maandag 16 maart 2020
  35 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Gezien de corona ellende.. ben ik verbaasd.. forum is uitgestorven...

Ik ga, hopelijk, 4 mei naar Canada , maar ik ben hier vast niet de enige die in/rond meivakantie weggaat ...

Wat zijn jullie plannen als de boel dicht blijft ?
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29916
Wij wonen in Canada en vandaag kondigde PM aan dat de grenzen dicht gaan. Wij zijn hier met work permit dus gelukkig zijn we in het land, anders geraakten we niet terug binnen.

Ik vind het rare tijden, ik vind het gewoon enorm akelig te weten dat reizen naar belgie niet vanzelfsprekend is en zeker als er iets moest gebeuren met iemand in de familie...
4 jaar geleden
·
#29917
JA dat kan ik mij voorstellen.. Naar idee..

Het is overal nu lastig en moeilijk..

Sterkte !
4 jaar geleden
·
#29918
Onwetenschappelijke verwachting gebaseerd op de landen die op ons voorlopen: het gaat allemaal veel langer duren. Ik heb tickets geboekt bij Qatar in juli. Je mag alles tot 30 juni herboeken of krijgt een tegoedbon. Ik hoop op verlenging en anders pech. Niet leuk, maar dat is doodgaan ook niet.
4 jaar geleden
·
#29922
Nou dat ik dood kan gaan ben ik niet zo bang voor. Die kans acht ik niet zo groot.

Ik wacht het gewoon af. Ik hoop om te kunnen boeken voor najaar.
4 jaar geleden
·
#29923
Hier twee gezinsleden die onder de 'zwakkeren' vallen, voor onszelf zijn we ook niet bang, maar gaan het niet opzoeken natuurlijk en willen het ook vooral niet doorgeven aan anderen.

Wij hadden alleen 2,5 week meivakantie geregeld met vluchten op Tel Aviv dus dat is een duidelijke no-go. Zomervakantie nog niks, want dit ging onze budget-opslurper worden. Even enorm balen, zeker ook omdat omboeken geen optie is, maar dan slikken en doorrrrrr!

Ik ben overigens niet verbaasd dat het hier rustig is hoor, is al ruim een jaar het geval... jammer!
4 jaar geleden
·
#29924
o begrijp me niet verkeerd... ik vind de maatregelen goed hoor..verspreiding tegen gaan is nu eerste prioriteit. Ik maak me alleen voor mezelf niet zo druk. Ben niet geheel gezond maar wat ik mankeer heeft weinig te doen met luchtwegen of slechte weerstand (gelukkig)..

Die mei vakantie zal je inderdaad wel kunnen vergeten. Ik verwacht dat het wel even aan zal houden :-(. Ik mik nu op september.

Misschien zomer in eigen land nog een optie ... Voor jullie nog andere optie dan mei ?Of stel je je huidige reis uit ?
4 jaar geleden
·
#29925
En wat jammer dat het forum zo op zijn gat is.. Als ik naar een forum als alles amerika kijk hoeft dat helemaal niet.

Facebook groepen zijn er zat maar ik zit toch liever op een forum. Gelukkig hebben ze daar ook een sectie voor Canada ;-)
4 jaar geleden
·
#29926
Voor jullie nog andere optie dan mei ?Of stel je je huidige reis uit ?


Jij reist zonder of met volwassen kinderen, maar wij hebben nog te maken met de leerplicht, dus uitstellen is geen optie. Zomer zou twee weken ergens in Europa kamperen worden (want dure mei vakantie), had er nog geen concrete plannen voor, maar ook nu zien we wel tegen die tijd, kunnen zonder glazen bol weinig nu.
4 jaar geleden
·
#29927
Dat het rustig is op het forum hebben we eerder geconstateerd. Mede veroorzaakt door de revamp en wat foute Zoekmachine instellingen en enorm k.. voor Els.

Ik vind een overzichtelijk forum ook handiger dan een ongesorteerde Facebook groep.
4 jaar geleden
·
#29928
Ik reis dit jaar (als alles doorgaat) met en zonder kinderen. Met is dan in de zomer dus vast aan bepaalde data en zonder zou in mei zijn.. Tja..

En dit forum.. tja.. het is en blijft nog steeds onhandig en rommelig.

Kan het niet gewoon terug naar de vorige opzet dan ? Ik hang veel rond op AllesAmerika forum end at werkt als een tiet
4 jaar geleden
·
#29933
Bij Qatar hebben ze de periode waarin je gratis kunt reshedulen verlengd tot 01 september. Fijn dus. Of je krijgt een tegoedbon. Weet niet goed wat ik moet kiezen. Annulering kost me 37,5 % van de ticketprijs, dus dan denk je doe een bon, maar je weet bij God niet wat die straks weer waard is.
4 jaar geleden
·
#29934
als quatar sgr/anvr aangesloten is, loop je geen risico maar de ticketprijzen kunnen de pan uit gaan. Wat ik niet geheel aannemelijk vind
4 jaar geleden
·
#29935
Dat is inderdaad een lastige. Een fijne optie is wel met 1 september dat je dan kan kijken voor zomer 2021.

Ik kan ook omboeken tot 31/08. Als ik dat niet doe krijg ik geld terug (want vlucht is geannuleerd), dus weet het ook nog niet, maar loop dus geen risico. (Brussel Airlines)
4 jaar geleden
·
#29936
als quatar sgr/anvr aangesloten is, loop je geen risico maar de ticketprijzen zullen denk ik wel de pan uit gaan..


Neen, Qatar is niet ANVR en neen, aan de ANVR heb je weinig tot geen zak. Google maar even...
4 jaar geleden
·
#29937
Dat is inderdaad een lastige. Een fijne optie is wel met 1 september dat je dan kan kijken voor zomer 2021.


Annuleren of omboeken tot drie dagen voor de vlucht. Voucher is een jaar geldig vanaf die annuleringsdatum.
4 jaar geleden
·
#29938
als quatar sgr/anvr aangesloten is, loop je geen risico maar de ticketprijzen zullen denk ik wel de pan uit gaan..


Als je via een ANVR-organisatie een vliegticket hebt geboekt, heb je idd niet veel aan de ANVR. Ze zeggen hierover:

Je hebt dan een contract met de vliegtuigmaatschappij of het hotel, waarvoor het ANVR bedrijf heeft bemiddeld. Als je wilt wijzigen/annuleren ben je afhankelijk van de voorwaarden van de vliegtuigmaatschappij of het hotel. Uiteraard kan je ANVR boekingskantoor helpen, maar het is uiteindelijk de vliegtuigmaatschappij of hotel die beslist.

Zelf heb ik Aeroflot tickets bij Supersaver geboekt, vertrek 7 juli naar Sri Lanka. De kans lijkt me groot dat het tegen die tijd nog niet toegestaan is buiten Europa te reizen. Ik ben een beetje aan het kijken hoe dat dan zal gaan met de annulering. Contact zoeken met Supersaver is zo goed als onmogelijk heb ik al eerder gemerkt en lees ik op verschillende plekken. Hoe het met Aeroflot zit, weet ik niet. Heeft iemand daar toevallig ervaring mee?

Ik hoop dat jullie allemaal gezond zijn en blijven!
Mooie dag!
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

4 jaar geleden
·
#29939
tja.. iedere maatschappij heeft nu zijn eigen regels, gemiddeld genomen krijg je voucher of credit. Heb je geboekt via een broker.. tja.. die zijn normaal al slecht bereikbaar als er iets mis gaat en nu helemaal..

Heb je je ticket in een pakket gekocht dan komt de SGR met de Corona voucher over de brug.
4 jaar geleden
·
#29940
maar wat had je dan verwacht dhans ? Als iedereen zijn geld per direct terug moet krijgen gaan de maatschappijen toch failliet ? En dan heb je niets.. kan je achteraan sluiten bij de rest.

Je krijgt de mogelijkheid om je ticket om te boeken en dan is het zo dat je niet binnen dat jaar hoeft te vliegen meestal, dat is best ruim, en je tegoed en de prijzen ? Ticketprijzen zijn altijd een soort van loterij en dat zal nu niet veel anders zijn. Vergeet niet dat de meeste maatschappijen behoorlijk verlies lijden nu en dat ze straks maar wat graag weer passagiers hebben, dat bereik je niet door de ticketprijzen exorbitant te verhogen.

We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje , ik heb ook 3000 euro bij een reisbureau " liggen" waar ik vooralsnog niets mee kan, want tot op heden is mijn vlucht niet gecanceld en mijn camper ook niet.. En krijg ik straks een voucher waardoor ik verplicht ben om weer bij hetzelfde bedrijf mijn reis te boeken, wat ik misschien niet meer wil. Wil ik mijn geld terug? Dat kan volgens de regels en de wet, maar wat heb ik daaraan als reisorganisatie voor die tijd omvalt omdat de klanten voor mij ook hun geld per direct terug willen.. dan komt de SGR erbij en kan ik lang wachten op mijn geld.. Dus kiezen uit twee kwaden..
4 jaar geleden
·
#29941
Met je eens! Deze situatie is zo extreem, dat het ook veel flexibiliteit vraagt van ons. We hebben er niets aan als vliegmaatschappijen of reisorganisaties failliet gaan. (En niet alleen omdat ik voor m'n inkomen afhankelijk ben van de reisorganisaties ;), wat nu ook erg onzeker is ) Hoewel het nog maar de vraag is of ze het allemaal overleven. Ik hoop het van harte!

Toen ik boekte bij Supersaver was ik me bewust van het risico, maar ik verkeek me op het telefoonnummer uit Amsterdam dat op de website stond vermeld. Toen ik later wilde bellen omdat ik een verkeerde geboortedatum had ingevuld, bleek het nummer doorgeschakeld te zijn naar een callcenter in India. Wat ik eigenlijk heel absurd grappig vond (ik: Zit jij nu gewoon in India?), maar wat een zeer moeizame communicatie opleverde en uiteindelijk niet leidde tot een wijziging van de geboortedatum.

RoAnVi Heb jij al duidelijkheid over je tickets naar TelAviv? Waarom is omboeken geen optie?

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

4 jaar geleden
·
#29942
@Els# klopt.. flexibiliteit is nu even nodig.. en ja.. dat is onzeker en ja ..ik vind het ook reuze irritant dat mijn reisorganisatie zich in stilte hult en ik om me heen van mede-klanten hoor hoe creatief zij denken om te kunnen gaan met vouchers etc.. Maar tot IK aan de beurt ben (en dat duurt nog wel even vrees ik) hou ik me gewoon even rustig.. Voor hen is dit ook een ongekende situatie .

En die brokers.. je neemt het risico als ervaren reiziger, maar zo slecht ze nu communiceren is natuurlijk idioot.. Als je op de diverse reisfora leest hoe slecht ze met hun klanten omgaan en hoe bagger de hulp is.. dan wens je dat zij wél omvallen..

zij profiteren nu van deze situatie en maken mensen geld afhandig die minder handig zijn in dit hele reis gedoe.. Die niet zo handig zijn in informatie verzamelen, op de hoogte zijn van hun rechten. .En dat vind ik werkelijk asociaal.

Ik hoop dat je snel contact met ze krijgt Els en dat je je geld terug krijg of voucher / credit..
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!