zondag 10 januari 2016
  3 Replies
  5.2K Visits
  Subscribe
Afgelopen jaar zijn we verliefd geworden op Thailand zoals waarschijnlijk vele bezoekers van dit forum. Tijdens die vakantie zijn we maar heel kort in het Noorden van Thailand geweest. De bedoeling is om in 2017 opnieuw naar Thailand te gaan waarbij we in ieder geval een week in het Noorden van Thailand willen verblijven. Dus we willen vanuit BKK gelijk doorvliegen naar Chiang Mai. Maar wat is nu goed te combineren in die andere 2,5 week die we hebben? Laos en Cambodja spreken me allebei erg aan. Luang Prabang is vanuit Thailand een logische keuze. Maar dan? En ik lees ook hele goede verhalen over Siem Reap en omgeving. Ergens zullen we een stuk moeten vliegen. Het liefst eindigen we ook nog met een dag of 3 strand (Koh Chang? Koh Rong Samloen?)
Hoe besteden we deze 2,5 week het beste waarbij we weer in BKK eindigen?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20097
Oh dat is best wel een lastige wens hoor die je hebt omdat het niet echt logisch is wat betreft combi. Voor Laos heb je echt wel 3 a 4 weken nodig om het hele land te doen en voor Cambodja minimaal 1,5 week alleen dat combineert niet lekker met noord-thailand.

De best optie die ik kan bedenken is niet direct naar het noorden vliegen maar reizen van BKK naar Vientiianne, Vieng Vang, Luang Prabang, misschien nog Meuang ngoi of nong kiaw dan of de slowboot nemen of bovenlangs (ook super mooi, als je kids oud genoeg zijn dan de Gibbon Experience) dan Thailand in voor je week in het noorden. Vanaf Chiang Mai kan je een vlucht boeken die direct aansluit op een vlucht naar het zuiden of zelf rechtstreeks naar phuket vliegen voor nog een paar dagen strand en zon.
8 jaar geleden
·
#20098
Vooral niet alles in 1 keer willen doen. Noord Thailand combineert prima overland met delen van Laos. Bewaar je de rest voor een andere keer :). Maar ook kan je vanaf chiang mai naar Siem reap vliegen en dan overland terug naar Bangkok (vis battambang en ko chang bijvoorbeeld). Koh kong is dan ook een aanrader! Let wel op regenseizoen aan de kust.
8 jaar geleden
·
#20099
Sorry maar zou toch even willen reageren op bovenstaande ivm Koh Kong.
Wij zijn vorig jaar in juli (regenseizoen) via Koh Kong naar Bangkok gereisd....ik zou het nooit meer opnieuw doen! Het STADJE Koh Kong is lelijk en doods....strand is werkelijk vuil (overal ligt afval!). Het was, na een fantastische reis van 5 weken door Laos en Cambodja, een serieuze tegenvaller! Naar het EILAND Koh Kong konden we zelfs niet gaan, dit was afgesloten wegens het regenseizoen. Dus de idyllische plaatjes die je erover vindt op internet...wij hebben ze alleszins niet gezien!!!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!