Zuid-Afrika geen optie? Uitstekend zelf te reizen, geen tijdverschil, en je kan er eventueel ook met een camper reizen. Je kunt ook 3x een week ergens bij een B&B of woning overnachten, met zwembadje, en vanaf daar uitstapjes maken. Weekje natuur, weekje strand en safari in de Kwazulu/Natal regio (daar is de temp het hoost in onze zomer). Of, als je heel iets anders wil, Mozambique? Ook prima zelf te doen, prachtige stranden én safari.

En anders Cuba? Heel goed met huurauto te doen, mooie stranden én cultuur.
8 jaar geleden
·
#19156
Oh wat een lastige keuze... Als je voor geen van alle verkocht bent dan misschien allemaal maar niet.

Kenia het noorden zou ik zelf nu ook niet voor 3 weken doen in verband met veiligheid, maar misschien Kenia & Tanzania, als je briljante stranden wil die van zanzibar zijn de allerallerallermooiste die ik na 66 landen gezien heb. Ook heb je hier wel mee contact met de bevolking. Bovendien kan je dan wel met het openbaar vervoer reizen alleen voor je safari huur je dan een auto.

Nicaragua een idee in plaats van Costa Rica of natuurlijk moet ik een balletje opgooien voor het land waar we zelf dit jaar zijn geweest Panama. Heel veel strand en heel veel verschillende stranden, auto huren of ov kan beide, enkele leuke dorpjes in de bergen, er wordt goed engels gesproken, beetje jungle wat goed toegankelijk is, forten van piraten enzo en de meest moderne stad van midden-amerika.
8 jaar geleden
·
#19157
Is het noordoosten van de VS, evt. In combi met zuidoost Canada een optie?
Geen binnenlandse vlucht naar het westen en niet te heet. Natuur is niet te vergelijken met westen maar op een heel andere manier prachtig. Vanuit NY naar het noorden waarbij je onderweg Boston aan zou kunnen doen en Montreal bij de Niagara Watervallen. Natuur hetzij richting de Great Lakes, hetzij langs de kust.
Tis een hele andere "cup of tea" dan het westen maar ik vond het toentertijd een geweldige regio waar we ook kampeerde.
8 jaar geleden
·
#19158
Hai
Leuke keuze!
Kenia is fantastisch! Maar weet nietnof ik dat zou doen ivm veiligheid. Wij zijn in 2006 toen nog zonder kinderen geweest!
Wij zijn ook in zuidwesten USA geweest, combi new York.
Paar jaar later naar IJsland als tussenstop! Echt fantastisch!!! 5 dgn auto gehuurd!
En daarna vanaf Seattle naar yellowstone, iets wat we graag wwilden zien, gecombineerd met canada, icefield parkway...
Succes met je keuze!
Maar eerst Toscane, ook heerlijk!
8 jaar geleden
·
#19159
Dank voor al jullie input. Afrika wordt het niet, krijg man niet enthousiast. Nog geen beginnetje. Costa Rica heeft in onze grote vakantie regenseizoen.
Sri Lanka: iemand?
De kinderen zijn het meest enthousiast over kamperen in tent in USA. Net nu ik wat meer de nadelen begin te zien (of te koud, of te heet, te druk...)
8 jaar geleden
·
#19160
Sri Lanka is zeker leuk.
Wat ik daarvan wel geinig vond is dat er voldoende te zien is, het eten is lekker.
Het strand is jammer genoeg lang niet overal geschikt om te zwemmen (zoek een zwembad).

Wat wel weer leuk is.... Sri Lanka is van oorsprong verbonden met het Afrikaans continent en heeft dus Savannes.
Je kan daar prima een safarigevoel krijgen. Zoek daar maar eens op... zo heb je in ene Afrika in Azie. :)
Ik vond dat zelf zeer verrassend.

Best of both worlds?
8 jaar geleden
·
#19161
Wij zitten op dit moment in Costa Rica. Echt een fantastisch land! En hebben tot nu toe bijna geen regen gehad. Op ons blog kun je zien wat we tot nu toe gedaan hebben.
Het is hier alleen niet goedkoop, qua prijzen vergelijkbaar met Nederland.
8 jaar geleden
·
#19162
Okee, we dubben nu tussen Costa Rica en Cuba? Allebei willen we het zelf uitstippelen, huurauto's en met name casas particulares vooraf vastleggen. Ik had nooit zoveel met Cuba maar de stranden en het sfeertje van jaren terug lonken wel steeds meer... Iemand tips en trics?
8 jaar geleden
·
#19163
en Florida? Heel veel strand. USA. Relaxed! Best veel natuur als je wilt.Wij hebben er in mei twee weken rondgetrokken met eigen tent met onze dochter. Zie http://www.alcana.nl/category/noord-amerika/ hier heb ik ook info geplaatst over reizen met eigen tent en vliegtuig
8 jaar geleden
·
#19164
Dank voor je reactie. Ik heb 20 jaar geleden stage gelopen in Florida. Geweldige tijd, maar het is niet wat we zoeken... Heb je verslag wel gelezen, kamperen met tent in USA (maar dan toch weer meer in het westen van USA) lijkt mij nog steeds geweldig.
8 jaar geleden
·
#19165
Ik las pas elders dat je er al geweest was. USA zuidwest willen wij in zomer 2016 doen. We twijfelen nog over tent of camper. Ik twijfel over tent omdat ik erg bang ben voor beren, denk dat ik dan geen oog dicht doe. Komen beren overal in Zuidwesten voor of zijn het bepaalde gebieden vooral?
8 jaar geleden
·
#19166
Wat zoeken jullie dan chippie? Want ik las strand, relaxed, beetje natuur, maar geen jungle. Ben gewoon even benieuwd waarom je Florida daar niet bij vindt passen? Costa Rica zijn we ook geweest en dat vond ik super!
8 jaar geleden
·
#19167
Cboogerd,
Camper hebben we gedaan en dat was echt fantastisch. Wij zijn in meivakantie geweest met extra weekje vrij van school. Minder heet, minder druk, lentegevoel. Superperiode.
Tent leek me leuk maar het is op sommige plekken heel koud (je zit in bergen dus hoog) en op andere plekken snikheet. Beren kunnen voorkomen in Yosemite en Yellowstone en omgeving; maar een beer op de camping is heel zeldzaam. Mijn man zag een beer in de buurt van de camping en dat betekende heel veel commotie. Beren op de camping, daar zou ik niet zo bang voor zijn.
8 jaar geleden
·
#19169
@ Chippi. Wij zijn net terug van 3 weken Cuba met huurauto. Helemaal geweldig. Het is heel relax, authentiek en geweldige sfeer. Kinderen vonden het ook super. (6&8)
8 jaar geleden
·
#19168
Amtreep,
Leuk, hebben jullie een reisverslag. Ik twijfel of het leuk genoeg is voor onze kinderen. Cuba heeft niet directe grote highlights of spannende outdooractiviteiten.
8 jaar geleden
·
#19170
Ben ook benieuwd naar een reisverslag, omdat wij Cuba ook nog steeds overwegen. Ik hoorde alleen dat je er niet lekker kunt eten en dat is voor ons op reis toch wel een pré ;)
8 jaar geleden
·
#19171
Ik heb geen reisverslag bijgehouden. Wij wouden graag Cuba ervaren zoals het nu nog is. Het klopt dat er niet heel veel spannende excursies zijn, maar toch zijn er wel wat. Wij hebben veel en vaak paardgereden. Onze meiden vonden dat geweldig. Door de bergen, langs watervallen en even een stop om te zwemmen. Daarnaast zijn we vaak wezen snorkelen, je kan er met dolfijnen zwemmen. En voor de rest is het met name de Cubaanse sfeer ervaren. Wij hebben ook al veel gereisd en ik vond Cuba heel leuk. Wel een "ik ben er geweest, en hoef er niet weer heen" reis.
Wij hadden vooraf niets geregeld en hebben alleen in casa's geslapen. Soort bed & breakfast. Je slaapt dus bij Cubanen thuis, eet aan hun keukentafel. Erg leuk om dat allemaal zo te ervaren.
8 jaar geleden
·
#19172
Oh ja dat van het eten wist ik vooraf. Dus had me er op ingesteld. Maar ik vond het helemaal niet. Wij hebben echt heerlijk gegeten. De keuze is beperkt. Veel kreeft, garnalen, vis, kip of varkensvlees. Iedere maaltijd wordt voorzien van een verse salade en rijst of aardappeltjes. Soms maken ze rijst met bruine bonen. Dat vond ik minder. Maar het was echt helemaal prima.

Wij hadden trouwens een huurauto. Dat gaf ons veel vrijheid. Cuba heeft weinig auto's dus veel lifters. Het wordt erg gewaardeerd als je mensen meeneemt en zo een mooie ervaring om het echte Cuba te ervaren.
8 jaar geleden
·
#19173
Ja, we zijn nogal twijfelkonten. Man wil het minder druk en voelde helemaal niets voor Afrika. Totdat ik hem Zanzibar liet zien. Vliegtickets naar Dar es Salaam zijn goed te doen. Safaritripje uit Dar es Salaam wordt lastiger en vooral erg duur. Iemand tips. Ik las hier iets over Tayari Safari maar recensies zijn niet geweldig.

Cuba is een goede kanshebber maar ben wel geschrokken van de prijs van de tickets. 1000 euro per ticket, 5000 met z'n allen. Pfieuw! Is er een andere optie? Mis ook nog wat highlights.

Guatemala lijkt mij ook leuk met combi Belize en stranden Mexico maar is misschien wel krapjes in 3 weken.

Tja, en Sri Lanka zit op de reservebank en loopt zich af en toe warm. We willen eigenlijk wat anders dan Azie, bv Zuid-Amerika. Maar ben nog niet een heel relaxte bestemming tegengekomen (we willen het rustiger aan doen; en ik heb mijn man plechtig beloofd dat we dat ook gaan doen want anders gaat ie nooit meer mee :-)
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!