woensdag 04 januari 2017
  21 Replies
  6.1K Visits
  Subscribe
Hallo,
Lang geleden dat ik hier was .
Wij overwegen China deze zomer, we hebben max 4 weken ivm wisseling van school van de oudste. We hebben 3 kinderen (dan 4,10 en bijna 12)
In weet dat Els en Klaas in China Zijn geweest, Boekten jullie alles zelf?
Retour Beijing een goed idee?
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#18816
Doen! Wij zijn gestart in Beijing en geëindigd in Hong Kong (verhaal staat ook op Lizzy2011.reislogger.nl en op deze website). Wij hebben alles los geboekt. Hou er wel rekening mee dat er weinig strand is in China :-)
7 jaar geleden
·
#18817
Denny, bedankt.... we twijfelen nog ernstig
7 jaar geleden
·
#18818
Denny, bedankt.... we twijfelen nog ernstig


Hallo Jan & Marjan,

Mochten wij jullie ergens bij kunnen helpen, twijfel dan niet en stuur ons eventueel een privé bericht. Het is zo enorm jammer dat dit land door zoveel mensen niet wordt aangedaan.

Groet,

Denny
7 jaar geleden
·
#18819
Waar twijfel je over? Wij hebben geen hele vakantie in China gedaan (ben niet zo'n china fan) maar wel twee keer een paar dagen. Nu ook met dochter. Zelf regelen is goed te doen.
7 jaar geleden
·
#18820
Tien jaar geleden zijn wij in Zuid China geweest. Toen nog zonder kinderen. Wij vonden (Zuid) China geweldig!
Wij hadden alleen retourtje Hong-Kong geboekt.
Alles is zeer goed te doen zonder vooraf te regelen; trein, bus, binnenlandse vlucht, fietsen huren, accomodaties etc
En het eten is natuurlijk geweldig


Onze reis:
Hong Kong - Yangshuo - Ping An - Longsheng - Zhaoxingxiang - Kunming - Lijang - Dali - Kanton - Hong Kong

Yangshuo erg mooi! Bekend van karstgebergte
Ping An: rijstterrassen en houten dorp (etnische bevolking)
Longsheng bekend van wind- en regenbrug. ook houten dorp (etnische bevolking)
Kunming wordt stad van de lente genoemd

In Hong weer geeindigd. Hotel op het strand op 1 vd eilandjes!

China staat nog steeds hoog op onze lijst om er ook met onze kinderen heen te gaan
7 jaar geleden
·
#18821
Wij wonen in China ... In Chongqing, een stad waar de boottochten naar de drieklovendam vertrekken. Wij hebben zelf nog niet zo veel in China gereisd. Behalve Shanghai, Hongkong, Guangzhou, Yanghuo, Xian (de zoon met school), Chengdu.

Willen graag naar Xian, Guilin, Yangshuo en Beijing gaan. Sanya is leuk als strandvakantie.
7 jaar geleden
·
#18822
Ben nu 3x in China geweest, waarvan 2x privé, maar...alle keren zonder kind en nooit zuidelijker dan Xi'an (buiten HongKong dan..). Een keer via het westen het land binnen gekomen, heel bijzonder stuk China is dat. Je hebt nog het gevoel in de 'stans' te zijn (daar kwamen we vandaan), maar toch met Chinese invloeden. Voor ons dus 'het andere' China.

China is heel makkelijk te bereizen en zelf te regelen, als de twijfel daar over gaat, niet twijfelen!

Hoop het zuiden en het oosten nog eens te mogen bewonderen.. .
7 jaar geleden
·
#18823
Bedankt allen, we zien er toch vanaf. Het is onze tweede keus geworden, we gaan naar SriLanka. Ik laat het bericht wel even staan, want jullie hebben wel weer leuke tips opgeschreven voor andere geïnteresseerden.
Ik ga hier verder tips zoeken.
Groetjes Marjan
7 jaar geleden
·
#18824
Wij wonen dan wel in China, maar ik vind China toch niet echt onmiddellijk een land dat makkelijk te bereizen is. Haast niemand praat er Engels, alle aanduidingen zijn in het Chinees en als er dan eentje toch in het Engels is, dan is de vertaling vaak simpel door Google Translate gegooid. Ik heb al meer dan eens de vertaling gezien "translation error" ;-)
De toeristische steden zullen waarschijnlijk wel makkelijk te bereizen zijn zonder hulp, maar anders is het toch niet zo makkelijk. Ook niet echt goedkoop voor vliegtickets op domestic flights.

Dit achterwege gelaten is en blijft China een fascinerend land. Het heeft alles wat je maar kan wensen: cultuur, natuur, strand, bergen, geschiedenis ... Kortom zeker en vast de moeite. Wij kijken er alleszins naar uit om meer te zien hier.
7 jaar geleden
·
#18825
Wij hebben geboekt, mooie prijs met Emirates, heen tussenstop van bijna 5 uur en terug van 2 uur. We waren 1640 kwijt, drie volwassenen 1 kind.
We starten in Beijing, van daaruit vliegen we naar Kunming om een rondje te maken, Jinghong, Dali, Lijiang, Shangri La en weer terug naar Kunming (Maar er staat nog niets vast verder), daarna via Shanghai weer terug. We hebben drie en een halve week in China, tips zijn van harte welkom!
7 jaar geleden
·
#18826
Wij hebben geboekt, mooie prijs met Emirates, heen tussenstop van bijna 5 uur en terug van 2 uur. We waren 1640 kwijt, drie volwassenen 1 kind.
We starten in Beijing, van daaruit vliegen we naar Kunming om een rondje te maken, Jinghong, Dali, Lijiang, Shangri La en weer terug naar Kunming (Maar er staat nog niets vast verder), daarna via Shanghai weer terug. We hebben drie en een halve week in China, tips zijn van harte welkom!



Ik ben heel benieuwd naar wat jullie gaan doen en hoop ook dat je een verslagje schrijft.
Naar die regio heb ik zelf meerdere malen gekeken en gezocht maar met een kind van 7 kom ik daar niet goed uit.
Zeker niet omdat ik het heel erg fijn vind om toch vaak zwembaden tegen te komen omdat mijn zoontje verzot is op zwemmen.
Zwemmen = vakantie voor hem.
Wellicht heb ik met jouw planning en ervaring genoeg houvast om dat zelf toch te gaan organiseren want de regio lijkt me geweldig.
7 jaar geleden
·
#18827
Dag,

We proberen altijd een guesthouse met pooltafel/voetbal tafel oid te vinden of een tuin. Daarnaast zoeken we vaak een openbaar zwembad op, in Kunming en Dali heb je deze iig zeker. En anders gaan we bij een ander hotel even zwemmen, tegen betaling.
Ik zal een verslagje schrijven.
We vertrekken 6 juli.
6 jaar geleden
·
#18828
Klinkt als een mooie route grijskopje, ik ben ook benieuwd hoe het bevalt en lees graag een verslagje.
Zelf overwegen wij volgend jaar China te bezoeken en ik ben me dus al een klein beetje aan het oriënteren op de plekken waar we evt. heen willen (wat nog niet zo makkelijk is, want het is zo'n enorm land met zoveel interessante kanten). Shangri La en omgeving lijken me in ieder geval erg bijzonder.
6 jaar geleden
·
#18829
Leuk om jullie plannen en overwegingen te lezen.
Wij gaan ook vd zomer naar Yunnan. Vliegen op HongKong en dan door naar Kunming.
Vandaar willen we een rondje Lijiang - Wumu - SangriLa - Dali - Yuangyuang - Jianshui doen. En we hebben het plan om de Tiger Leap te lopen. We sluiten dan af met een paar dagen HongKong.

Hebben inmiddels veel ervaring met backpacken maar China is qua taal en schrift natuurlijk wel een uitdaging.

Dus zeker nog in voor tips.

Paulien
6 jaar geleden
·
#18830
Wij gaan komende zomer met onze 2 jongens van 12 en 9 jaar voor het eerst naar China, maar dan alleen naar Beijing.
We hebben gekozen voor 5 dagen Beijing en we vliegen daarna door naar Bali (hier verblijven we 2,5 week op 4 verschillende locaties).

Ik heb van tevoren wel al een reisschema gemaakt voor 3,5 week China (van Beijing naar Hongkong), maar we twijfelden heel erg ivm de treinreizen en dat je van tevoren niet zeker weet of we bij elkaar in een coupe zullen zitten. Ook het gebrek aan zwembaden bij sommige accommodaties, was voor ons een puntje. Dus vandaar onze keuze om Beijing te combineren met Bali. We kijken erg uit naar onze trip naar de Chinese Muur en om de sfeer te proeven in Beijing. En daarna heerlijk chillen op Bali, dit is voor ons de 2e keer, maar voor onze zoons de 1e keer. We tellen de dagen af.

Ik hoop ook dat jullie een reisverslag bijhouden, dan lees ik zeker mee! Leuk!
6 jaar geleden
·
#18831
Ik ben onlangs in China geweest. Alles zelf georganiseerd. Ook op plekken waar we de enige Westerse touristen waren en niemand Engels sprak. En toch kwam het goed. Treinen zijn super goed. Mailcontact met hotels ging in Engels en ging prima (hotels heb ik ook wel geboekt via booking.com met Chinese en Nederlandse uitdraai -> geen enkel probleem gehad). Google translate is je vriend. Voor het eerst hebben we ons point it boekje gebruikt.
6 jaar geleden
·
#18832
Dag,

Wij zijn afgelopen zomer voor drie en een halve week naar China geweest. We hebben op de bonnefooi gereisd. We zijn gestart in Beijing en vanuit daar gevlogen naar Kunming.
Van daaruit zijn we met de bus van Kunming naar Jinghong gegaan. Toen gevlogen naar Lijiang. Van daar uit met de bus naar ShangriLa. Van Shangri La naar Lijiang met de bus en doorgevlogen naar Guillin. In Yangshuo verbleven en van daar uit met de nachttrein naar Shanghai.

Het was een prachtige reis. Het reizen op de bonnefooi ging prima, wanneer je het niet erg vindt om soms wat langer op een busstation te moeten wachten. De afstanden zijn natuurlijk groot. Dit viel ons soms toch een beetje tegen, het maakt je keuze mogelijkheden wat beperkt.
We hebben prima weer gehad. In Kunming wel veel regen maar Jinghong tropisch warm, Lijiang lente weer, Shangri la natuurlijk wel wat frisser (en natter) maar toch onverwachts verbrand door de zon.
Yangshuo snikheet en Shanghai ook warm.

Het budget werd hoger dan verwacht, zeker in vergelijking met ander ZO aziatische landen.
De tickets waren goedkoop, 400 eu pp heen DUS- Beijing, terug Shanghai- DUS.
Visum erg prijzig, dit en de vliegtickets en wat duurdere vervoerskosten, maakten de reis wat duurder dan normaal. Maar goed, het zijn natuurlijk enorme afstanden die je aflegt.
Guesthouses ong 20/30 eu per nacht voor vier personen. Wel soms gedeelde (squat)toilet/douche, dit is geen aanrader in China....In verhouding tot Thailand is de prijs/kwaliteit verhouding minder.
De Guesthouses hadden vaak een pooltafel of voetbal tafel, leuk bij gebrek aan zwembad. WIFI is vaak slecht. Het was niet altijd even schoon. De Guesthouses hadden vaak geen plattegrond (of alleen in het Chinees) dus het duurde soms even eer we ons konden oriënteren.
In Yangshuo erg duur geslapen 60 eu pn voor vier personen, bij Giggling Tree (zwembad!, meer Nederlanders daar dan op de camping in Zuid Frankrijk, maar voor paar dagen toch wel leuk voor de kinderen). Hier hebben we veel wester eten gegeten (waren we aan toe) brood met pindakaas ed. Dit maakte ons verblijf erg prijzig. Maar heerlijk gehad daar.
Shanghai ook duurder geslapen maar wel een zwembad op het dak.

Eten is goedkoop, vergelijkbaar met andere landen. Ong 13-15 eu met zn vieren, soms biertje/cola erbij. Hotpot wat duurder.
Busvervoer is goedkoop. Gewoon kaartjes aan het loket kopen. Trein wat duurder, hebben we ook gewoon op dezelfde dag gekocht.
Brommerjes huren is erg goedkoop. Niet allen taxis rijden op meter. In Shangri La en Jinghong leken ze een afspraak gemaakt te hebben, geen meter, 20 Yuan.

Ik schrijf nog een verslagje met daarin 'kindvriendelijke'tips.

Het is een aanrader. We willen zeker nog meer van China zien!
Ik hoop dat ik het niet te lang uitstel om een verslagje te schrijven.
6 jaar geleden
·
#18833
Bedankt voor de update, ik ben erg benieuwd naar jullie reisverslag, want wij willen heel graag terug naar China. Mijn man en kinderen willen ook een keer terug. Eventueel Shanghai en Hongkong in combi met een relax/duikbestemming ergens in Azië (Bali, Thailand, Tioman of de Perhentians).

Wij zijn afgelopen zomer 5 dagen naar Beijing geweest en we vonden het helemaal geweldig. Wat is er veel te zien en wat een indrukken allemaal. We hebben genoten en we hebben maar 1x ons Point It boekje gebruikt, zoveel behulpzame mensen! We vonden het een goede combi met Bali.

Wel jammer dat we vorig jaar voor 5 dagen Beijing nog een visum voor Euro 500,00 (125 pp) moesten kopen, toen was een bezoek aan Beijing alleen voor 72 uur (3 dagen) visumvrij. Sinds dit jaar kun je 6 dagen (144 uur) visumvrij naar Beijing, dar scheelt toch een boel geld. Misschien een idee voor iemand anders op dit forum.
6 jaar geleden
·
#18834
Je mag mijn polarsteps verslag wel lezen. Stuur me even een berichtje
6 jaar geleden
·
#18835
Super bedankt!

Groetjes Diana
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!