vrijdag 29 augustus 2014
  5 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Wij willen volgend jaar in de zomervakantie met onze kinderen (dan 6 en 8 jaar) een verre reis gaan maken voor circa 3 weken. Al zoekend op de reisorganisaties voor reizen met kinderen, kwamen we op Costa Rica uit. Vooral vanwege de natuur en dieren die je er kan zien. Als ik op die sites die reizen las over Thailand / Maleisie was het veel minder natuur, maar ook steden en vooral veel strandvakantie. Klopt dat beeld dat ik heb gekregen, of zou je ook in die landen een reis kunnen uitstippelen met veel natuur waar je ook zelf kunt rondlopen?

Dit wordt een eerste reis met de kinderen en neig naar zelf rijden maar wel georganiseerd door een reisorganisatie. Aan de andere kant vind ik het wel leuk om het zelf uit te puzzelen waar gaan we heen... Is het bijvoorbeeld in Costa Rica gemakkelijk om het ook zelf te regelen (ik lees dan dat er in een NP maximum bezoekersaantallen gelden, hoe kom je dan aan tickets?). En scheelt het veel in kosten als je het zelf organiseert ten opzichte van een reisorganisatie? Heeft iemand daar ervaring mee?

Alvast bedankt voor de reacties....
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16462
In Thailand zijn we maar kort geweest, dus daar kan ik weinig over zeggen. Maleisie was inderdaad wat minder natuur, wel wat, maar voor het echte regenwoud zou je naar Maleisisch Borneo moeten. Maar er is in die landen echt wel meer te doen dan alleen strand.
Costa Rica is veel natuur, beetje strand en geen cultuur. Ben daar 10 jaar geleden geweest, maar was toen al toeristisch, schijnt nu helemaal erg te zijn.
Wij zijn dit jaar in Nicaragua geweest, super veel natuur, vulkanen, strand, apen, cultuur en makkelijk rondreizen, het is maar een idee.....:-) In ieder geval stukken authentieker dan Costa Rica, maar vergelijkbare natuur. We hadden een weblog bijgehouden. http://www.nicaraguametkids.reiskrabbels.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

Wij reizen altijd 'ongeorganiseerd' op de bonnefooi met het openbaar vervoer. Lijkt me stukken goedkoper dan een reisorganisatie, maar het belangrijkste vindt ik de zelfstandigheid, zelf kunnen beslissen wat je doet en de flexibiliteit. We boeken altijd de eerste nachten daarna zien we het wel (we hebben wel een route in gedachten, maar zijn vrij om daar van af te wijken). Ik zou niet moeten denken aan een georganiseerde reis, maar dat is voor iedereen verschillend natuurlijk.
Openbaar vervoer gaat altijd prima, een auto huren kan, afhankelijk van het land, maar maakt het wel meteen een stukje duurder natuurlijk.
Wat betreft Thailand/maleisie, als je toch denkt over zuid-oost Azie, ik vond Laos, Cambodja en ook Vietnam wel veel leuker dan thailand en maleisie.....Met name Laos vonden we echt super, zo'n relaxed land.

Succes met plannen!
9 jaar geleden
·
#16463
In thailand zijn wel nationale parken en natuur maar je moet soms wel wat moeite te doen om ze te bereiken. Naar Thailand moet je voor mijn gevoel toch vooral gaan voor de levendige cultuur, lekkere eten, stranden en pas dan natuur en historische sites. Maleisie inderdaad vooral veel natuur op borneo. In Laos is wel meer natuur maar bijvoorbeeld weer heel weinig dieren omdat die door stropen echt bang zijn voor mensen. Wij kwamen in nationale parken regelmatig vallen tegen zelfs voor vogels.

Nicaragua is een goede optie, wij gaan zelf dit jaar naar Panama ook daar zijn veel parken makkelijk toegankelijk. Costa Rica is nou eenmaal erg duur en amerikaans dus je zou het kunnen combineren met of helemaal kiezen voor die andere landen.

Een reisorganisatie moet je vooral doen voor het gemak en om een achtervang te hebben. Het is natuurlijk een stuk duurder. Wij doen zelf alles zelf maar dat is omdat ik met een klein mensje niet vast wil zitten aan verplichtingen. Heeft ze slecht geslapen blijven we toch een dagje langer. Overginds zijn we nu tijdens Carnaval in Panama dus zal wel wat dingen vooruit moeten boeken.
9 jaar geleden
·
#16464
Dank jullie wel voor je reactie. Bevestigt wel een beetje het beeld dat we zelf ook hadden. :-)

Nicaragua kom je niet zoveel tegen in reisbrochures en daar hebben we nu nog veel naar gekeken. Tot nu toe hebben we wel een aantal keer zelf gereisd met de auto maar wel langs een uitgestippelde route. Dat lijkt mij ook wel fijn, om niet elke dag bezig te moeten zijn met waar gaan we morgen naar toe? Excursies maakt me dan wat minder uit, maar om nog hotels te moeten gaan nabellen in krap drie eken vakantie lijkt mij niet zo relaxed. Dus niet helemaal op de bonnefooi voor ons.

@hubaa, leuk ik ga jullie reisblog eens lezen over Nicaragua.

Als je al wel zelf accommodaties boekt van tevoren, hoe zit het dan met een annuleringsverzekering en reisverzekering. Ik neem aan dat je al die accommodaties ook moet aanbetalen, wordt dat dan eventueel ook vergoed?
9 jaar geleden
·
#16465
Als je bijvvia booking.com boekt hoef je vaak nietaan te betalen. En als je rechtstreeks bij hotel boekt, ook niet al zal dat misschien per land verschillen.
9 jaar geleden
·
#16466
Nooit in Costa Rica geweest, maar ik hoor er wel enthousiaste verhalen over. Het schijnt ook een stuk duurder te zijn dan ZO Azie.

Wat de natuur betreft kun je ook in Thailand meer dan voldoende aan je trekken komen, zeker als je de Nationale parken bezoekt die wat verder van de grote steden afliggen. En het voordeel van Thailand is dat je er ook leuke steden, mooi oude en nieuwe tempels en heerlijk eten hebt.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!