New

Colombia

  dinsdag 16 augustus 2016
  15 Replies
  8K Visits
  Subscribe
Wie is er geweest met kids? Tips? Kom maar op!

#amper3wekenterugvaneenwereldreisenalweerplannen...
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21577
Niet met kinderen geweest maar wel een tip.

Vliegen op Panama-Stad, verder naar Puerto Lindo en van daaruit op de boot via San Blas naar Colombia. Terugvliegen vanaf Bogota.

Voor 2016 bood Turkish Airlines dit voor een scherpe prijs (uit mijn hoofd 550 euro) aan met ook nog gunstige vliegtijden. Wij waren naar Panama en hadden op de heenweg tankstop in Bogota.Als je het andersom doet, aanvliegen op Bogota en terug vanaf Panama Stad bespaar je 3 uur.

San Blas is heel relaxed als laatste dagen.

Ik ben zelf al in Colombia geweest en daarom koos ik om alleen Panama te doen. In Puerto Lindo meerdere backpackers gesproken die dit doen. Je kan ook vanuit Panama Stad via San Blas naar Colombia. Dit heeft forummer RoAnVi gedaan. Is zeker de moeite waard zijn om haar reisverslag te lezen voor een inspiratie!

En herkenbaar...de meeste reisplannen zijn er bij mij als ik net terug ben. Of nog erger...als ik een paar weken voor vertrek zit.
7 jaar geleden
·
#21578
Wij gaan in december en dan 4 weken dus daarna heb ik ervaringsverhalen voor je.
Anne van Loon is geweest met haar kindje, die zit ook hier op het forum.
7 jaar geleden
·
#21579
Yep! Present! ;-)

Wij zijn in Colombia geweest als onderdeel van onze 'lange' reis in Zuid-Amerika.
Gestart in Panama en van daar met boot naar Cartagena (Colombia) gevaren, zoals Sinole aangeeft. Voor mij waren de San Blas juist een goed moment om even in de rust/reisstand te komen, de weken voor vertrek waren nogal heftig, dus heel fijn zo juist aan het begin. Het is maar net hoe je het wilt.

In Colombia hebben we gezien/gedaan:
Cartagena - Taganga (Tayrona Nat. Park) - (gevlogen naar) Bogota - Villa de Leyba - Tatacoa - Tierradentro - San Augustin - Popayan - Salento (en retour Popayan, want naar Ecuador).

Ik zou niks overslaan behalve Zipaquira (onderweg naar Villa de Leyba), de zout kathedraal. Dat moet het helemaal zijn, maar wij vonden het helemaal niks.

Ciudad Perdida moet ook geweldig zijn, maar ons kind moest nog 3 worden en wij vinden zo'n trip dat veel te heftig. Wellicht is het iets voor jullie?

Als je ons reisverslag wilt lezen, geef maar een gil. Het staat niet openbaar, maar wil iedereen die het lezen wil gerust een link en het wachtwoord doorgeven.

Wat voor tips zoek je? Het reizen met ov is echt super makkelijk daar, zeer goed netwerk. Het noorden is relatief wat duurder, het zuiden goedkoper. Je hebt er accommodaties in alle soorten en prijsklasse. De mensen zijn er super super vriendelijk!
7 jaar geleden
·
#21580
O, en ik moet eigenlijk onze Thailand/Myanmar reis gaan plannen, maar ben me meer in de Faroer Eilanden aan het verdiepen. Dus herkenbaar, zeker!
7 jaar geleden
·
#21581
Ciudad perdida heb ik 20 jaar geleden gedaan en dat was toen best pittig (iig voor kinderen). In hitte lopen, rivier met sterke stroming oversteken, klimmen.
Mss is het intussen anders, toen werd het nog heel weinig gelopen. Bagage zelf dragen, slapen in hangmatten met muggen. Maar het was wel heel leuk. En ik heb als souvenier twee parallelle littekens op mijn been van het vallen in doornstruik.
7 jaar geleden
·
#21582
Lijkt me super om te lezen Anne, kan je misschien een link plaatsen op dit forum?
7 jaar geleden
·
#21583
Het verhaal van Sinole strookt niet met de verhalen die ik gehoord heb van mensen die het gelopen hebben. Denk dat het inmiddels heel veel makkelijker geworden is, redelijk wat mensen lopen het. Maar... wij hebben het dus niet gedaan, dus ik kan niets uit eigen ervaring zeggen. Als je het overweegt, goed laten voorlichten dus.

Fijn souvenir Sinole! ;-) Wel heel gaaf dat je het gedaan hebt, zeker toen nog!

Fam. Moerkens. Ik zal link en wachtwoord doorsturen in pb. We willen ons verslag niet openbaar hebben en aangezien hier iedereen alles mee kan lezen zet ik het liever niet op het forum. Maar nogmaals: iedereen die wil, roep maar, geen probleem.
Waarschuwing: ik schrijf uitgebreid en het is van 20 wkn... . :-)
7 jaar geleden
·
#21584
Daar ben ik denk wel even zoet mee als het van 20 weken is :) alvast bedankt!
7 jaar geleden
·
#21585
Hey RoAnVi, zouden wij jullie verslag ook mogen lezen? :) We plannen een trip van 2 maanden in Colombia - Panama - Costa Rica volgende zomer/herfst, dus doen graag wat inspiratie op!

Groetjes!
7 jaar geleden
·
#21586
Je hebt een PB!
7 jaar geleden
·
#21587
We zijn nu in Colombia, hier ons 1e reisverslag [url:1kp4s2ig]https://www.gezinopreis.nl/1-reisverslag-colombia-bogota/[/url:1kp4s2ig]
7 jaar geleden
·
#21588
Onze 4 weken in Colombia zitten erop. In dit blog delen we de ervaringen van onze laatste week kijken we terug. De vraag is dan natuurlijk altijd wat vonden we ervan? Raden we het aan of juist af? De verwachtingen waren (te) hooggespannen. Met zoveel reisbloggers die lyrisch zijn over Colombia, het zelfs hun favoriete land noemen. Maar goed die hebben geen kind, en voor ons was wagenziekte een serieuze domper op de reispret. Overweeg je Colombia lees dit dan even. [url:17hcx31p]https://www.gezinopreis.nl/4-caribbean-colombia/[/url:17hcx31p]
7 jaar geleden
·
#21589
Ik herken me totaal niet in jullie ervaring mbt wagenziekte Tikva en dat je geen enkel gezin bent tegen gekomen met geen kinderen met wagenziekte.... Wij hebben heeeeeeeel wat 'bus'ritjes gedaan in Colombia ook veel in de bergen en hebben maar op 1 rit mensen (en toen volwassen vrouwen ook nog) zien spugen.... . Dat was omdat de chauffeur verloren tijd wilde inhalen en voor donker van de berg wilde zijn plus ook nog eens op een traject waarop al gewaarschuwd wordt voor wagenziekte: van San-Augustin naar Popayan. Ik zou het heel jammer vinden als mensen door het lezen van jouw verslagen niet meer zouden durven gaan en daarom even hier een tegen geluid. Ons zoontje spuugt thuis regelmatig (ook gewoon op de snelwegen hier) en daar niks, niet 1x en ook geen enkel kind zien spugen in Colombia.

Uiteraard wel heel erg vervelend dat het jullie overkomen is!!! Hoop dat het in Peru beter met haar gaat!! (ik moet nog even bij lezen ;-) )
7 jaar geleden
·
#21590
Ik weet het ook niet Anne, we hebben bewust echt heel veel gezinnen aangesproken (allemaal colombianen) in de hoop op een middeltje en die gaven aan dat hun kinderen ook moesten spugen (plus dat zagen we zelf). Achteraf zelf berichtje gehad van mensen die in Colombia wonen dat ze een bepaalde weg die wij hebben gedaan bewust nooit nemen omdat die zo verschrikkelijk is. Het hostel waar we verbleven in Mariquita hadden ook een zoontje die gaan dus nooit meer met de Manizales want dan moet die zo kotsen, en zijn moeder ook. Ze lenen een auto als ze daarheen willen want dan kunnen ze stoppen wanneer ze willen.

Als ik kijk naar onze routes zit daar niet zoveel overlap in dus dat kan het zijn. We hadden een nachtbus helemaal naar (vlakbij) San Augustin jullie hebben dat stuk opgeknipt in 2. Dat is vast een betere optie want pas toen we in het donker met 120 km over speedbumbs heenreden ging het fout. De route van San Augustin naar Popayan waar jij ook kotsende mensen had. En Manizales naar Mariquita en Mariquita naar Bogota hadden jullie niet gedaan. Bovendien hielp het ook niet mee dat het januari hoogseizoen is dus heel druk op de wegen, heel veel knetterhard remmen en weer optrekken. Daardoor ging het mis tussen Popayan en Cali. Echt de enige lange weg die wel goed ging was Salento naar Manizales.
Terwijl onze dochter thuis dus nooit meer spuugt.

In Peru waar we nu bijna 2 weken zijn geen misselijkheid/wagenziekte problemen tot nu toe.. Terwijl ik juist hier wel lees dat de weg naar Machu Pichhu of de weg Cuzco- Ollaytaytambo (met wel een kotsend kind in de bus, maar niet die van ons) moeilijk zijn voor kinderen. De wegen hier zijn hier echt niet zo walgelijk als in Colombia, geen bocht, bocht, bocht, bocht en bovendien van veel slechtere kwaliteit dus ze kunnen geen 110 km per uur een berg afracen.

Jou ervaringen zijn net zo waar als de van ons en ik zou het juist heel goed vinden als mensen die over Colombia nadenken door onze ervaringen nog een kritisch naar hun route en hun kind kijken. Als wij dit van te voren hadden geweten hadden we echt niet deze route gedaan in januari.
7 jaar geleden
·
#21591
Begrijp me niet verkeerd Tikva, ik neem jullie verhaal echt wel serieus en uiteraard is het goed om te vertellen, zeker! Ik vind het super zelfs zo eerlijk en open als jij de dingen beschrijft in je blogs zoals je ze ervaart. Alleen vind ik ook dat dat niet het enige geluid mag zijn hier op het forum, vandaar mijn reactie, want wat je zegt onderschrijf ik alleen maar, allebei onze ervaringen zijn waar en zouden dus allebei meegenomen moeten/kunnen worden in een overweging.

En je hebt gelijk dat onze routes niet heel veel overlap hebben en wij reisden in juli en jullie in januari, wie weet speelt dat inderdaad ook een rol. De weg waar je het nu vooral over hebt is toch ook de weg waar niet heel veel toeristen gebruik van maken, toch?! Die is dan iig makkelijk te omzeilen.

Het stuk 'opsplitsen' zoals jij het noemt op het traject naar San Augustin zou ik dan helemaal afraden qua wagenziekte. Voor de meelezers, wij hebben gedaan ipv Bogota - San Augustin in 1x : Villa de Leyva (via Bogota) -> Tatacoa -> Tierrandentro (hier naartoe en vandaan gaat het dan qua wagenziekte) -> San Augustin. Top locaties die ik geen van alle had willen missen, maar als mijn kind zo ziek was geweest als die van Tikva zou ik ook nog een keer nagedacht hebben over de uitstap naar Tierradentro.

Het is zo verschrikkelijk als je kind ziek is op reis omdat hij/zij toevallig een papa en/of mama heeft die zo nodig op pad moeten... . Ik voelde helemaal met je mee toen ik je berichtje op FB zag. Heel fijn om te horen dat het in Peru goed gaat, laten we hopen dat het nu zo blijft dan!! Geniet van jullie bijzondere reis!!!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!