vrijdag 04 januari 2019
  10 Replies
  2.3K Visits
  Subscribe
hallo,
Wij willen deze zomer naar Costa Rica (met 2 pubers van 13 en 16) en hebben tickets gezien met een tussenstop in Houston. Nu hoor ik wel eens slechte verhalen over tussenstops in Amerika (problemen met papieren, te korte overstap-tijden....). Onze overstap zou circa 3 uur zijn.....
Iemand ervaring?
groet Rachel
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#28896
Hoi, wij waren er drie jaar geleden en toen moest je, ook voor slechts een overstap, esta-papieren regelen voor USA. Wij hebben dat niet gedaan. Bovendien zijn ze erg streng in de USA waardoor het allemaal erg lang kan duren.

Wel gave plannen, heb je al een idee voor een route?

Ik kan je sowieso Casa Marbella aanraden in Tortuguero, en dat lekker zelf regelen. Net zo leuk en scheelt veel geld.
4 jaar geleden
·
#28897
@Dionne, jij had geen Esta aanvraag gedaan? Geen problemen gehad dan??
4 jaar geleden
·
#28900
@eynd14, nee, maar wij hadden geen tussenstop in de USA. Wij vlogen via Frankfurt en Panama naar CR. Met Lufthansa.

De vlucht via de USA was toen sneller maar had toen een korte overstap en dat zagen wij niet zo zitten. Hopelijk is de shutdown opgelost als je nog een Esta moet aanvragen.
4 jaar geleden
·
#28901
Ah had ik dat verkeerd gelezen. Het 'dat hebben wij toen niet gedaan' sloeg dus op dat je een vlucht zonder overstap in USA hebt gekozen en niet op dat jullie geen ESTA hebben aangevraagd en wel met een overstap in USA te maken had...

Wij kijken (nog steeds) naar tickets naar Ecuador. Bijna alle goedkopere vluchten hebben een stop in Miami. M.a.w. Esta nodig (120 euro voor ons 4). En sommige vluchten stoppen ook op heen dan wel terugweg in Canada. Nog een visum nodig (gelukkig is dat niet veel, ik weet het niet meer precies maar hooguit 30 euro voor ons vier).

Andere vluchten zijn minimaal 500 euro duurder...

Maar (zucht) de juiste vlucht is nog niet langs gekomen. We zien wel heleboel vluchtaanbiedingen naar andere oorden.. Thailand, Mexico, Brazilie.... Maar net allemaal landen waar we nu geen 'yes' gevoel bij hebben. Hebben ook al de nodige opties bekeken om vanaf ander Zuid Amerikaans land naar Ecuador te vliegen maar ook stukje Colombia - Ecuador kost ons nog minimaal 1200 euro (retour).

We puzzelen rustig verder....
4 jaar geleden
·
#28902
Ecuador, zo ongelooflijk gaaf. Ik denk een van onze gaafste bestemmingen. Jaren geleden nog zonder kinderen geweest. Heb nog wel wat tips maar beter in een ander draadje. Ik hoor wel als je wat nodig hebt.
4 jaar geleden
·
#28904
M.a.w. Esta nodig (120 euro voor ons 4).


Dat klopt niet hoor! Veertien dollar pp als je de aanvraag zelf doet.
Toevallig vandaag gedaan:-)

Je moet er even voor gaan zitten maar voor ons was het prima te doen. Grootste stressfactor is eigenlijk of je alles wel goed invult omdat ze zo streng zijn. Beetje jammer als je opnieuw moet beginnen (en betalen) wegens een typefout.
Kan gewoon in het Nederlands overigens.
4 jaar geleden
·
#28905
Je hebt helemaal gelijk!! Ik heb nog eens in onze aanvraag van 2017 gekeken en nog geen 55 euro voor ons vier...

Hè?? Ik heb paar dagen geleden nog gekeken. Zojuist nog gekeken, zie ik weer 29,95... Kijk ik goed, yep allemaal bedrijfjes die het kennelijk voor je doen. Was ik dus gewoon ingestonken!! Ik dacht dat ik op de echte site zat! Werkelijk, mijn hele eerste pagina met gevonden sites (als je googelt op esta aanvragen) daar zit de officiële website niet eens bij!

Dank voor deze correctie!!
4 jaar geleden
·
#28906
Nou, je bent niet de enige hoor!
Wij waren alle vragen door, tot en met een deel van de creditcard gegevens toen het te betalen bedrag in beeld kwam. Honderd dollar voor de aanvraag plus drie maal veertien.
Ik sloeg gelijk op tilt omdat ik wist dat het maar veertien dollar pp was.
Verder gezocht en de echte site, met enige moeite, gevonden. Netjes 42 dollar afgerekend na alle vragen opnieuw doorgelopen te hebben.

Blijkbaar big business want het zoeken van de echte site is inderdaad een uitdaging. Wel bijzonder dat de overheid daar er niet voor zorgt dat google eerst de echte site toont. Geen idee hoe dat werkt, maar dat is wel wat ook ik zou verwachten.

Je krijgt trouwens ook geen bericht als je esta erdoor is. Wij zagen na een paar uur met de casenummers die we hadden gekregen na inloggen op de site dat we ok bevonden waren maar je krijgt daar geen bericht van dus. Vonden wij ook best gek.....
4 jaar geleden
·
#28913
Zie ook de reacties op Facebook:
4 jaar geleden
·
#28923
Wij hebben in 2013 €11,50 pp betaald en in 2016 ook maar €14 pp
Ik weet wel dat er duurdere maatschappijen zijn maar die heb ik toen natuurlijk niet gekozen. Ik zou er even voor moeten gaan zitten maar ik weet bijna zeker dat dit goedkoper kan hoor.

Wij hadden in 2013 ook een tussenstop in Houston en hadden ook maar krap 3 uur om over te stappen. Uiteindelijk hadden we door alle ellende daar, lees onzinnige vragen en enorme rijen en maar halve bezetting ook onze aansluitende vlucht gemist. Het voordeel is dat dit dan wel weer opgelost wordt door de maatschappij en we hebben dus een plekje in het eerst volgende vliegtuig gekregen, wij vlogen toen trouwens naar Orlando met een tussenstop in Houston.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!