donderdag 25 januari 2018
  86 Replies
  8.6K Visits
  Subscribe
Wij zien leuke ticketprijzen naar Canada. We zijn ons erin aan het verdiepen... we komen er niet echt uit wat hotels betreft.

Kijken we verkeerd? Zijn we gewoon te laat?

We zoeken bijv. overnachtingsplek bij Jaspers NP. Bijna alle hotels zijn 300-500 dollar per nacht!!! En heel veel hotels zijn van begin april t/m oktober vol. We hebben al hotel aangeschreven en die zei dat het zo druk was dat ze het reserveringssysteem gewoon op vol hebben gezet maar dat er heus nog plek is. Wanneer we willen...

Tja, zo wordt het een kip-ei probleem. We willen eerst weten of het met hotels lukt alvorens we de tickets boeken...

Wie o wie kan ons helpen?

We willen volgende (standaard?) stuk doen:
Calgary - Banff - Jasper - Clear Water - Whistler - Vancouver Island
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26187
Geen tips, maar wel champagne! Je bent de 1000 berichten gepasseerd!! Bedankt voor al je fijne bijdragen op dit forum!!
6 jaar geleden
·
#26188
Ha,ha!!
6 jaar geleden
·
#26189
He,
Gaaf dat je ook naar Canada gaat. Wij gaan deze zomer ruim 3 weken.
Wij doen ongeveer dezelfde route en hebben wel wat betaalbare plekken gevonden maar Canada is best duur.
Ik zal vanavond even kijken of ik wat tips qua hotels kan geven.
6 jaar geleden
·
#26190
hallo,

we hebben uiteindelijk na dezelfde overweging toch de knoop doorgehakt met het idee 'once in a lifetime'; het is inderdaad moeilijk om veel betaalbaar te vinden, maar ik vind dat we er redelijk in geslaagd zijn. Nu hopen dat de CAD niet teveel meer schommelt, of enkel in ons voordeel. Bij de meeste hotels moet je niet op voorhand betalen. Onze 3weken route:
Vancouver - YWCA hotel
Vancouver Island - Point West cottages (Ucluelet)
Port Hardy - Abusa by the sea
dan nemen we de Inside Passage
Port Rupert - Black rooster guest house
Stewart - Stewart Mountain Lodge
Smithers - Sandman hotel
Prince George - Coast Inn Of the north
Jasper - Beckers chalet
Banff: is voorlopig de enige plaats waar ik nog niets betaalbaar én naar mijn zin heb gevonden, dus tips zijn hier welkom!
Revelstoke: Swiss Chalet Motel
Chilliwack: Hampton Inn
Benieuwd of jullie nog tips voor wandelingen of uitstappen hebben!
6 jaar geleden
·
#26191
Super, dank voor de hotel tips. We zijn echt ontzettend aan het klooien. Hadden leuke tickets gezien maar nu we willen boeken zijn ze net weg (echt de eerste dag dat ze er niet meer zijn...). En waarom we de tickets niet geboekt hadden, omdat we niet uitkwamen met de hotels! Echt, krijgen constant te horen dat hotels vol zitten. Of nog wel een kamer hebben voor 450 CAD!!!

Vooral Banff is drama (eerste na Calgary). We kijken nu naar Canmore en Lake Louise (vanaf Calgary gezien iets voor en na Banff). Hadden we eindelijk wat gevonden, was de lodge in Jasper die we op oog hadden vol. En dan zijn er nog andere opties maar daar geven alle calenders 'fully booked' aan. Dan hotels mailen maar die mailen pas na 3 dagen terug.... oh welk hotel van onze keten willen jullie... antwoorden... 3 dagen verder en nog geen antwoord. Tja, zo schiet het niet op!

Wat hebben jullie trouwens voor de vliegtickets betaald? Een paar dagen terug hadden we retour Calgary gezien voor 2150 euro. Nu is die vlucht opeens 2750 euro :(

Even ter indicatie of wij nu niet de hoofdprijs betalen nu we zo (relatief) laat boeken.

Wanneer hebben jullie de hotels geboekt??

Volgend jaar gaan we echt weer meteen na de zomervakantie boeken :(.
6 jaar geleden
·
#26192
hallo,
dan nemen we de Inside Passage


Gaaf!!! Richting Alaska toch? Hebben we ook naar gekeken maar vonden deze wel heeel prijzig... 800 euro voor de overtocht of zoiets??
6 jaar geleden
·
#26193
@ Sofietje, we hebben echt al heel veel leuke uitstapjes gezien

- wandeling Johnston Canyon
- gletsjer wandeling (met stijgijzers lopen) (Athabasca gletsjer)
- je kan ook alleen naar uiteinde gletsjer wandelen
- raften
- paardrijden
- walvis spotten (op trip kom je ook dolfijnen etc tegen)
- orkas spotten
- 's avonds op wildsafari
- kano varen ( op lake Louise of lake Maligne)
- zalm vissen

Hadden jullie zelf ook al tripjes gezien?

@ Fam Glorie/Sofietje:
Tja, wij dubben nog steeds. Ik hoop dat één van jullie, kan aangeven wanneer jullie tickets hebben gekocht (en van waar naar waar) en hoe duur die waren. Kan ik inschatten of het nog steeds niet zo'n gekke prijs is wat we zien of dat we beter tot volgend jaar kunnen wachten en eerder tickets kunnen aanschaffen (en hotels reserveren).

@ fam Glorie:
Ben benieuwd naar jullie hotels!
6 jaar geleden
·
#26194
hallo,

we hebben uiteindelijk een vlucht van 2360€ voor 4 personen, Delta airlines. Ze maken geen verschil voor kinderen dus iedereen volle pot. Dat is wel een heel scherpe prijs; bij Connections geboekt, terwijl we altijd rechtstreeks bij de airline zelf boeken, maar deze keer stukken goedkoper. Wel elke dag in december alle mogelijke sites afgeschuimd. 2750€ is trouwens nog altijd heel scherp voor de zomervakantie hoor! De standaardrichtprijs is toch rond 4000€ voor een gezin van 4. Dat heeft ons uiteindelijk over de streep gehaald.
Alaska inderdaad! Wel maar 1dag, maar voor onze jongens is dat toch iets waar ze naar uitkijken. En inderdaad iets van een 800€ overtocht met auto, maar daar staat tegenover dat je meer dagen in goedkoper gebied zit (Port Rupert, Smithers, Prince George, Stewart) waardoor we in Banff en Jasper 1 dag minder zitten, Wells Gray park moeten we laten vallen jammer genoeg wegens te weinig tijd.
Vrienden van ons hebben de overtocht gemaakt en hebben ons overtuigd van het toch te doen, want wij hadden de heel klassieke route Vancouver - Vancouver Island- Whistler, Wells Gray, Jasper, Banff, Revelstoke, Hope in gedachten. Dat plan hebben we helemaal omgegooid!
Banff is inderdaad een moeilijke, gisteren toch al maar iets geboekt, rechtstreeks bij hotel, maar toch 72u op voorhand annuleerbaar (Banff Caribou lodge). Ik blijf toch nog uitkijken of er niks goedkoper komt.
Verder goede ervaringen met rechtstreeks boeken, bijna altijd direct antwoord, zeker als je hier 's avonds mailt.
6 jaar geleden
·
#26195
Oh dank je voor de richtprijs van de tickets. Het is gewoon even slikken als je opeens iets ziet wat veel duurder is...
Jullie hebben echt mooie prijs want Vancouver retour is altijd stuk duurder. Wij kijken naar Calgary retour.

Sommige lodge's krijg ik meteen antwoord maar vooral Lake Louise en Jasper niet. En daar is het zo lastig en omdat dit stuk bij ons aan begin van de reis zit, heb ik nog niet het gevoel dat het opschiet... want pas als dat vastligt en je weet hoeveel dagen kan je weer door met de rest.

Vanmiddag Becker's gemaild. Hun antwoord:

[i:3jzp3q2o]Dear Valued Guest

Due to a high volume of incoming requests it may take a few days to hear back from us. We are responding in the order that requests are received and will do our best to get back to you in as timely a fashion as possible. To keep things fair for everyone, new incoming phone calls will not take precendence over older emails.

We appreciate your patience.[/i:3jzp3q2o]

Zet me wel te denken over die goedkopere acco's en wel via Alaska gaan... Weet jij toevallig of je die route ook andersom kan varen? Zonder dat het dan een nachttocht is waardoor je niets kan zien??

Caribou ziet er mooi uit maar wat een prijs... pfff 369 CAD. Hoeveel nachten blijven jullie hier? Je zou ook nog in Lake Louise kunnen kijken. Wij hebben gister maar Lake Mounteer lodge gereserveerd. Ook nog annuleerbaar tot kort van te voren. Kost 'maar' :) 277 CAD. Ligt er natuurlijk ook aan of je meerdere nachten daar wilt verblijven of niet of het loont om iets goedkoper te zitten. Rijafstand tussen Lake Louise en Banff is maar 40 minuten. Wanneer zijn jullie in Banff e.o.?
6 jaar geleden
·
#26196
Plaats ik net dit bericht krijg ik zojuist antwoord van Becker's. Ze hebben niet meer dan 3 nachten achter elkaar beschikbaar en alleen voor de volgende periode:
- 20 juli- 23 juli of
- 29 juli -1 augustus

Laat dat nou net niet in onze voorlopige planning passen.
Voorlopige planning:
- 18-de vliegen
- 18-20 Calgary
- 20-22 Lake Louise
- 22-27 Jasper (of korter maar minimaal 3 nachten)
...
6 jaar geleden
·
#26197
Hallo,

ik heb hetzelfde antwoord van Jasper gehad, maar dat bleek wel mee te vallen. Ze reageren sneller dan ze voorspellen in hun berichtje :). Duimen maar. Ik heb ongeveer alles in de buurt van Banff al 10x keer bekeken maar daar iets schappelijk van prijs vinden is niet eenvoudig. Canmore, maar dat scheelt niet veel. Field zou ook nog een optie zijn, maar daar heb ik ook niet onmiddellijk iets gevonden. Als je je aanmeldt op de site van Caribou krijg je wel kortingtarief, uiteindelijk voor 310CAD gesteld (nog wel tax bijtellen). Nog altijd veel te veel, ik had een b&b op het oog die me sterk aansprak, maar ik krijg er geen reactie van.
Iemand misschien nog tips voor Banff?
6 jaar geleden
·
#26198
Goede tip van aanmelden site! Had ik nu nog niet gedaan.
6 jaar geleden
·
#26199
Ik heb net gekeken naar nieuwe prijzen. Door aanmelding is de prijs niet meer 369 CAD per nacht maar 351 CAD. Echter een prijs van 310 CAD zie ik niet. Vanaf 14 juli t/m 13 augustus zie ik alleen de prijs 351 CAD staan... Welke data heb jij geboekt?
6 jaar geleden
·
#26200
hey,

even gecheckt: idd 350.55CAD, foutje van mij. Voor Connections even nagekeken: 1x 19€ en 6€/persoon (x4 voor ons) dossierkosten. Die zitten al wel in mijn prijs van 2346€ (dit is het exacte bedrag dat we betaald hebben). We zitten van 2-5 augustus in Banff en daarvoor 3 nachten in Jasper, dus ongeveer dezelfde periode als jullie denk ik. Ik heb die 2 plaatsen van 4 naar 3 nachten gekort, omdat ik overal las dat dat lang genoeg is voor de highlights. Als je de bedoeling hebt om lange wandelingen te gaan, dat is dan wel weer te kort.
Die gletscherwandeling willen we zeker gaan doen trouwens, net als orka's gaan kijken, beren. Zalm vissen had ik nog niet aan gedacht, maar lijkt me ook wel leuk te zijn!
6 jaar geleden
·
#26201
We vorderen langzamerhand... nog steeds geen tickets geboekt maar het is eindelijk gelukt iets te vinden in Jasper!!

We hebben nu Patricia Lake Bungalows gereserveerd. We hadden 5 nachten in gedachte maar er was plaats voor 4 en wellicht is dit ook wel lang genoeg. Ik heb gereserveerd voor 22 juli - 26 juli. Pfff... dus... na veel gepuzzel hebben we dus eerste twee plekken van de route (Calgary even buitenbeschouwing gelaten).

Als ik naar jullie route kijk, gaan jullie vanaf Prince Rupert naar Stewart. Waarom Stewart? Alaska aantikken??

En hebben jullie ook activiteiten te doen in Smithers etc?

Wij zijn aan het kijken of die route toch ook interessant is voor ons. Om na Clearwater naar Prince George te rijden (of eventueel Clearwater overslaan)?

Jullie zijn omgepraat door iemand die die route heeft gedaan. Wat heeft jullie overgehaald?
6 jaar geleden
·
#26202
Ik heb alles even op een rijtje gezet. Wij hebben al in oktober geboekt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Wij reizen 23-dagen van Calgary naar Vancouver. Onze tickets waren geloof ik rond de 2800 euro. Weet niet of dat duur is of niet maar wij waren er blij mee.

Ons schema ziet er als volgende uit:
1 nacht Calgary Comfort Inn & Suits 112 CAD
3 nachten privé huis met zwembad Canmore 900 CAD
1 nacht Mountaineer Lodge Lake Louise 293 CAD
3 nachten Beckers Chalets in Jasper 705 CAD
2 nachten Clearwater Kicking horse farm 320 CAD
1 nacht Whistler Summer Lodge Boutique 238 CAD
3 nachten Powell River Oceanside Resort 435 CAD
3 nachten privé huis/jacuzzi Courtenay 1123 CAD
3 nachten privé huis/zwembad Parksville 717 CAD

Wij hebben veel geboekt via airbnb, tripadvisor en booking.com. Het is vooral veel zoeken maar wij vinden echt nog wel redelijke prijzen.
2 nachten privé huis/zwembad Coquitlam 509 CAD
6 jaar geleden
·
#26203
Dank je!!

Zeker zoeken...

.. we wilden 20 -23 in Lake Louise zitten. Alleen 20 -22 was vrij...
...we wilden 22 - 27 juli in Jasper zitten (in eerste instantie overigens 23 - 28).... Na heel veel mailtjes is het nu gelukt om 22 -26 in Jasper te zitten (Lake Patricia Bungalows). Dit nadat we achtereenvolgens onderstaande hebben aangeschreven:
- Beckers (vol)
- Pine Bungalows (vol)
- Crimson (vol)
- Marmot (vol)
- Bill Bear lodge (vol)
- diverse hotels waarbij je direct op reserveringssite ziet dat het vol is...

diverse sites bekeken van mensen die particulier huisje verhuren (ook airbnb): he-le-maal niets voor onze periode!

Aardige mail terug gehad van Bill Bear lodge met mail waarom het zo druk is: vorig jaar 150 jaar Canada was het heel druk. Veel moeten nee-verkopen vandaar dat er nu zo vroeg is geboekt en Jasper zit eind juli gewoon nagenoeg vol.

Maar we houden vol :) en daardoor hebben we toch iets gevonden (maar hebben dus aantal overnachtingen aangepast).

Op naar Clearwater :)

Grappig ik had Kicking Horse ook al voorbij zien komen
6 jaar geleden
·
#26204
Misschien dat het ook lastiger is als je langer dan twee of drie nachten wilt blijven.

Er is ook een forum, als je googled op Canada forum kom je ook op een nuttig forum. Daar staan ook veel locatie tips. Maar ik zal eens kijken of ik nog iets tegenkom
6 jaar geleden
·
#26205
Dank je!

Ja, dat gevoel kreeg ik ook (als je langer wilt dan 2-3 nachten). Maar van aantal heb ik ook echt te horen gekregen dat tussen 23 en 29 juli ze sowieso geen plek hebben (voor Jasper dus). Maar dat is dus nu gelukt.

Wij hopen nu dat we in Helmcken lodge terecht kunnen. Vandaag al inquiry gedaan maar nog niets teruggehoord. Wel al via booking.com voor de zekerheid maar iets anders vastgelegd in Clearwater...
6 jaar geleden
·
#26206
Met hoeveel reis je Eynd?
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!