zondag 02 januari 2011
  1 Replies
  2.1K Visits
  Subscribe
Hallo,

Heeft iemand ervaringen met kinderen in Tibet, onze kinderen zijn dan 15 en 17 jaar oud. We willen vliegen met aeroflot. Mocht je daar mee gevlogen hebben dan horen we graag jullie ervaringen.

Gr Jan
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#8243
Beste Jan,

Wij zijn een aantal jaren geleden naar Tibet geweest, zonder kinderen, maar ik kan je wel het een en ander vertellen:

In Tibet mag je niet zelfstandig reizen, je moet altijd in een groep reizen. Maar de grap is: je groep maag ook uit twee personen bestaan! Het handigste is hier in Nederland een individueel reisblok aan te schaffen. Er zijn meerdere organisatie die dat doen. Wij gingen met Outsight. Je hebt dat een landcruiser tot je beschikking (met chauffeur en gids) als je Tibet in trekt, maar je kunt dan wel stoppen waar je wilt. Met 4 personen met je relatief goedkoop uit omdat je dan met zijn 4-en in een auto zit. We hebben gemerkt dat de prijzen daar niet zo veel verschillen van hier.

Het programma kun je zelf samenstellen. In Lhasa kun je je vrij bewegen en daar is echt genoeg te zien voor een dag of 4 als je één "rustig aan" dag mee rekent omdat je aan de hoote moet wennen (en geloof me, dat moet je). Daarna doen de meeste mensen het rondje Lhasa - Shigatse - Gyantse - Samye - vliegveld. Wij hebben op het laatste moment er nog voor gekozen om terug te keren naar Lhasa omdat de "plek vlak bij het vliegveld" helemaal niet zo vlak bij het vliegveld was en helemaal uitgestorven met weinig dingten te doen. In Lhasa hoef je je niet te vervelen en heb je ineens een dag extra, wel erg leuk.

In Lhasa zelf is een bezoek aan het Potala paleis wel een beetje een beproeving. Ons is het niet gelukt. Eerst moet je 's ochtends in de rij gaan staan, dan kun je (als de kaatjes niet uitverkocht zijn) een kaartje met een tijd erop waarop je het Potala paleis kunt bezoeken. Ons is het niet gelukt, maar we hebben wel het gevoel dat we iets gemist hebben.

De hoogte is wel even wennen. Het gevoel valt niet echt te beschrijven. Toen we aankwamen bij ons hotel moesten we met onze bagage een aantal trappen op en een behoorlijk lange gang door lopen. Daar leek werkelijk geen einde aan te komen. We moesten echt rusten. Dat was een heel vreemde gewaarwording omdat wij beide graag meteen in actie komen als we op een nieuwe plek zijn. Het grappige is wel dat twee dagen later mijn man iets uit de kamer moest halen en, zonder het door te hebben, ineens een verdieping te hoog was: het ging opeens zo gemakkelijk. Je bent er dus ook oneens doorheen en dan heb je geen last meer. Maar je moet het niet onderschatten.

Jullie kinderen zijn al wat ouder, dus dat betekend dat ze bewust zullen zijn van de hoogte. Als iedereen rust en genoeg vocht in acht neemt zullen jullie geen problemen hebben. Wij vonden ook de tibetanen erg vriendelijk. Een Nederlands/Amerikaans gezin met een dochter van 6 woont in Tibet en het meisje wordt altijd overal met open armen ontvangen.

De kosten voor eten en drinken waren toen wij gingen nog laag, maar we heben al wel gehoord dat dit al wat duurder aan het worden is.

Je moet er overigens wel rekening mee houden dat je Chinesen na een bezoek aan Tibet niet meer zo heel erg aardig vind. Dus als je het inpast in een China reis zou ik het niet aan het begin plannen.

Als je nog meer wilt weten, kun je altijd een berichtje sturen.

Groeten,

Brenda
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!