New

China

  vrijdag 21 september 2018
  92 Replies
  9.7K Visits
  Subscribe
Na een prachtige rondreis door Canada deze zomer, zijn we ons nu aan het oriënteren op China voor de zomer 2019. Dit is iets meer onbekend terrein dus we hopen op tips!

Aangezien we absoluut geen stadsmensen zijn gaan we voor de natuur al slaan we Beijing natuurlijk niet over. Wat we tot nu toe hebben hebben gevonden ziet er prachtig uit. Wij hebben het volgende in onze gedachten (de route is nog niet over nagedacht):

Guilin Li River National Park
Zhangjiajie National Park
Jiuzhaigou-vallei
Een afsluiting op het strand in China

Hoe logisch/haalbaar is dit en wie heeft er tips over de route, niet te missen plaatsen, vervoer etc?

Gr
Joyce
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29474
Voor wie overweegt naar China te gaan, dit filmpje is een compilatie van 4 weken China. Het was geweldig, hoewel ik een volgende keer niet meer in de zomer zou gaan ivm drukte en warmte. Verder was het reizen door China best eenvoudig vergeleken met andere Aziatische landen. Bovendien schoon, veilig en enorm vriendelijke mensen. Aanrader dus.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLeG03N0ELWDxX9lESvCNyIE_f86hZfbNr
4 jaar geleden
·
#29458
Hahaha, tot zover met de privacy. Maar die hadden we in China toch al aan de kant geschoven ?. Wij gaan morgen naar HK en woensdag naar huis. We gaan het zien maar ik heb er wel vertrouwen in.
4 jaar geleden
·
#29457
Ha, dan weet ik nu ook wie je bent dankzij fb ;-)
Wanneer gaan jullie ook alweer naar HK?
Wij gaan de 19e die kant op. Vklliegvekd was volgens mij vandaag gewoon ope nm. Wij vliegen pas om 23 uur, onze vlucht was wel steeds gecancelled. Maar hopelijk blijft het nu eerst rustig
4 jaar geleden
·
#29456
Ja, het is hier nog steeds heel relaxed. Echt een paradijsje. We hebben kontakt met in HK wonende zoon van kennis. Volgens hem hoef je als toerist weinig van de acties te merken. Ook geen negatief reisadvies van BZ. Hij raadt aan een uurtje extra uit te trekken om op het vliegveld te komen. Eigenaresse van Airbnb zegt hetzelfde. Ik zag dat op de dagen dat het vliegveld plat lag onze vlucht nog telkens wel vertrokken was (11.35 uur). De acties komen ook meestal later op de dag op gang. We gaan er dus voor
4 jaar geleden
·
#29455
Ik ben ca 15 jaar geleden al in Yangshou geweest, vond het toen heel relaxed. Benieuwd of dat nog steeds zo is.
We vliegen idd vanaf hk terug.
Ik hou de berichten angstvallig in de gaten...hopelijk blijft het vliegveld nu open.
4 jaar geleden
·
#29454
Haha, gelijk heb je. Wij zijn vandaag in Yangshuo aangekomen per rivier cruise over de Li. Wat een heerlijke rust hier. Hebben een hostel dichtbij rivier en daar ook heerlijk in gezwommen. Even een paar dagen vakantie voordat we ons naar Hongkong wagen :-). Vliegen jullie ook vanuit HK terug?
4 jaar geleden
·
#29452
Ik wil er wel nog graag een keer naar toe, maar ik denk niet de komende jaren, zo lang we vast zitten aan de zomervakantie,want idd man o man wat een chinezen.
Ik heb vandaag wel heel aso de chinezen truc toegepast op het station. We moesten kaartjes omboeken en er stonden mega lange rijen. Zoals ik al zo vaak chinezen had zien doen ben ik naar bijna het begin van de rij gelopen en daar gewoon tussen gaan staan, dat kan dus gewoon. ???
4 jaar geleden
·
#29451
Zo'n hotel met zwembad is dan wel weer fijn :-). Troost je maar met de gedachte dat het in Zhangjiajie overal knetterdruk was. Overal lange wachtrijen. Voor de glazen brug is het nog net gelukt kaarten te krijgen maar voor Tianmen niet helaas.
4 jaar geleden
·
#29450
Hier dus verder ook weinig gemekrt qua weer.
Ik baal stiekem nog steeds, de glazen brug was een van de redenen waarom we gingen....
Maar.goed het is niet anders.
We blijven nu langer in Hangzhou en hebben vandaag wel weer leuke dingen gedaan en ook plannen voor de andere extra dagen hier en hebben onszelf verwend met een luxe hotel met zwembad. Dus dochter is ook blij.
En we hebben een extra dagje in Yangshou, dar wilden we vooral ook beetje relaxen, vandaar ook het hotel daar met zwembad, dus dat doen we dan maar een dagje langer.
Hoop wel.dat de rest gewoon als gepland door kan gaan.
4 jaar geleden
·
#29449
He bah, ik las het bericht op Facebook. Dat zijn jullie dus. Wij zijn nu onderweg naar Guilin. Hebben niks gemerkt van het slechte weer. Is er intussen al een oplossing?
4 jaar geleden
·
#29448
Nee, dat is een beetje boven ons budget :-) Wij zitten in het Yangshuo Wada Hostel. Wij zijn daar vanaf 13 augustus.


Waar zitten jullie nu?
Wij zitten in Hangzhou. Zoiden vanavond met de nachttrein naar Zhangjiaje gaan maar de trein is gecancelled door het slechte weer.
Ik baal verschrikkelijk. Volgende trein is pas over 3 dagen.
Dus nu bedenken wat we gaan doen...
5 jaar geleden
·
#28933
Dat is ook enorm vervelend maar vooral ook enorm beperkend want het komt bijna overal voor. Het grootste deel van de wereld valt af. Ik weet ook dat er veel ergere dingen zijn in het leven maar als je graag reist is dit echt niet leuk.


Ik ga een afspraak maken in het Tropenziekenhuis, zij kunnen me vast goed advies geven.


Dat is altijd een goed idee, tropenziekenhuis is goed op de hoogte en krijg je tenminste, itt GGD, goed advies.

Er zijn tuurlijk ergere dingen, maar als je er zo ziek van bent geweest zit je daar niet op te wachten. Ik hoop dat er een oplossing is
5 jaar geleden
·
#28932
Dat is ook enorm vervelend maar vooral ook enorm beperkend want het komt bijna overal voor. Het grootste deel van de wereld valt af. Ik weet ook dat er veel ergere dingen zijn in het leven maar als je graag reist is dit echt niet leuk.


Ik ga een afspraak maken in het Tropenziekenhuis, zij kunnen me vast goed advies geven.
5 jaar geleden
·
#28930
ik zou dan zeker proberen om gebieden uit te zoeken waar het gevaar op dengue niet of nauwelijks is, of China helemaal mijden. Er zijn nu eenmaal muggen en aan de buitenkant natuurlijk niet te zien of het die muggen zijn. Het lijkt me enorm vervelend als je zo op moet letten en die angst constant hebt. Ik zou dan echt andere bestemming kiezen.
5 jaar geleden
·
#28268
Toch bedankt! :)
5 jaar geleden
·
#28267
zie pb

en geen dank
5 jaar geleden
·
#28266
@travelnorth. Ik wil je reisverslag ook wel :) Wij plannen ook China voor volgend jaar, maar wel meer steden.
5 jaar geleden
·
#28265
ik stuur hem even via PB
5 jaar geleden
·
#28264
Wat leuk! Graag!
5 jaar geleden
·
#28263
ik ben in 2017 in China geweest.

Vergis je niet in de afstanden . Zhangjiajie is een heel groot park met veel te zien en je kan er prachtige wandelingen maken. Ik zat aan de andere kant va het park , de minder toeristische zijde en dat was een verademing gezien de grote drukte aan de andere kant.

Ik heb op polarsteps reisverslagen

als je dit wilt, geef maar een gil
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!