vrijdag 12 september 2014
  15 Replies
  7.1K Visits
  Subscribe
Nadat we eerder plannen hadden om naar Bali te gaan, heeft mijn man toch aangegeven dat hij dat liever niet doet. Dus het roer volledig om :). Inmiddels lang zitten nadenken over wat dan wel, het lijkt erop dat we toch een lichte voorkeur hebben om naar Amerika te gaan. Onze reisperiode is april.
Nu zag ik gisteren in mijn mail een aanbieding van travelhome. Een wegbreng actie voor een camper. Vertrek is Iowa (Forest City) en wij willen hem dan afleveren in Las Vegas. De reis is 22 dagen, aantal km is ongeveer 3000 en we hebben 19 dagen de camper. De andere twee nachten verblijf je in hotel aangezien dat verplicht is in de VS.
De kosten zijn voor 4 personen inc verzekeringen en vluchten en tranfers en verblijf in hotels 4100 euro. De prijs is vriendelijk, maar ik heb toch wat twijfels. De eerste dag wordt een hel vermoed ik zo, want s morgens word je opgehaald, dan moet je 2,5 uur in een bus om vervolgens daar een uur een praatje aan te horen en dan nog enkele uren te wachten voordat je wegkunt met je camper. We vliegen direct en dat is ongeveer 9 uur. Ik vraag me dus of onze kinderen van bijna 3 en 4,5 jaar dat kunnen volhouden. Ik denk dat ik het zelf al behoorlijk slopend vind. Maar goed, het is ook maar 1 dag dus misschien moet ik me daar maar niet te druk over maken.
Verder is het weer redelijk, aangezien we steeds meer richting westkust rijden en woestijn, is het in het begin nog wat koud (gem 17 graden) en wordt het gaanderweg steeds warmer.

Wie heeft er ervaringen met een camper? En hoe gaat dat met slapen met je kinderen? Hoe hebben jullie dat met autostoeltjes gedaan? Hoeveel km is redelijk om te rijden op een dag? Wie heeft er een idee van een route en hoe kan ik dat het beste plannen?
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16667
Kun je de vluchten niet verzetten? dan heb je meer marge, vooral bij vertrek.
bv na 3 nachten camper op halen....en eventueel aan einde ook verlengen, nog paar dagen chillen zonder camper!
weet niet hoe lang jullie zelf weg kunnen?

reizen met camper vonden wij met kleine ideaal.

gr Ilsr
9 jaar geleden
·
#16668
Ik heb inmiddels geboekt. De vluchttijden zijn redelijk, dus we zien wel. Heb aan t einde wel verlengd. We blijven nog 3 nachten in hotel met zwembad in een familie kamer met aparte slaapkamer. Wel zo fijn . Nu nog even afwachten of de camper beschikbaar is...
9 jaar geleden
·
#16669
Qua kilometers kan ik de site van mijn ouder aanraden.. Ze hebben daar veel info over alle nationale parken op staan maar ook hun eigen reisverhalen met daarin alle afstanden ook.

<!-- w -->http://www.ontdek-amerika.nl<!-- w -->
9 jaar geleden
·
#16670
Ik heb toevallig deze website in mijn favorieten staan voor onze trip naar Florida volgend jaar :-) Mooie en uitgebreide site!!
9 jaar geleden
·
#16671
Ja, wij hebben ervaring met een camper, in USA, met kinderen van bijna 4 en 5. Je moet een overnachting boeken (toch?) voordat je je camper mag ophalen. Je bent vroeg wakker, dus dat redt je wel. 2,5 uur in een busje is niet handig, het uurtje uitleg gaat echt heel snel. En daarna konden we ook weg. Dat betekent dat je waarschijnlijk eerst boodschappen wilt doen. Wij sloegen flink in dus dan ben je zo 2 uur verder. De eerste dag hebben we dus nauwelijks gereden. De volgende dag (dag 3) ben je ook nog brak, dus plan dan ook niet een lange reisdag in.

Ik vind april een topmaand om naar Amerika te gaan. Niet te heet, niet te koud. Wij liepen overdag in de korte broek en 's avonds moesten we soms de slangen afkoppelen ivm nachtvorst. We hebben niet altijd buiten kunnen eten maar vaak wel. En wat is er nou leuker dan een kampvuur om warm te blijven.

Kinderen sliepen bovenin de camper. Er is geen valbeveiliging. Wij legden de kinderen er dus overdwars in bed.
Autostoeltjes (zitverhogers) hebben we er bij gehuurd of daar gekocht.

Ik vond reizen met een camper ideaal. Je pakt maar een keer je koffer uit (ipv iedere dag). Kinderen hebben onderweg geknutseld, dvd-tjes gekeken, boekjes gelezen, spelletjes gedaan. Genoeg ruimte om speelgoed op te bergen. Je hebt overal wc/koelkast bij je. Op mooie plekjes stopten we, klapten de stoelen uit en gingen we heerlijk picknicken of koffiedrinken. Kinderen sliepen altijd op dezelfde plek onder het zelfde dekbedje. Je staat op de mooiste plekken midden in de natuur. Hele mooie herinneringen aan vissen, dennenappels zoeken, kampvuurtjes, marshmellows roosteren, etc. Geen gesleep naar restaurants en ontbijtbuffetten; best leuk voor een keertje maar zelf je potje koken is zoveel rustiger voor de kinderen. Las Vegas is leuk na 3 weken outdoors.

Tip: neem koffers die in elkaar passen mee. Je hebt vaak niet heel veel ruimte om koffers op te bergen. Neem huishoudhandschoenen mee voor letterlijke shitklusjes.

Ons reisverslag naar Amerika staat hier: matstijmen.waarbenjij.nl
9 jaar geleden
·
#16672
Wat een fijne reacties allemaal! Ik ben inmiddels ook lid geworden van allesamerika.com zodat ik daar de route kan uitstippelen. Inmiddels hebben wij de officiële bevestiging binnen. We vliegen op 9 april met UA naar Chicago en vervolgens naar Minneapolis. De volgende dag halen we de camper op en begint het avontuur. Op 27 april leveren we de camper in in Las Vegas en dan blijven we daar nog 3 nachten in een hotel.
Ik heb er ontzettend veel zin in en ben nu een beetje aan het bedenken wat ik allemaal moet meenemen en wat onze route gaat zijn.
Tevens nog een vraag over de douaneformaliteiten in Amerika, we hebben een tussenstop van 1,5 uur in Chicago om vervolgens binnenlands verder te vliegen naar Minneapolis. Ik begreep dat we eerst alle bagage moeten halen om vervolgens door de douane te gaan en dan naar de volgende vlucht. Dat halen we toch nooit in 1,5 uur?
9 jaar geleden
·
#16673
Heb je het geboekt als een ticket? Dan komt het wel goed! Maar inderdaad het wordt wel rennen van douane, koffer van de ene band naar andere band (geen idee waarom je dat zelf moet doen), twee of drie security checks inclusief riemen af/schoenen uit/etc. Komt goed, komt goed, komt goed...
9 jaar geleden
·
#16674
Dat wordt dan in ieder geval al broeken zonder riem en instappers aan ;-)
9 jaar geleden
·
#16675
Meenemen:
Wij hebben destijds weinig anders meegenomen dan naar andere vakanties. We namen wel wat meer mee dan normaal omdat je toch niet met koffers hoeft te zeulen.

Wij hadden drie lange broeken pp, lange mouwen shirts, korte mouwen shirts, 3 korte broeken, fleecejackje, sweater, bergschoenen (ook voor kids, veel plezier van gehad), sneakers en teva's, zwemkleding, ondergoed, joggingbroek (voor de nachten dat het echt koud werd maar ook handig voor na douchen in douchegebouwtje). Kleding kun je op veel campings heel snel en heel veel tegelijkertijd wassen en drogen. Extra handdoeken/theedoeken.

Voor de kinderen: knutselspullen, spelletjes. Wij hadden een hele zak lego en Playmobilpoppetjes mee. Veel plezier van gehad. Laptop met filmpjes en voor contact met thuisfront.

Het was onze eerste verre reis. Kids waren nog klein. We hadden voor allebei hun eigen kussensloop mee.
9 jaar geleden
·
#16676
Ik zou er ook niet vanuit gaan dat je die tweede vlucht gaat redden, 1,5 uur is wel heel erg kort.
Je zoekt gewoon na de douane afhandelingen een Bali van UA op en dan neem je de eerst mogelijke vlucht verder, dit lijkt daar heel normaal te zijn, ik snap ook niet dat ze dit zo krap plannen. Vergeet geen eetbonnen te vragen na zo'n vertraging :)
9 jaar geleden
·
#16677
Geen idee waarom het zo krap is, het is wel 1 ticket. Maar goed ivm al die veiligheidsgedoetjes moet je dus zelf je koffers halen en wegbrengen. Kans dat je later aankomt ipv eerder, is natuurlijk veel groter. Maar goed we zien wel, hopelijk lukt het dan een paar uur later met een andere vlucht. Tickets kon ik niet zelf uitzoeken, anders had ik t niet zo geboekt ;).
Thanx voor de meeneem tips, scheelt weer zelf nadenken :). Ik neem voor de kinderen ook eigen spullen mee voor in bed. Mijn jongste zal dan hopelijk ook niet meer in een slaapzak slapen, dus dat scheelt.

Verder hebben we er heel veel zin in. Route heb ik me nu nog niet in verdiept, dat leek me een leuke activiteit voor in de kerstvakantie.

Wat hebben de camperreizigers gedaan wbt autostoelen. Ik heb gelezen dat de Europese autostoelen niet passen in campers, dus dat je dan het beste daar wat kunt kopen. Maar dan zit ik nog met de luchthaven transfer en de rit naar de fabriek.
9 jaar geleden
·
#16678
Zo inmiddels hebben we de tickets en al al binnen. De route staat zo goed als vast en de paklijst ligt klaar. Ik ben alleen nog in dubio over een 2e buggy. We hebben 2 buggy's en ik zit eraan te denken om ze allebei mee te nemen zodat we tijdens de overstap (gevoelsmatig is het dan 23.30 s avonds) de kinderen in de buggy gooien en racen naar de andere kant van de luchthaven. De tickets zijn inmiddels gewijzigd en we hebben 2,5 uur overstaptijd.
Nog tips voor de buggy? Op zich hebben we wel ruimte in de camper gok ik om twee vouw buggy's kwijt te kunnen, maar heb eigenlijk niet zoveel zin om met heel veel extra pakking mee te nemen. De eerste nacht verblijven we in een airport hotel en aan het einde van de reis zitten we nog 4 dagen in Las Vegas.
Iemand de tip? Onze peuter is ook al behoorlijk zwaar (ongeveer 14kg) dus dragen vind ik niet echt een optie en hij is dat ook niet gewend. Onze kleuter gaat richting de 18 kg dus dat is al helemaal geen optie ;).
9 jaar geleden
·
#16679
ik zou buggy's meenemen....kunnen altijd in camper wel ergens liggen.
neem een spin mee, zo'n elastieke vierspan, zodat ze altijd wel vast te leggen zijn.

achterlaten ter plekke kan altijd nog. anders neem je een oudere tweedehandse als 2e mee.

fijne reis, groet Ilse
9 jaar geleden
·
#16680
Ja die tweede is een goedkoop dingetje. Voor 10 euro van MP geplukt. Dus ok allebei mee.
Verder vandaag wat speelgoedjes gekocht om mee te nemen in het vliegtuig. Het aftellen is echt begonnen!
9 jaar geleden
·
#16681
Bij twijfel zou ik zeggen meenemen, zeker als je makkelijk afscheid kan nemen als het toch niet bevalt!
Wij hebben heel erg gewtijfeld vorig jaar om de buggy wel/niet mee te nemen naar Bali. Uiteindelijk wel gedaan, weliswaar weinig gebruikt maar ik had 'm op het vliegveld niet willen missen!
Zeker als je aankomt/overstapt op een tijdstip dat je kids waarschijnlijk slapen/moe zijn. Wij hebben onze zoon slapend uit het vliegtuig gehaald en hij sliep gedurende de gehele procedure van bagage, paspoorten, etc. Bijna twee uur met een slapend kind lopen had ik niet volgehouden en ik vermoed dat onze aankomst stukke minder relaxed was geweest als hij netjes met ons in de rij had moeten staan wachten terwijl we hem uit zijn slaap hadden gehaald:-)
Ik begrijp dat het bij jullie meer om een overstap gaat, maar hoe erg is het als je al moet haasten over een vliegveld en je loopt aan een oververmoeid, brullend kind te sleuren? Als je de buggy hebt kan hij/zij uiteraard nog steeds brullen (worst case), maar dan kun je nog steeds tempo maken. Daarnaast, als ze echt moe zijn heb je goeie kans dat ze gewoon nog wat slaap meepikken.
Ik denk echt dat de buggy voor alle partijen de overstap minder vermoeiend zal maken.

Ik lees dat jullie eindige in Las Vegas. Dat kan het behoorlijk heet zijn (weet niet precies wat het klimaat is als jullie er zijn) en wil je wellicht lieven 's avonds nog wat rondlopen ipv overdag door dehitte te sjouwen. Als je kids kunnen slapen in de buggy zou dat kunnen.....

Weet niet precies waar in de VS je allemaal bent, maar als je in een wat grotere stad nog eens een paar uurtjes moet vullen kun je kijken of ze een children's museum hebben. Ik heb er div. van binnen gezien en het zijn leuke plekken waar kids van alles kunnen doen, zien, beleven en vooral: overal aanzitten en ontdekken!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!