1. SusanC
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. zondag 11 maart 2012
 4.  Abonneer via e-mail
We vliegen half april naar Australie en halen direct na aankomst onze camper op. Dit vooral om ons kleintje van 2,5 jaar zo snel mogelijk zijn "eigen" bedje te gunnen en niet nog een nacht in een hotel. Alleen zijn we dus kapot van de reis en de jetlag en wellicht wat minder scherp. Daarnaast hebben we nog nooit een camper gehuurd.
Dus hebben we jullie ervaringen en tips nodig. Waar moeten we op letten en wat moeten we controleren voordat we wegrijden???
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij reisden in 2010 5 weken met een camper door het westen van de VS. Wij waren niet meer zo vermoeid na de reis gezien we toch al twee dagen in San Fransisco doorgebracht hadden, maar zagen toch ook enkele dingen over het hoofd. Eerst en vooral moesten we redelijk lang op de RV wachten want ze waren hem nog aan het wassen... in totaal heeft dat 2.5u bijna geduurd (met drie kinderen van 2, 4 en 6 jaar in een kleine ruimte met veel bagage en niets te doen) en toen moest het ineens snel gaan: vlug een korte demonstratie en hopla we konden vertrekken want het bureau werd onmiddellijk na ons gesloten.

Onze waterpomp werkte niet, dat merkten we pas 's avonds toen we op de campground arriveerden, dus altijd hookup moeten nemen de eerste dagen. Misschien dus even controleren voor je het terrein afrijdt. Wij hadden regelmatig problemen met de kastjes die niet dichtbleven tijdens het rijden en je hoorden de borden dan zo heen en weer schuiven. Dus ook even controleren en eventueel met touwtjes/elastiekjes je behelpen vooraleer je hele inboedel door de camper vliegt :-) De ijskast, nog zoiets, hoewel ik het goed genoeg wist dat ik het ding heel langzaam moest openen na een rit en terwijl mijn hand al klaar moest houden om dingen op te vangen ... heb ik mij toch wel een tiental keren laten verrassen :-( Kapotte eieren, blikjes drinken die vielen en opensprongen ... met veel gevloek en opruim achteraf. Zien dat alle toebehoren erbij zijn; zo hadden wij geen darm mee om te kunnen lozen, dus aangekocht.
Gewoon even opletten en controleren of alles erbij zit.

Grtjs
Op vakantie zonder kinderen
Italië, Frankrijk, Griekenland,
Corsica, Hongarije, Kroatië

Op vakantie met kinderen
Frankrijk, Tunesie, Thailand, Verenigde Staten,
Slowakije, Costa Rica, Hongarije, Kroatië, Italië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo,

De eerste nacht zou ik niet te ver van de verhuurmaatschappij overnachten. Op deze manier kan je eventuele mankementen de volgende dag nog laten verhelpen.
Wij hebben al twee keer eerder in Australie en Nieuw Zeeland een camper gehuurd. Over het algemeen is er voor kinderen wel wat te doen want de uitleg en het afhandelen van administratieve zaken duren vaak lang. Ook wordt er van je verwacht dat je de camper goed controleert. Let goed op schade aan de camper en meld dit, ook op het dak. Hoe alles precies werkt weet je toch pas als je er zelf mee aan de gang gaat, daar zou ik niet al te veel over inzetten. Bij Apollo en Britz krijg je een video te zien met uitleg over de camper. Deze staan ook op youtube dus als je bang bent dat je te moe bent na de vlucht kan je ze ook van te voren bekijken. Bij Kea is dit niet zo maar daar is de service en klantvriendelijkheid erg goed en leggen ze vast iets drie keer uit als je dat wilt. Ook krijg je bij kEA een uitgebreide beschrijving/ boekwerk mee hoe alles werkt (bij Apollo en Britz weet ik dit niet).

Het verbaast me wel dat jullie de camper konden huren direct na de vlucht. Wij moesten verplicht een nacht al in Australie en ook Nieuw zeeland zijn voordat we de camper meekregen. Mogelijk zijn deze regels veranderd en het is natuurlijk ook je eigen verantwoording hoe je hiermee omgaat. Je zult waarschijnlijk niet veel energie meer hebben om lang te gaan rijden na aankomst in Australie.
Veel plezier op reis.
Tessa
Landen: Amerika, Zuid Afrika, Costa Rica, Thailand, Tanzania, Fiji, Zuid Korea, Panama, Nieuw Zeeland, Lesotho, Swaziland, Australië, Singapore, Indonesie, Maleisië.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij konden de camper ook niet onmiddellijk na de vlucht ophalen, we moesten dacht ik ook op zijn minst één nacht op hotel geweest zijn of toch al een dag in VS verbleven hebben.
Ik zou het zelfs ook te vermoeiend vinden om onmiddellijk na zo'n lange trip (wij vlogen via Brussel - Londen - San Fransisco) en het uurverschil te moeten vertrekken. Dus wij gewoon eerst drie dagen verbleven in SF (dag 1 in de late namiddag aangekomen, dag 2 SF verkend, dag 3 idem en in de late namiddag de rv opgepikt).

Grtjs
Op vakantie zonder kinderen
Italië, Frankrijk, Griekenland,
Corsica, Hongarije, Kroatië

Op vakantie met kinderen
Frankrijk, Tunesie, Thailand, Verenigde Staten,
Slowakije, Costa Rica, Hongarije, Kroatië, Italië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben één keer een camper gehuurd en talloze keren huurauto's in het buitenland. Onze ervaring is dat je altijd goed schades moet laten noteren. Ook kleinere krassen en deuken. Beter een teveel dan te weinig. Eén keer hadden ze geen tijd om met zo'n formulier de schades op te schrijven en toen hebben we voor de zekerheid nog bij de verhuurder op het terrein rondom foto's gemaakt van de auto. Zo konden we in ieder geval aantonen hoe de auto eruit zag toen wij hem in ontvangst namen. Uiteindelijk zijn deze foto's overigens niet nodig geweest.

Verder zat in OZ onze kentekenplaat bij de camper los en dat hadden we niet gezien bij ophalen. (was zo vast te maken met een tie rip of schroefje) Was toch niet handig geweest als we die in de outback waren verloren en met dat gehobbel gaat dat snel....

Tot slot ook even de brandstof checken. Laat goed noteren op welke hoeveelheid de brandstofmeter staat bij vertrek. Mocht deze niet vol zijn, hoef je hem namelijk ook niet vol in te leveren.

Veel plezier!

groetjes
Saskia
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik zou denk ik afspreken dat de één het verhaal over de camper aanhoort en de ander jullie kind bezig houdt (en misschien op een afstandje mee luistert).

En vooral aandacht besteden aan noteren van de schades, ook die binnen in de camper.

De 1e nacht zo dicht mogelijk bij de camperverhuurder overnachten en alles uit proberen.
De 1e keer dat wij een camper huurden kregen we het gas niet aan 's avonds. Dus geen gas om de fles van onze dochter op te warmen. Natuurlijk op zaterdagavond. Gelukkig kon de buurman met camper ons helpen.

Van te voren goed uitzoeken wat je nog aan verzekeringen, autostoeltje etc. ter plekke moet regelen en krijgen. Zodat ze je niet overvallen met verhalen over verzekeringen die ook heel nuttig zouden zijn om af te sluiten.

En als je iemand kent met een camper, dan is het handig om daar een keer in rond te kijken. Koelkast, kachel/boiler, watertank, etc. werken bij elke camper zo ongeveer hetzelfde.

Pas op met de hoogte van de camper bij het rijden. Wij hebben onze camper 2x uitgeleend. 2x schade aan het dak door laaghangende takken op campings.

groeten, Kirstin
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi hoi,

Op welke plaats vliegen jullie aan, Sydney? In dat geval heb ik een heel mooie, fijne camping niet heel ver van de camperverhuur/het vliegveld (wij huurden een Apollo-camper vorig jaar). Iets ten noorden van (het centrum van) Sydney.
Een fijne camping voor kinderen, schoon, netjes, goede faciliteiten en een heel goede uitvalsbasis om Sydney te verkennen met het openbaar vervoer.

Wij begonnen er onze camperreis in Australië (eerst 3 nachten in een appartement dus geen idee of je direct na aankomst al mag vertrekken met de camper) en reden er na 2,5 maand aan het einde van de route vanaf de zuidkant van de stad zelfs opnieuw voor door het drukke stadsverkeer om onze reis er ook te eindigen!

Hun website:
http://www.lcrtp.com.au/
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank voor alle reacties en tips. Handig dit forum. Wij starten in Cairns en hebben voor de 1e nacht de Big4 uitgekozen die niet aan de snelweg ligt. Dat is vanaf het verhuur kantoor van Britz, hooguit 20 minuten rijden. We landen om 8.45 uur in Cairns en hadden dus geen zin om eerst een nacht in een hotel te gaan en gunnen ons kleine mannetje meteen zijn bedje voor de komende 3 weken. Volgens de voorwaarden van Britz mag je de camper direct ophalen.
Nog 2 nachtjes slapen en dan vertrekken we.....
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 7
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!