maandag 13 februari 2012
  11 Replies
  5.2K Visits
  Subscribe
Wij willen in januari 2013 graag naar Costa Rica voor 3 weken met onze tweeling van 4 jaar oud.

We wilden eigenlijk graag op de bonnefooi, dus enkel het vliegtuig en de huurwagen vooraf regelen, maar nu vraag ik me af of dit goed doenbaar is aldaar? Het is dan hoogseizoen ginder, dus misschien zijn veel hotels dan al volboekt? En misschien is het ook moeilijker om bepaalde nationale parken in te komen, want in sommige parken ligt er een beperking op het aantal bezoekers per dag.

Iemand ervaring hiermee?
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#10273
Ik heb geen idee maar ik heb wel een mooie route voor je als je interesse hebt dan hoor ik het wel.
12 jaar geleden
·
#10274
Ja hoor Angelique, ik heb altijd interesse in mooie routes en leuke ideeën! Er is zo veel te doen daar dat ik soms niet meteen weet wat te kiezen :p

Wil je mijn e-mailadres of kan je het hier plaatsen?

Bedankt hoor!

Olivia
12 jaar geleden
·
#10275
Wij plannen op dit moment ook een reis naar Costa Rica voor december/januari. Wij zouden op 24/12 vertrekken en op 8/1 terugkomen. Wij zitten met drie kinderen waarvan 2 (dan 8 en 7 jaar, de jongste is dan 4) leerplichtig. We kunnen wel enkele dagen (in dit geval zou het 3 zijn) kunnen overeenkomen met de directeur, maar meer ook niet. Mede omdat het op mijn man zijn job enorm druk is op dat moment (allez eigenlijk altijd, behalve tussen twee projecten door en dan plannen we ook een langere vakantie van 2 maanden ofzo). Ik ben nu met enkele reisbureaus aan het kijken en momenteel denken we om toch een hele route te laten vastleggen door hen omdat we maar twee weken hebben en ik denk dat het dan beter haalbaar is voor ons.
We trokken in 2010 door het westen van de VS en toen heb ik alles zelf gedaan: vliegtickets, camper en ter plekke alles geregeld: enkel drie hotels (Las Vegas, San Fransisco en LA) op voorhand geboekt en één campground (omwille van een feestdag) op voorhand geboekt. Maar dat was in het laagseizoen en dus wel doenbaar, slechts 3x op vijf weken op een overvolle campground gestoten en langer moeten zoeken naar iets :-(

Ik ben overigens ook wel geinteresseerd in de route van jou Angelique...

Alvast bedankt
12 jaar geleden
·
#10276
Ik heb ondertussen beslist om toch alles vooraf te boeken. We plannen enkel 2 nachten in (ergens middenin) die niet vastliggen om toch een klein beetje de smaak te pakken te krijgen van de 'bonnefooi'.

Wij vertrekken 7/1 en komen terug 29/1, de tickets zijn al geboekt met Iberia.

Als er mensen nog tips hebben, altijd welkom!

Ik vond al enkele hele leuke hotels met zwembad/glijbaan/hotwaterspring/trampoline/... Laat maar weten als je de links wilt ;)

Groetjes
12 jaar geleden
·
#10277
Hoi hoi!
Wellicht is het rond die periode ook drukker omdat veel Amerikanen dan met vakantie gaan.
Wij boekten het vorig jaar via Unico travel. De eigenaresse Barbara de Groot heeft in Costa Rica gewoond en heeft zelf ook een dochtertje. Zij is daar ook reisleidster geweest en heeft er contacten. Ik had zelf de hele reis (voordat ik ging boeken bij haar) nagerekend en we waren bij haar zelfs nog iets goedkoper uit dan dat ik het zelf boekte. Daarnaast konden we de auto in de ene plaats ophalen en op een heel ander punt weer inleveren. Dat scheelde zo ongeveer 2 weken autohuur!
Ik vond het enerzijds wel relaxed om niets te hoeven regelen. Van de andere kant heb ik ook enorm gemist haha. (dus nu maar weer zelf alles 'in elkaar aan het zetten' voor onze reis naar Azie....)

Oja, ik vond Tortuguero het hoogtepunt van de reis. Daar heb ik zo'n mooie foto's gemaakt! Wij konden ook nog de greenn turtle eieren zien leggen 's avonds, maar daarvoor zit je niet in de juiste tijd geloof ik. Wij verbleven in Mawamba lodge.

Ons reisverslag is terug te vinden via onderstaande link!
12 jaar geleden
·
#10278
Tortuguere staat niet ingepland bij ons, voornamelijk omdat we inderdaad in de verkeerde periode gaan voor de schildpadden...

We overwegen nog om Playa Grande te doen voor de leatherback turtle, maar ik las al verhalen over uuuuuuurenlang zitten wachten (tot een gat in de nacht) tot je geluk hebt dat er een schildpad aan land komt om eieren te leggen... Ik twijfel dus eigenlijk wel of we het wel gaan doen. De kinderen zijn sowieso nog te klein om zo lang op te houden en dan kan er dus maar 1 van ons tweeën.
12 jaar geleden
·
#10279
Ai, ja da's jammer. Ik weet ook niet of ik er speciaal naar toe zou gaan als je er urenlang moet wachten.
Wat heb je nu gepland staan in je reisroute? (hoezo nieuwsgierig haha...of heet dat gewoon interesse!)
Groetjes Christl
12 jaar geleden
·
#10280
Wij hebben onze reis ook geboekt:
We vertrekken op 24/12 in Belgie en vliegen via Atlanta naar San Jose, we hebben alles laten vastleggen door het reisbureau (Travelnauts).
We logeren ook in Mawambe Lodge in Tortuguero :-)
heb al een blogje aangemaakt:
http://fijnincostarica.wordpress.com/

Grtjs
Kirsten
12 jaar geleden
·
#10281
Hoi Kirsten,
Toen wij vorig jaar reisden kwamen we mensen tegen in de bus naar Mawamba die ook met Travelnauts geboekt hadden. Het zag er allemaal wel heel keurig verzorgd uit hoor! Leuk vooruitzicht! Als ik me niet vergis gingen zij ná Mawamba net als wij naar Hotel Cariblue. Ook een prima hotel. Super vooruitzicht!
12 jaar geleden
·
#10282
Dag Christl,
Ik heb alleszins een goed gevoel met het reisbureau, ze hebben mij al enorm veel geholpen met de voorbereiding, niets was hen te veel als ik weer iets wou vragen of wijzigen in onze planning. De accomodaties zien er ook geweldig uit. Eergistren betaalden wij onze vliegtickets, annulatieverzekering (een speciale blijkbaar gezien wij in slowakije wonen, belgisch zijn en een reisbureau uit nederland kiezen ;-) ) en een deel van het landarrangement, dus het komt allemaal in orde :-)

Grtjs en bedankt voor je reactie!
12 jaar geleden
·
#10283
Wij hebben ondertussen ook de vliegtickets geboekt met Iberia. Vluchten zijn echt superkort, met 1 stop in madrid. Slechte reviews gelezen over Iberia, maar de tickets waren stukken goedkoper dan anderen en vooral de vluchturen spraken ons aan.

Wij vertrekken 9 januari 2013 en zijn terug de 31ste.

Op de planning grofweg: san josé - poás - arenal - monteverde - ?? - Samara - Rincon de la Vieja (Liberia) - Manuel Antonio - Ojochal - San José

Maar niks staat vast, enkel de vlucht en de huurwagen zijn al gereserveerd, dus wie weet veranderd er wel hier en daar nog iets.

We zouden toch alles vooraf boeken, misschien 2 daagjes open laten om eens te proeven van het reizen op bonnefooi, maar ik heb me er min of meer bij neergelegd dat wij geen mensen zijn om op de bonnefooi te reizen. Vooral omdat ik soms zo'n leuke hotelletjes tegenkom op internet en ik dan niet het risico wil lopen dat we er niet kunnen slapen omdat alles volzet is.

Spannend, maar nu eerst nog 3 weekjes spanje deze zomer!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!