New

Colombia

  woensdag 20 oktober 2010
  5 Replies
  4.4K Visits
  Subscribe
Hallo,
Net terug uit Marokko met de kids, nu 1 en 4, en nu plannen maken voor 2011. We willen dan voor 3-4 weken in de zomer naar Colombia rondtrekken. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met dit land?
groeten, Hugo
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8066
Hallo Hugo,

Het is missschien wel het leukste land waar ik ooit ben geweest! Prachtige natuur, mooie koloniale steden, fantastische sfeer en verschrikkelijk aardige mensen. Mijn reiservaring in Colombia is zonder kinderen, maar ik zou er zo weer heen gaan.

Ik ben o.a. in Bogota, Bucaramanga, Baranguila, Sierra Nevada de Santa Marta, Cartagena, en San Andres geweest. Cartagena is super. Ook de caribische kust is erg mooi. Het is een land wat nog helemaal niet zo toeristisch is. Het is alweer tien jaar geleden dat ik er was - dit kan inmiddels natuurlijk veranderd zijn. Bepaalde stukken was het destijds wel aan te raden om goed op de hoogte te blijven of het veilig te bereizen was in verband met de FARC. Ook de trekking in de Sierra Nevada de Santa Marta is (was) niet geheel veilig. Ik kan mij zo voorstellen dat je met kinderen geen risico wilt nemen.

In de bijlage van het Financieel Dagblad van afgelopen zomer stond een artikel van mensen die met hun kleuter door Colombia hebben gereisd. Ze waren erg enthousiast. Een kennis van me (eigenaar van Quivertree Family Expeditions) is dol op Colombia. Hij heeft zijn reis met kinderen door Colombia beschreven op zijn blog (http://travellingdad.wordpress.com/tag/colombia/).

Veel plezier bij de voorbereiding!
Marcella
13 jaar geleden
·
#8067
Hoi Marcella,
Bedankt voor je reactie. Goed te horen dat je zo enthousiast bent. Waarschijnlijk gaan we voor Colombia. Maar misschien is Guatemala/Honduras ook nog een optie. Of is Colombia toch echt leuker?
Volgens mij is er qua veiligheid veel verbeterd in vergelijking met 10 jaar geleden, maar bepaalde gebieden moet je toch nog mijden.
Bedankt voor het linkje, we zullen eens gaan lezen.
12 jaar geleden
·
#8068
Hallo Hugo,

Ik vroeg me af of jullie uiteindelijk hebben besloten om naar Colombia te gaan.
Wij willen met onze dochters (nu 9 en 2) ook weer een grote reis gaan maken en mijn man opperde Colombia. Het was eerlijk gezegd niet mijn eerste keus, maar ik moet me maar eens goed in het land gaan verdiepen. De reiservaringen zijn over het algemeen heel positief en het schijnt er prachtig te zijn, maar ik vraag me af of het ook een leuke bestemming is voor kinderen. Ben dus heel benieuwd wat jullie van plan zijn!

Groeten, Karin
12 jaar geleden
·
#8069
Ik heb inmiddels bij de reisverslagen gelezen dat jullie deze zomer inderdaad naar Colombia gaan en ik ben heel benieuwd hoe jullie dit gaan ervaren. Alvast een goede reis en heel veel plezier!

Groeten, Karin
12 jaar geleden
·
#8070
Inderdaad, was weer een supermooie reis. <!-- w -->http://www.colombiametkids.reismee.nl<!-- w -->
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!