woensdag 02 juli 2008
  1 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Hallo reislustige ouders,

Op het moment maken we plannen voor de zomervakantie van volgend jaar. Vietnam en Cambodja staan op ons verlanglijstje, helaas zijn we aan de schoolvakanties gebonden dus wordt het 4 weken in juli of augustus 2009.
Op de klimaatstaatjes op diverse sites zie ik veel regen (in millimeters). Hoe verdeelt dit zich over de dag? Toch nog zonnig of de hele dag bewolkt? Is de omgeving van Hoi-An en Hue in die periode droger dan de rest van Vietnam? Of kunnen we beter Thailand bij Cambodja nemen dan Vietnam?

Weet wel dat het weer geen exacte wetenschap is, maar is er ervaringsdeskundige die mij een beetje op weg kan helpen?

Groetjes,

José
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4091
Hallo José,

Goed plan! Oostenrijk en italië is natuurlijk heerlijk, maar het vooruitzicht om naar Cambodja & Vietnam te gaan helemaal geweldig.

Toen wij afgelopen maart in Cambodja waren, was het ontzettend dor, droog, stoffig én bloedheet, rond de 40 graden. Wij zouden graag nog eens teruggaan in de regentijd omdat de natuur dan zoveel mooier en frisser is.

Paulien heeft vorig jaar augustus met haar zoontje door Thailand en Cambodja gereisd. In haar verslag ( http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Re ... a2007.html ) lees ik eigenlijk alleen over regen tijdens de dagen dat ze in Sihanoukville is. Verder schrijft ze vooral over hoe mooi en groen het overal is. Deze zomer reist ze door Vietnam. We gaan er vast wel over lezen hoe nat het dan daar is.

Tijdens ons verblijf in Hué en Hoi An afgelopen november hebben we veel regen gehad. Na een paar dagen is dat echt niet meer leuk. Volgens de informatie die ik kan vinden valt er in juli en augustus een stuk minder regen.

Hoe gaat het trouwens met je boek? Ligt het al in de winkels?

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!