donderdag 22 januari 2015
  7 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Beste forumleden,

Eind van het jaar zijn wij van plan om samen met onze 2 kids (dan zijn ze 4.5 en 1.5 jaar) naar Australie te gaan.
Wij willen van Sydney naar Adelaide gaan en eventueel Tasmanie meepakken voor een paar dagen.

Ons eerste plan was om met de camper te reizen. Dit hebben wij ook gedaan in Amerika en was daar uitstekend bevallen. Amerika met haar nationale parken is hier natuurlijk uitermate geschikt voor.
Echter ben ik aan het twijfelen gebracht, omdat we soms lezen dan de campings duur en niet mooi zijn.

Daarom mijn vraag: wat zouden jullie doen? Zijn de campings goed geschikt voor campers, niet dat je hutje mutje op elkaar zit.
Welke campings op deze route raden jullie aan? Hebben jullie websites van mooie campings.
Wij willen het op liefste afwisselende campings staan: de ene keer wat meer in de natuur met minder faciliteiten en andere keer met meer faciliteiten (ook voor de kids)

Of zouden jullie toch voor andere accomodaties kiezen (bv boerderijen, landhuizen, appartementen, cabins etc etc)? Hebben jullie daar nog tips over?

Daarnaast mijn laatste vraag: hebben jullie alles zelf geregeld of een aantal zaken via een reisbureau geregeld? Indien het laatste, welk reisbureau?

Enorm bedankt alvast!
Groeten Paul
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17631
Wij vonden de campings op het traject Sydney-Cairns bijna allemaal goed. Zeker niet hutje mutje. Wij reisden buiten het hoogseizoen, dat zal wel gescheeld hebben. We stonden afwisselend op Big4 campings en campings in national parks. De één heeft veel faciliteiten, de ander bijna geen maar wel in de natuur.

Alternatief zou voor ons een volgende keer huisjes op campings zijn. Op bijna alle campings die niet in een national park liggen zijn die. Alleen eind van het jaar is wel hoogseizoen in Australie, dus zul je waarschijnlijk moeten reserveren? Reden om eventueel voor huisjes te kiezen is dat je dan makkelijker met een auto wat kunt rondrijden in de omgeving. En je kunt in steden makkelijker kiezen voor een hotel in het centrum. Campings liggen namelijk vaak buiten de stad of op een industrieterrein. Je loopt dan niet makkelijk even het centrum in 's avonds. En het is natuurlijk wat afwisselender.
9 jaar geleden
·
#17632
hallo Paul,

je gaat in drukke periodr, dus camper zou ik vooraf vastleggen.
wij deden dat afgelopen jaar voor nieuw zeeland, via Kuoni, zij garanderen laagste prijs.
en dat klopte bij ons tov oa camperhuurNl, wereldcontact.
voordeel is ook dat je in termijnen betaalt,
Kuoni,heet inmiddels tenzing travel, heeft luxe uitstraling, kwam voor camperdeal en startovernachting dus prima uit de bus.

gr Ilse
9 jaar geleden
·
#17633
Wat een gaaf plan om Down Under te gaan.
Wij hebben beide keren dat we naar Australië zijn geweest een auto gehuurd en overnacht in cabins, huisjes e.d. De eerste keer waren we met zijn tweetjes (oostkust) en de tweede keer met 2 kinderen van toen 3 jaar (hebben toen de west kust gedaan). We hadden ook gedacht om met een Camper te gaan, leek ons wel handig met de kids, maar ben blij dat we met de auto zijn gegaan. Doorslaggevende reden was de hoge huurprijs van een camper en het feit dat je minder flexibel bent als je erop uit gaat. Alles weer inladen als je ergens heen gaat (je hebt daar echt wel vervoer nodig om ergens te komen) en de flexibiliteit in de (grote) stad, wendbaarheid en parkeren. Daarbij vonden de kids het ook leuk om steeds weer op zoek te gaan naar een nieuw vakantiehuisje. Wij verbleven veelal op campings van Big 4 en Top Tourist. Als je hier lid van wordt, krijg je korting op je verblijfskosten. Bezoekje langs de plaatselijke VVV wil ook nog wel eens wat leuks opleveren.
Wij hebben via de anwb een auto gehuurd, kreeg daar korting ivm lidmaatschap en verder alles zelf geregeld, maar een rondje google kan ook geen kwaad. Voor het zoeken van tickets kijk ik altijd op skyscanner.nl
Met de kids zaten wij in oktober/november en hadden alleen de eerste paar nachten geboekt. De oostkust in combinatie met hoogseizoen is drukker. Wat wij ook wel deden is vooraf bellen naar campings in de plaats die wij daarna bezochten of ze nog wat vrij hebben.
Succes met voorbereiden!!
9 jaar geleden
·
#17634
Hoi Paul,

wij zaten met hetzelfde dilemma en hebben er uiteindelijk voor gekozen om met auto en accommodatie te reizen. We zijn zes weken geweest in oktober en november 2014, dus eigenlijk nog maar net terug. We zijn ook erg blij geweest met onze keuze. We hadden onze overnachtingen allemaal van te voren geboekt en verbleven meestal een nacht of drie, vier op dezelfde plek. Vanuit daar dan met de auto de omgeving verkennen. Het is ons heel erg goed bevallen! Overigens hebben we ook gekozen voor een 4wd zodat je ook op de onverharde wegen mag rijden en ook daar hebben we veel plezier van gehad.

Als je het leuk vindt kan ik je het adres sturen van onze website, daar staan ook alle accommodaties vermeld die wij gebruikt hebben. Wij hebben gebruik gemaakt van appartementen, lodges, farmstays en cabins.

Qua kosten maakt het volgens ons niet veel uit. Heb met de voorbereidingen ook offertes opgevraagd voor camper, maar waren nu niet duurder uit. En wel een stuk flexibeler. Heb je nog meer vragen dan hoor ik ze graag!

succes met de voorbereidingen en geniet er van!
9 jaar geleden
·
#17635
Hoi Paul,

Wij zijn 5 jaar geleden met onze kinderen van toen 5 en 3 naar Australië geweest en hebben juist met een camper rond getrokken, Van Melbourne naar Perth. We hadden alleen vliegtickets en een camper geboekt. Je bent op die manier heel flexibel. Wij hadden 5 weken en niks lag vast behalve de eindbestemming en dag waarop we daar moesten zijn.
De kinderen vonden het geweldig. Het rijden is comfortabel voor hun met tafeltje voor zich en hun slaapplek is altijd hetzelfde. Speelgoed ligt altijd op dezelfde plek en je kan stoppen wanneer je wilt en hoe lang je wilt omdat je eten en drinken bij je hebt. Zijn ze het zat, dan stop je ergens bij een speeltuintje en kan je zelf lekker even koffie zetten.
Campings verschillen wel, wij houden van de kleine campings in nationale parken of bij kleine dorpjes. De bush camps zijn vooral leuk, kangoeroes, emoes en mooie vogels rond je camper, super!!!

Bedenk me nu dat het misschien vooral goed is om te kijken wat je vooral wil doen zien;steden of natuur. Wij zijn vooral van het laatste met af en toe 1 dag voor een grotere stad. Camper blijft dan op een camping in de buurt en met trein of bus ben je dan zo in de stad.

Wij willen zomer 2015 weer naar Australië, dan wrs Brisbane - Cairns - Darwin met.... camper!!

Succes met beslissen!
9 jaar geleden
·
#17636
Wij zijn in 2011 met de camper 5 weken door Australië gereden. Grof gezegd Melbourne - Adelaide - Sydney - Melbourne. Voordat we in Australië aankwamen verbleven we nog 5 dagen in Kuala Lumpur. Wij hadden alleen de vliegtickets, 4 dagen een huis in Melbourne en de camper geboekt bij Camperman. Het voordeel van de camper is dat je niet constant met je koffers aan het sjouwen bent. Wij bleven overigens nooit langer dan één nacht op dezelfde camping. We reisden toen nog zonder kind.
9 jaar geleden
·
#17637
Bedankt voor alle reacties.
We gaan er nog eens goed over nadenken. In de VS is de camper ons ook fantastisch bevallen. Maar verschillende accomodaties en dan een flexibele auto was in Florida ook relaxed.

Is er nog iemand in Tasmanie geweest?

Groeten Paul
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!