dinsdag 30 juni 2015
  12 Replies
  7.7K Visits
  Subscribe
Goed...heeeeel binnenkort gaan we dus vertrekken, nu slaat de twijfel toe.

Zie advies van Min. BuZa: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen ... n/colombia

Wat zouden jullie doen?! Ik lees overal positieve verhalen, maar nu ik dit lees ga ik toch erg sterk twijfelen. Colombia gewoon doen of toch overslaan?!
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19055
Als Nederlandse expat woon ik in Bogota, Colombia. Wat ik nog altijd erg merk is dat Colombia bij veel mensen te boek staat als onveilig. Dat vraagt om een genuanceerder beeld. Colombia is zo groot als Spanje en Frankrijk bij elkaar. Immens dus. Eigenlijk moet je je afvragen: als er iets in Valencia gebeurt, durf ik dan wel naar Parijs? Als je de gebieden die de overheid aangeeft niet verlaat, is er dus weinig aan de hand.

De Belgische overheid omschrijft het als volgt: “Toeristische trekpleisters zoals het koffiegebied rond Manizales, de centra van de steden Bogotá, Medellín, Cali, Barranquilla, Cartagena, Santa Marta, Pereira, Popayán, Pasto, het eiland Providencia, Leticia, de provincies Cundinamarca en Boyaca, worden algemeen gezien als veilig.”

Veilig betekent overigens dat de kans dat je iets overkomt klein is. Uitgesloten is het nooit. Zelf heb ik sinds ik hier woon en in mijn reizen naar verschillende bovenstaande gebieden nog niets naars meegemaakt. Ook familie die langs is geweest heeft fijne reizen gemaakt. Dat is een indicatie dat het met de veiligheid goed zit. Daarbij moet je wel in ogenschouw nemen dat Colombia een ontwikkelingsland is met grote inkomensverschillen. Dat je goed op je spullen moet letten, niet te koopt loopt met je bezittingen en niet zomaar elke taxi pakt, spreekt dus voor zich.

Colombia mijden is in mijn optiek dus zeer overdreven. Sterker nog, je mist een ervaring uit duizenden!
8 jaar geleden
·
#19054
Eindconclusie: Colombia, zeker wel doen!! Makkelijk bereisbaar, ontzettend vriendelijke mensen en super veel moois te zien en te beleven! Heb me geen moment onveilig gevoeld, maar je moet je wel aan de 'regels' houden, zoals bijv niet op straat na 21u op sommige plaatsen of bepaalde bustrajecten alleen overdag doen. Wegblijven uit de rode gebieden die het MinBuZa aangeeft en je hebt een prachtige reis!

(Inmiddels in Ecuador beland)
8 jaar geleden
·
#19053
Ah, super! Goede keuze, dus. Lekker reizen maar wel na blijven denken. Geniet ervan!
8 jaar geleden
·
#19052
We zijn zeilend over gegaan van Panama naar Cartagena! Super! Leuke mensen aan boord ook! Onze kleine had alle aandacht en had de tijd van zijn leven.

Nu in Cartagena, morgen vertrekken we met bus naar Taganga. Wegblijven uit de rode gebieden wordt hier wel bevestigd, maar andere gebieden prima te doen...aldus Colombianen en backpackers die tegenovergesteld reizen.

En ja, we zijn dus weg! Heerlijk!!
8 jaar geleden
·
#19051
Dat geeft een relaxter gevoel!

Ben benieuwd of jullie Cartagena gaan zien.

En heerlijk, jullie zijn weg. Go with the flow!
8 jaar geleden
·
#19050
Ah, jullie zijn vertrokken! Veel plezier!
8 jaar geleden
·
#19049
We horen hier in Panama alleen maar positieve berichten, dat geeft de burger moed!
Vanavond een ontmoeting met een kapitein die ons dinsdag mee wil nemen op een catamaran naar Cartagena ... eens kijken of wij dat ook willen! ;-) (onze originele start in Colombia en ook groen gebied, heeft ook vliegveld indien we toch niet vertrouwen)
8 jaar geleden
·
#19048
We hebben besloten om naar Bogota te vliegen vandaar kijken we wel weer verder Bedankt voor jullie reacties! super!
8 jaar geleden
·
#19047
Je kan je beperken tot de groene gebieden. Cartagena is erg leuk en in de buurt van Bogota had je toch ook iets op het oog? Ter plaatse kun je dan info inwinnen of iets veilig is of niet en alsnog besluiten iets te bezoeken of te laten.

Van cartagena naar Bogota kan met binnenlandse vlucht. Zie dat popayan oranje gebied is. Heb je alternatief om naar Ecuador te komen, ik bedoel als het plan nu overland is.

Mijn ervaring is wel dat het reisadvies vaak een onveiliger gevoel geeft is dan het ter plekke is.

Belangrijk is dat je bij je eigen gevoel blijft. Als je daar gestresst op je hoede zit te zijn dan is het ook zonde. Genoeg alternatieven in veiligere landen.
8 jaar geleden
·
#19046
Ik zou me afvragen wat je "mist" door Coluombia over te slaan (en wat je ervoor elders in de plaats krijgt).
Daarnaast hoe je je zal voelen als je erg bent. Weet niet in hoeverre je je buiten de groene gebieden zou willen begeven en hoe je je daarbij zou voelen.
Wij waren in 2008 in Sri Lanka terwijl het daar niet rustig was. Wij hadden die reis nooit zo geboekt als wij hadden geweten hoe onrustig het was (laaide net voor vertrek op). De situatie is uiteraard niet te vergelijken maar wat ik me herinner van die reis is dat je onbewust je toch wel heel erg bewust bent van zaken waar je je anders echt niet mee bezig zou houden. Bv het mijden van drukke plekken, extra alert zijn bij sirenes, je aan het begin van de dag afvragen wat de risicofactoren van de dag zijn, e.d.
Voor mij werkte dit zo, mijn man daarintegen kon alles compleet loslaten en dacht hier nauwelijks bij na. Vandaar mijn opmerking hoe zou je je erbij voelen.....
Persoonlijk zou ik niet gaan op basis van bovenstaande en iets anders op-/uitzoeken. Wanneer je echter in gebieden blijft waar jij je veilig genoeg voelt en je kunt dit stukje loslaten kan ik me voorstellen dat dat anders zou liggen als je het gevoel zou hebben dat je absoluut onmisbare zaken zou missen.
Bij enige twijfel over veiligheid zou ik altijd aan de safe side gaan zitten, zeker met kids!
8 jaar geleden
·
#19045
Ik zou het zelf waarschijnlijk best aandurven maar het niet doen met een kind.
8 jaar geleden
·
#19044
Ben zelf nog niet die kant op geweest. Ik vind dat het er heel weinig 'groene' gebieden op t kaartje van minBZ staan. Tja, mijn overweging: je gaat 20 weken maar ook dan moet je kiezen voor wat je wel en niet gaat zien. Het kan dus een keuze zijn om de situatie in Colombia niet op te zoeken en te kiezen voor gebieden die veilig zijn. Ik denk dat zuid amerika genoeg moois heeft in gebieden waar je wel veilig kan reizen. Lastige keuze, zeker zo vlak voor vertrek!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!