vrijdag 04 december 2009
  13 Replies
  8.2K Visits
  Subscribe
Wij overwegen om in de zomervakantie van 2010 op verkenning te gaan in het machtige Chineese rijk... Tot nu toe kennen we geen gezinnen die daar zijn geweest. Wie kan ons meer vertellen over reizen met kinderen door China? Wat zijn de mooie plekken? Hoe is het klimaat in de zomer? Kun je er goed met openbaar vervoer rondreizen? Hoe veel (of weinig) Engels wordt er gesproken? Hoe gaan de Chinezen met (blanke) kinderen om? Veel vragen dus. We zijn erg benieuwd of er ouders met ervaring zijn die ons meer kunnen vertellen... Alvast bedankt!
Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6423
Hallo Els,

Wat een leuke plannen! Ook wij hebben plannen in die richting. Ik heb een oude studievriendin die met haar kinderen (peuter en kleuter) een half jaar door China heeft getrokken. Ze zijn in Moskou begonnen en per trein naar China gereist. Onderweg zijn ze gestopt in o.a. Mongolie. Ik zal haar eens vragen of ze wat tips op jullie website zou will zetten. Het zal voor velen een inspiratie zijn ..!

Ik heb van haar twee accomodatietips gekregen ter voorbereidingen van onze reis. <!-- w -->http://www.gigglingtree.com<!-- w --> in Yangshuo (mooi net buiten Yangshuo, gerund door NL stel) en <!-- w -->http://www.northwestyunnan.com/wenhai_ecolodge.htm<!-- w --> in de buurt van Lijiang. Super mooi en rustig. Je moet wel van te voren even contact met hen opnemen.

Wat willen jullie gaan doen? Jaren geleden ben ik al wel eens in China geweest. Het westen, tegen de grens van Pakistan en Kazahkstan. Heel indrukwekkend gebied. En in Beijing. Ik ben erg benieuwd naar de rest van dit grote en intrigerende land ..!

De kinderen kunnen al beginnen met kijken naar "Ni Hao Kai-Lan" op Nickolodeon. Chinees voor kleuters...
Geniet van de voorpret ..!

Groetjes,
Marcella
14 jaar geleden
·
#6424
Oh ja, Dim Sum Reizen (<!-- w -->http://www.dim-sum.nl<!-- w -->;) organiseert familiereizen naar China (en andere Aziatische landen). Er staan ook reisverslagen op. Ken je die website al?

Groetjes,
Marcella
14 jaar geleden
·
#6425
Ik ben er zelf niet geweest. Wij hebben ook overwogen om naar China te gaan, maar er zijn nog steeds landen die ons meer trekken. Echter wil ik het nog wel zelf ervaren. Al die chinese tekens, dus op 'goed geluk' met de bus/trein reizen. Weinig chinezen die engels spreken, zelfs in de steden. Een uitdaging is ons gezegd. We hebben namelijk enkele expats ontmoet die er al enkele jaren wonen. Het blijft een uitdaging om ergens te komen als je met het openbaar vervoer reist. Met een taxi is het zelfs al lastig. Dit alleen vanwege de communicatie is ons te kennen gegeven. Maar behulpzaam zijn chinezen wel. Erg vriendelijk ook voor kinderen.

Denk eraan dat chinezen, net als indiers vieze mensen zijn. Rochelen, spugen (ook in bus en trein), dus slaap in een bus/trein bovenin, anders word je onder gespuugd. Maar als je met dit alles rekening houdt, wordt het vast en zeker een leuke reis. China is volgens mijn ouders een geweldig land. En het is groot, dus heel verschillend. Het is maar waar je gaat....
14 jaar geleden
·
#6426
Hoi Els,

Sinds 2 maanden een gezin, maar toen we in China waren nog niet.
Wat wij gedaan/gezien hebben in Zuid-China:
Yangshuo: goed te doen met een gezin; we zagen ook veel gezinnen met jonge kinderen!!
Je kan er leuk fietsen, varen etc!! erg mooi gebied!
Openbaar vervoer: binnenlandse vluchten, nachttrein en bussen zijn eenvoudig te regelen, ook al spreken ze geen (goed) Engels, maar ze begrijpen toch wel dat je naar een bepaalde bestemming wilt :)
Als je een nachttrein wilt nemen: in hoogseizoen wel op tijd reserveren (1e kasse, dan heb je een lekkere slaapcabine met 4 bedden!)
Bussen zijn ook erg goed.
Lijiang, Dali en Kunming zijn ook zeer goed te doen met jonge kinderen!
Tip voor Lijang: ga (fiets/taxi/bus) naar het dorpje Suhe. Lijkt op Lijang, maar dan net iets kleiner, maar (toen) minder toeristisch
Als je nog tips wilt over Zuid-China, dan hoor ik het wel

Groeten,
Marc
13 jaar geleden
·
#6427
Hallo allemaal,

Ik hoop niet dat ik het draadje vertroebel. Maar ik plaats mijn berichtje hier omdat er niet zoveel draadjes zijn over Zuid China. Wij gaan in november en onze route ziet er zo ongeveer uit: Hong Kong, Quilin, Yangshuo, longshen, kunming, Dali en Lijiang. Daarna gaan we naar Thailand.
Ik zit alleen nog met de volgende vragen:
Hoeveel dagen trekken jullie ongeveer uit voor Zuid-China?
Ik las dat er in Yunnan en dan vooral Kunming en Lijiang iets criminaliteit voor komt naar toeristen dan andere plaatsen? Vermijd je daardoor die plaatsen?

Ilse
13 jaar geleden
·
#6428
Hoi ilse,

4 jaar geleden zijn wij in oktober/november 28 dagen in Zuid-China geweest. Totaal GEEN criminaliteit en we hebben ons 100% veilig gevoeld!
We waren ook in HongKong, Yangshuo, Longshen, Lijiang, Dali en Kunming geweest, maar ook in een aantal (houten)dorpen in de provincie Guizhou.
Ik zou [i:3d2gt8or]minstens[/i:3d2gt8or] 3 dagen verblijven in Yangshuo (fiets huren!), 2 in Longshen, 1 in Kumming, 2 in Dali (fiets huren en met fiets naar overkant meer met boot), 3 in Lijiang + omgeving (Shuhe; kan per fiets), 2 a 3 in Hong Kong
En dan reken ik nog niet eens niet de 'veroerstijd' erbij.
Hangt er uiteraard ook vanaf wat je leuk vindt. Vind je de grote stad leuk, dan blijf je langer in Hong Kong + Kunming.
Vind je natuur leuker, dan blijf je bijv. langer in Yangshuo en Longshen

Groeten,
Marc
13 jaar geleden
·
#6429
Hoi Marc,

Bedankt voor je info! We zullen vier nachten in Yuangshuo blijven, dus van fietsen zal het zeker komen. Heb je toevallig gezien of ze daar kinderzitjes hebben? Voor onze jongste zou dat nog wel prettig zijn. De tip voor Suhe bij Lijang zullen we zeker uitzoeken. Waar heb jij je nachttreintickets geregeld?

We hebben onze route nu redelijk rond:

3 nachten Beijing
Nachttrein naar Xian
2 nachten Xian
Nachttrein naar Chengdu
3 nachten Chengdu
vliegen naar Lijang
4 nachten Lijang
Bus naar Dali
2 nachten Dali
Nachttrein naar Kunming
6 nachten Kunming en omgeving
1 nacht Guilin
4 nachten Yuangshuo
6 nachten Hainan
nachttrein naar Beijing
2 nachten Beijing

Mocht je hier op- of aanmerkingen op hebben, graag!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#6430
Hoi Marc,

Onwijs bedankt voor jouw informatie.Ik had ongeveer dezelfde aantal dagen in mijn hoofd dus daar ben ik blij om.
Wat betreft de criminaliteit ben ik blij om dat te lezen. Daardoor twijfelde ik namelijk een beetje of Zuid-China wel een goed idee zou zijn.

Ilse
12 jaar geleden
·
#6431
Hallo Els en Ilse,

Ik lees hier dat jullie rond 2010 bezig waren met een reis met kinderen naar China. Wij gaan deze zomer twee maanden weg. We willen naar China en Vietnam. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en tips. Hoop dat jullie het leuk vinden om deze met ons te delen. Alvast bedankt! Groetjes Maaike
10 jaar geleden
·
#6432
ik ben ook wel benieuwd of jullie uiteindelijk nar china zijn gegaan en zo ja, was hainan wat?
9 jaar geleden
·
#6433
Hallo,

Ik overweeg om in de zomer (juli) met mijn dochtertje van dan 3,5jr naar Zuid China te gaan. Zijn vorige mensen die gereageerd hebben uiteindelijk gegaan? En hoe is het bevallen?

Ik dacht er zelf over om naar Chengdu te vliegen en o.a. kunming, lijiang, dali, en mogelijk nog yangshuo en/of zhongdian aan te doen. Ik wil ongeveer 4 weken rondreizen. Het liefst zoveel mogelijk over land met de trein en eventueel bus. Is dit te doen en ook leuk? Heeft iemand tips? Ik heb voordat mijn dochter er was veel gereisd maar vind het nu toch spannend met haar erbij. Ik ben alleen met haar, zonder partner. Hoe vies/ onveilig is China? Ik ben veel in India geweest en kies nu bewust voor een ander land omdat ik dochter nog te jong vind voor India (en het is denk ik voor mezelf te stressvol). Is reizen in China wel ontspannen? Hoe groot is de kans dat je ziek wordt (vervuiling)? Of valt dat heel erg mee? Ik wil trouwens een beetje basic reizen, dus goedkope hotelletjes/hostels, wel luxe treinreizen.

Ik lees veel over fietsen huren. Ben dol op fietsen dus lijkt me heel leuk. Maar hoe neem je je kind dan mee? Zijn er fietsen met kinderzitje? Of in de draagzak op de rug bijv? Die van mij zal dan al best zwaar zijn, zo'n 15kg denk ik.

Dank alvast voor eventuele reacties.
8 jaar geleden
·
#6434
Hoi Kimmie, is voor jou al weer even gelden, China..
Was benieuwd hoe het is geweest, gegaan met z'n tweetjes?!

Grjs
8 jaar geleden
·
#6435
Juli 2015 Pollie, maar ik ben ook benieuwd of je geboekt hebt Kimmie.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!