zondag 30 mei 2010
  5 Replies
  3K Visits
  Subscribe
Wat is leuk om uit te delen aan kinderen (of volwassenen) die je onderweg tegenkomt? In een ander onderwerp werd er het volgende over geschreven:

Ynes: Ik wil ook weten of het leuk is om bv stiften voor de kinderen mee te nemen voor wanneer we naar het noorden gaan.

Kelly: Wij nemen potloden en balpennen mee. Wat de bergvolken (vrouwen) ook leuk vinden zijn van die kleine staaltjes parfum en rode lippenstift!
Ballonnen nemen wij ook altijd mee neemt niet veel plaats in en vinden die kinderen ook vast leuk.

Els: En wat meenemen betreft, wij hebben ook meestal balonnen bij ons. Al zijn die in meest primitieve gehuchtjes vaak ook verkrijgbaar, wel van een schrikbarend slechte kwaliteit. Wat wellicht ook leuk is, maar neemt meer ruimte in: kleine flesjes bellenblaas. Ik zag laatst bij Blokker kleine flesjes in de vorm van bruidstaartjes. En misschien ansichtkaarten van Nederland/België? Voetbalplaatjes? Wat kinderen hier leuk vinden, zal bij de kinderen daar ws ook aanslaan.

Leuk onderwerp! Benieuwd naar andere goede ideeën hierover...

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#7531
Ik denk dat je bij de action veel kan kopen voor weinig geld, ze hebben ook van die kleine notitieboekjes (per 6 of 8 verpakt) met disney figuren voor 0,60 cent en wat dacht je van stuiterballen?
Je komt er altijd met veel voor weinig weer buiten.
14 jaar geleden
·
#7530
Leuke ideeen allemaal!
Ik ga zeker kijken wat we van hier mee kunnen nemen.

groetjes,
Ynes
14 jaar geleden
·
#7529
Wij hebben een aantal jaren geleden ook een kindertehuis op Bali bezocht om daar tweedehands baby- en kinderkleertjes te brengen. Dat nam op de heenweg natuurlijk nogal wat ruimte in onze bagage in beslag, maar daarna hadden we weer heel veel ruimte voor souveniers (-; En we bleken uiteindelijk voor onszelf meer dan voldoende kleding mee te hebben genomen, want ik neem anders toch te veel mee.
Sowieso bleek kleding op Bali erg geliefd. De strandverkoopsters op Kuta hebben mij in ieder geval een halve garderobe 'afhandig' weten te maken (-; Ook handdoeken vielen in de smaak. Ach, het schept weer ruimte voor andere dingen in je rugzak op de terugweg!

Pennen zijn inderdaad een goed cadeautje om weg te geven aan kinderen. Op Java waren ze in ieder geval erg geliefd. Kinderen krijgen daar vaak geen pen op school en moeten er zelf ééntje kopen. De pennen die ze zich kunnen veroorloven, zijn meestal van hele slechte kwaliteit. De reclamepennen die je hier in Nederland vaak volop krijgt, zijn al van veel betere kwaliteit.

De 'reisapotheek' die wij meenemen, kun je natuurlijk ook achterlaten op je laatste dag. Er zitten vaak veel dingen in die je thuis toch niet meer gebruikt en die bij een volgende reis al weer over datum zijn. Daar (en dan heb ik het weer over Indonesië) zijn ze er erg blij mee. Ook dingen als een muskietennet (mocht je die meenemen of daar kopen) kun je beter daar achter laten. Wij hebben een chauffeur op Lombok er erg blij mee kunnen maken: zijn hele gezin leed aan malaria, behalve zijn jongste zoontje. Met het muskietennet dat wij hem gaven, hoopte hij zijn zoontje te kunnen beschermen tegen de ziekte. De netten hadden ons ongeveer 5 euro gekost, maar als je bedenkt dat een gezin daar moet rondkomen van één euro per dag, dan is 5 euro natuurlijk een kapitaal.

Kortom: bedenk even of je alles wat je van huis meegenomen hebt (of daar koopt) voor je reis, ook per se mee naar huis wilt nemen. Hier ligt de kast vaak vol kleding, handdoeken, medicijnen e.d. en zul je de spullen niet eens missen en daar kun je er iemand erg blij mee maken.
14 jaar geleden
·
#7528
Leuk onderwerp! Wij hebben wel eens van de langwerpige ballonnen meegenomen die je om je hoofd kan knopen. Echt een aanrader. Bij de action geloof ik.

5 jaar geleden hebben we een kindertehuis bezoek. Via familie hebben we sleutelhangers met zaklampen gekregen van het bedrijf waar zij werkte. Dat was ook een aanrader. Zelf hadden we toen bingo meegenomen omdat dat een spel is waar een groot aantal kinderen wat aan heeft.

Maar de tips van Els zijn ook heel goed! Kleine flesjes shampoo, zeepjes etc zijn ook vaak leuk om te geven.
14 jaar geleden
·
#7527
Ik had bedacht stickervelletjes mee te nemen. Zijn licht, nemen weinig plaats in. En ik las iets over iemand die kleine speelgoedautotjes meenam. Dat vind ik ook een leuke en mijn zoon heeft er nog een heleboel van en doet er niets mee. Nadeel is wel dat ze onhandig zijn qua vorm en enig gewicht met zich meebrengen. we moeten dus eerst zien of we ruimte daarvoor hebben

Christel
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!