woensdag 28 oktober 2015
  18 Replies
  8.5K Visits
  Subscribe
Jaren geleden zijn we in juli /aug naar CR geweest en hebben toen weinig regen gehad, alleen eind van de dag paar fikse buien. Hoe is jullie ervaring van afgelopen jaar / jaren? Het is ten slotte regentijd. We overwegen weer naar CR en misschien Panama te gaan, we hebben een belangrijk deel nog niet gezien (mn Corcovado). We horen graag jullie ervaringen (de meivakantie vinden we eigenlijk te kort)
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19775
Wij zijn afgelopen zomer in CR geweest. In de 3 weken dat wij er waren hebben we nauwelijks regen gehad. In de weken voordat we vertrokken was er erg veel regen gevallen, vooral in het gebied rond Sarapiqui. Veel overstromingen en wegen waren weggespoeld maar wij hebben er geen last van gehad. Behalve dat een deel van de lodge in Sarapiqui was afgesloten ivm schade en de trails rondom de lodge niet meer begaanbaar waren.
Wij maakten ons veel zorgen voordat we weg gingen maar het weer is ons 100% meegevallen. Wat een prachtig land!
Op onze weblog heb ik een reisverslag gezet.
8 jaar geleden
·
#19776
Wij zijn deze zomer oa twee weken in Panama geweest (begin juli). We hebben een heftige korte bui gehad (inderdaad zon einde van de dag bui) en een dag miezerig weer, niet de moeite om je jas aan te doen. Hoe het weer er was voor we er waren of toen we weer vertrokken zijn, ik heb geen idee!

Veel plezier met plannen maken!
8 jaar geleden
·
#19777
Goed om te lezen! Wij gaan weer naar Costa Rica komende zomer hebben we besloten :)
8 jaar geleden
·
#19778
Top! Fijn concrete plannen maken, heerlijk!
7 jaar geleden
·
#19779
Wij zijn weer terug van een fantastische reis naar Costa Rica. Regen viel weer reuze mee, zelfde als vorige keer, dus vooral einde middag/avond fikse onweersbuien. Maar overdag meestal gewoon droog. We hebben twee dagen in Corcovado NP doorgebracht inclusief overnachting op het Rranger Station, dat was super! Ook minder bekende plaatsen bezocht, waar heel weinig toeristen waren en we kilometers over hobbelwegen moesten. In een ienieminie dorpje een kookworkshop gedaan bij lokale inwoners en met de familie gegeten. Dat was ook erg leuk. verder nog gedaan: slapen in een boomhut midden in de jungle, raften, snorkelen, paardrijden, kanoën en veel wandelen. Ik heb ons corcovado avontuur al op ons blog gezet (http://www.dreamtheworld.nl) Dit is echt een aanrader!
7 jaar geleden
·
#19780
Wat gaaf, wij zijn in juli 1999 in Costa Rica geweest, en zouden erg graag terug willen gaan. Wat een mooi land. Ik ga je blog natuurlijk lezen!
7 jaar geleden
·
#19781
Super! Kan dus op de 'leerplicht-lijst' :-)
7 jaar geleden
·
#19782
Wij zijn ook geweest deze zomer. In Tortuguero in de ochtend en de nacht veel regen gehad, dus met poncho aan in de boot.
In Monteverde een dag nagenoeg de hele dag, en een dag aan het eind van de dag.
En verder viel het wel mee. In ieder geval kunnen wij het ons niet herinneren. Wel was het in de zuid Pacifische kust warmer dan in de rest van het land en ook echt heel vochtig.
Oh ja, toen we in de warm water rivier lagen, we gingen naar de Natural Hot Spring, begon het keihard te regenen. Dus alle hens aan dek om de spullen droog te houden. Maar eigenlijk was dat wel grappig, in die warme rivier met die koude regen op je hoofd.

Kan zeker op de leerplichtlijst...
7 jaar geleden
·
#19783
hé grappig, wanneer was jij er? Wij van 28 juli - 20 aug. Wij hadden ook regen in Tortiguero. Het begin was minder mooi, meer regen, toen dachten we nog, als het maar niet zo blijft haha
7 jaar geleden
·
#19784
Wij gingen op 24 juli naar Costa Rica en op 26 juli naar Tortuguero. Op 28 juli gingen we daar weer weg. We hebben elkaar afgewisseld dus. En we waren van 7-11 augustus in Ojochal in het zuiden.

Wel grappig inderdaad. Zo zie je maar weer...
7 jaar geleden
·
#19785
Hallo,
Wij lopen ook met dit plan (Panama en/of Costa Rico) rond, en nu vroeg ik me af:

- Reisden jullie met OV of een huurauto?
- Hoe ging het met de grens overgaan; was dat intensief met de kinderen? Werd je grondig gecheckt en moest je ter plekke nog een vusum kopen?
- Heb je malaria-preventie gebruikt (met name voor de kinderen)? En hoe oud waren jullie kinderen tijdens deze vakantie?
- Heb je nog goede kinder-tips? Voor accomodatie, uitstapjes, speeltuinen, etc.....
Hartelijke groeten, Fleur
7 jaar geleden
·
#19786
Hoi Fleur,

Wij zijn afgelopen jaar naar Panama geweest en hebben daar met OV gereisd. Mijn dochters waren toen 9 en 6 jaar. Wij vonden de busreizen tussen de locals alle drie één van de hoogtepunten en hadden we niet willen missen. Het kost wel wat meer tijd, maar prima te doen. Wij willen een land graag 'beleven' en niet per sé zoveel mogelijk bezienswaardigheden afvinken.

Onze route was
Panama-Stad
Puerto Lindo (tip, kindvriendelijk acco Hostel Wunderbar)
Gamboa
La Laguna (bij Anton de Valle) tip Mamallena Eco hostel
Isla de Coiba (meerdaagse trip TIP!)
Malena
Puerto Lindo
San Blas (meerdaagse boottocht)
Panama-Stad

Aanvankelijk was ik van plan om ook naar Bocas del Toro te gaan, maar vond dat toch te lang bussen voor een paar dagen plus de kans dat het slecht weer zou zijn. In onze zomer is het daar regenseizoen. Via via konden we een zeiltocht naar de San Blas regelen en daarom gingen we ook weer terug naar Puerto Lindo. Plus dat mijn dochters het daar geweldig vonden en heel graag terug wilden.

Als je meer wilt weten, dan hoor ik het graag!
7 jaar geleden
·
#19787
Hoi,

Wij waren afgelopen zomer in Costa Rica met onze kinderen van toen 9 en bijna 7 jaar. We zijn vanuit de hoofdstad met het OV op eigen gelegenheid naar Tortuguero geweest. Dat ging prima. Daarna hadden we een huurauto en zijn we naar Sarapiqui geweest, Arenal, Monteverde, Boruca en Ojochal.
We hebben verschillende toertjes gedaan, schildpadden, boottocht in Tortuguero, chocoladetour in Sarapiqui, Koffietoer en Canopying in Monteverde, boottoer in de mangrove en op de oceaan voor walvissen. En we zijn een nachtje bij de Boruca indianen geweest. Verder natuurlijk de bossen en vulkanen bekeken. Alles was prima te doen. Doordat wij met een eigen auto waren konden we naar de Boruca. Dat hadden we niet willen missen.
Geen malariamedicatie geslikt omdat er in Costa Rica geen of nauwelijks malaria voorkomt. Wel veel anti mug gebruikt met name vanwege Zika.

Uitstapjes, Costa Rica is een grote dierentuin. Geen speciale kinderuitstapjes gedaan nee. Canopy kon ook prima met kinderen. Ons groepje was van 10 mensen, daarbij 5 kinderen vanaf ongeveer 6-12 jaar en daarbij 4 gidsen. Zou het zo nog een keer doen.
Overal zijn kleine en grote wandelingen te doen. En onderweg is heel veel te zien.

Accomodatie die wij hadden:
Tortuguero, Marbella Inn. Echt leuk.
Alajuela: Dos Palmas. Prima voor een of twee nachtjes.
Sarapiqui: El Bambu. Echt leuk.
Arenal: Observatory Lodge. Supersuper.
Monteverde: Monteverde Inn. Was echt goed genoeg. Geweldig uitzicht.
Boruca: homestay. Absolute aanrader.
Ojochal: El mono feliz. Op zich prima maar iets te opdringerige eigenaren. Als je die boekt, boek dan een huisje en niet de geschakelde kamers. Wel goed ontbijt en goede lokatie. Lekker zwembadje.

Als je nog meer vragen hebt hoor ik het wel.

Groetjes Dionne
7 jaar geleden
·
#19788
Hoi Fleur, wij reisden in Panama als opstart voor ons 'grote backpack avontuur' dus inhoudelijk niet heel veel input, maar wil gerust je vragen beantwoorden ;-) :

- Reisden jullie met OV of een huurauto?
OV, eigenlijk altijd OV tenzij bijv. een camper het ideale vervoersmiddel in een land is (bijv. NZ). Wij vinden dat gewoon de leukste manier van reizen. In landen waar mensen arm zijn (en zich dus geen auto kunnen veroorloven) is het OV vaak super geregeld en kom je bijna overal waar je wilt zijn (en anders nog een stuk met de taxi).

- Hoe ging het met de grens overgaan; was dat intensief met de kinderen? Werd je grondig gecheckt en moest je ter plekke nog een vusum kopen?
Panama - Costa Rica niet gedaan, maar wel heel veel andere grensovergangen in Midden en Zuid-Amerika en ik zou me geen enkele zorgen maken. Gaat meestal super soepel en is met een Nederlands paspoort vaak gratis. Enkel wat formuliertjes invullen, stempels laten zetten (heel af en toe bagage check) en klaar is Klara. Het enige lastige met kind(eren) is dat je regelmatig in de rij mag aanschuiven en je kan dus niet een ouder in de rij alles laten regelen terwijl de ander met de kinderen bijv buiten voetballen aan het is, want ze willen iedereen zien.

- Heb je malaria-preventie gebruikt (met name voor de kinderen)? En hoe oud waren jullie kinderen tijdens deze vakantie?
Niet in Panama, maar tijdens die bewuste reis wel op diverse plekken nodig gehad (aldus de adviezen) en geslikt. Ons kind werd die reis 3 jaar. Hij vond het stik interessant om een pil te mogen slikken, soms verdrietig als de serie weer voorbij was en er even niet geslikt hoefde te worden ;-) . Uiteraard slikte hij een andere dosis dan wij. Wij slikken altijd Malarone, dus niet die waar je hallucinaties / nachtmerries e.d. als bijwerking van kan krijgen. Er zijn veel ouders die ervoor kiezen om niet naar malaria gebieden te gaan, maar bij ons valt het slikken van de pillen in hetzelfde rijtje als vaccinaties, die laten we ook zetten als dat geadviseerd wordt dus als het nodig is, is het nodig (advies wel/niet slikken ter plaatse ook vragen, niet alleen van NL'se instanties). Wat ik eigenlijk wil zeggen is, laat je goed voorlichten door mensen die er voor geleerd hebben en besluit dan wat je doet.

- Heb je nog goede kinder-tips? Voor accomodatie, uitstapjes, speeltuinen, etc.....
Nee, dat dus niet echt. Wij hebben in Panama enkel overnacht in Panama city (en een aantal nachten op een boot - San Blas eilanden). Wij logeerden in hostel Mamallena, prima budget optie, maar verwacht er niet te veel van.
De sluizen in het Panama kanaal en dan vooral die mega grote schepen die er doorheen komen vond ons zoontje ook machtig om te zien (wij ook zeker!). Verder heeft het grote park in de stad leuke wandelingen. Niet te lang ook, dus prettig voor hele kleine kinderen. Tikva van gezinopreis.nl (ook hier op het forum) heeft een aantal blogs over Panama gemaakt, wellicht leuk om te lezen?!
7 jaar geleden
·
#19789
Oh ja, wij hebben ook niks tegen malaria geslikt. Is alleen nodig in het gebied bij Colombia (west Panama) waar je niet zo snel naar toe gaat met kinderen.
7 jaar geleden
·
#19790
O, wat fijn, zoveel antwoorden en tips! Hartelijk dank voor al jullie moeite.
Ik heb nog wel een vraag die mij dwars zit, maar dat komt vooral omdat ik zoveel keren heb gelezen en gehoord (zelfs Chris Zegers zegt het) dat er [i:2473ehc7]overal[/i:2473ehc7] slangen zijn...

Ik hoor graag jullie bevindingen en aanpak...

Wij zijn vrij ervaren backpackers, maar sinds we kinderen hebben ben ik me ineens veel sterker bewust van gevaren. Nu vroeg ik me af: hoeveel ruimte kon/durfde jij je kinderen te geven in verband met slangen, spinnen en schorpioenen? Laat je ze op een veld rondom je huisje spelen? Laat je ze in boompjes klimmen in een park? Hoeveel meter mogen ze voor je uit rennen in de natuur of op grasvelden? Kunnen ze veilig rondom zwembadjes en/of je huisje spelen, terwijl je een boekje leest? Of hou je ze overal in de gaten? Ik hoor graag hoe jullie dit ervaarden.

Toen we 5 jaar terug in Maleisie waren stond ik hier eigenlijk niet zo bij stil, maar een tweejarige is ook een stuk minder mobiel.
Hartelijke groet alvast.
7 jaar geleden
·
#19791
Volgens mij hebben ze/heeft hij zijn/hun zwemdiploma's?
Want dat is wel nummer 1 qua hoeveel je op moet letten.

Vorig jaar waren we in Panama met onze 6-jarige zoon.
Vooraleerst liep hij nooit op blote voeten door het gras oid.
Zelf heb ik jaren geleden een keer een schorpioen in mijn schoen gehad (Costa Rica) en onder een palmblad dat ik oppakte zat een slang (Thailand).
Tijdens jungle tracks laat ik hem meestal vlak achter de gids lopen. De gids ziet veel sneller wat wel en niet kan.
Waarschuwt ook voor gladde stenen, stekelbosjes, giftige planten etc.
Rondom het huisje spelen kan wel, maar ik kijk toch eerst zelf even hoe de omgeving eruit ziet. Dat is voor mij bepalend.

In zee spelen oke.. maar vaak doe ik hem wel een shirtje aan. Neemt niet weg dat hij alsnog een keer door een kwal gebeten is.
Verder loopt hij meestal op palladiums (hoge) met sokken aan. En in de jungle met een lange broek.

Heel veel meer kan je er ook niet aan doen denk ik.
7 jaar geleden
·
#19792
Sorry zie dit bericht nu pas. Met een huurauto omdat onze dochter die irritante leeftijd had dat ze niet stil wou zitten in de de bus. Geen malariapillen. Daarnaast hebben we een uitgebreid blog bijgehouden [url:2xnq91wj]https://www.gezinopreis.nl/vakantie-panama/[/url:2xnq91wj]
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!