maandag 19 oktober 2015
  13 Replies
  7.4K Visits
  Subscribe
Haaaaaai!

Zijn er mensen die ervaring hebben met het gebruik van een buggy in Thailand...?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19747
Tikva heeft hier volgens mij ervaring mee.
8 jaar geleden
·
#19748
Ja wij hebben een buggy meegenomen, wat wil je hierover weten? In Bangkok vonden we het wel handig want dan kan onze dochter (net 1) toch lekker slapen. Maar eerlijk is eerlijk soms moesten we haar al slapende met de buggy best veel tillen bij de skytrain en bij de golden mount enzo. Zelf lopen is wel makkelijker of een babydrager kan ook maar is wel warm en sliep onze dochter toen minder goed in. Dit jaar (onze dochter is dan bijna 3) nemen we geen buggy mee.
8 jaar geleden
·
#19749
Wij hadden he mee naar Singapore en Thailand.

In Singapore wel gebruikt en in Thailand ook op de luchthaven.
In Chiang Mai en Bangkok vonden wij dit niet handig en hebben gebruik gemaakt van een draagzak.
Zeker het openbaar vervoer vonden wij nogal een gedoe om hier een route te vinden via de lift etc. Dan maar de buggy tillend de trap op maar dit werden wij snel bue. Als je veel gebruik maakt van de Taxi en voornamelijk de grote bezienswaardigheden doet en wat shopping mals is het natuurlijk een ander verhaal en kan een buggy prettig zijn.
Daarom hadden wij zo'n super compact licht gewicht ding gekocht op marktplaats en keken wij ter plaatsen wel of wij hem die dag gebruikte of niet.
8 jaar geleden
·
#19750
Wij hebben hem wel meegenomen.

Met name langere overstaptijden op luchthavens en wachtrijen zijn dan beter te doen.
En... als het wat later werd kon onze zoon prettig zitten en om zich heen kijken terwijl wij rustig terugliepen.

Veel dagen hebben we de buggy ook maar laten staan. Het hing van de dagbesteding af.
8 jaar geleden
·
#19751
wij vonden de buggy in Bangkok eigenlijk heel onhandig. Overal op straat staat van alles uitgestald, er zijn helemhoge stoepen, je hebt er op veel plekken gewoon weinig aan, is mijn ervaring
8 jaar geleden
·
#19752
Ben wel een beetje verbaast door de reacties hier en dat een buggy in Bangkok niet handig is. We zijn 7 dagen in de stad geweest en hem toch bijna elke dag gebruikt. We zijn geen taxi of tuk-tuk mensen we reizen vooral met het openbaar vervoer (bus en khlong boot en rivier boot) en daar kan je buggy incl slapende kind gewoon optillen. Ik denk dat het ook veel verschil maakt waar je loopt. Wij gingen echt hele dage vooral te voet op pad aan de overkant van de rivier lange wandelingen maken maar ook in chinatown en rondom Khao San road liepen we gewoon op de straat dat doen de mensen daar zelf ook dus geen gedoe met onhandige stoepen.
8 jaar geleden
·
#19753
Wij zijn al meerdere keren in BKK geweest en kennen de stad redelijk goed. Wij nemen voor allebei de kinderen een buggy mee. Wij hebben de Quinny zapp die is vrij smal en de wielen zijn niet zo klein zodat hij over hobbelige straten ook soepel rijdt.
8 jaar geleden
·
#19754
Wij slepen ook al jaren de buggy mee (ook al is onze zoon inmiddels 4). Het is voor hem een heerlijke veilige plek om zich terug te trekken. Gebruiken de buggy echt niet elke dag, maar vind het sjouwen best meevallen. En ieder jaar nemen we ons voor de buggy in Azie achter te laten, maar het lukt maar niet :-)
8 jaar geleden
·
#19755
Haha! De meningen verschillen, zie ik al... Misschien dan maar een tweedehandsje scoren, die eventueel daar gelaten kan worden. De draagzak gaat sowieso mee.
8 jaar geleden
·
#19756
Wij slepen ook al jaren de buggy mee (ook al is onze zoon inmiddels 4). Het is voor hem een heerlijke veilige plek om zich terug te trekken. Gebruiken de buggy echt niet elke dag, maar vind het sjouwen best meevallen. En ieder jaar nemen we ons voor de buggy in Azie achter te laten, maar het lukt maar niet :-)


Wij hebben hem ook nog steeds.... vorig jaar hebben we de buggy toch nog meegenomen naar Myanmar.
Atlas was op dat moment 4 (bijna 5).
Ik moest flink praten tegen mijn man om de buggy mee te nemen maar ben toch heel blij dat we het wel gedaan hebben.
Het is inderdaad even een klein plekje waar hij zich terug kan trekken. Met name op het eind van de dag.
En... lange wachtrijen op de luchthavens etc... daar was het ook makkelijk. Een kind is zo verdwenen in die massa.

Voor de rest lieten we de buggy ook regelmatig op de hotelkamer liggen.
En dat slepen.... ach, je gooit hem de taxi/tuk/trein in en dat is het ... dat valt toch mee?
Ben het met je eens Francine... toch blij dat ik dat ding meegenomen had.
8 jaar geleden
·
#19757
Wij hadden de buggy mee naar Thailand, onze dochter was toen 10 maand.
Geen spijt dat we hem mee hadden. In tegendeel!
In Bangkok is een buggy goed te doen.
In Chiang Mai op de avondmarkt was het zo druk dat onze meid het eng vond in de buggy maar dan hadden we onze draagdoek mee.
8 jaar geleden
·
#19758
Het verschilt echt zo van persoon tot persoon. Wij hebben toen oudste en middelste peuter waren buggy wel meegenomen naar Thailand en ook veel gebruikt naast de draagzak. Het is niet heel handig op sommige plaatsen maar met een beetje manoeuvreren heus wel te doen.
Vorig jaar was de jongste 10 maanden en hebben we op het laatste moment toch besloten de buggy mee te nemen (naast een draagzak) omdat ik bang was dat het in april/mei te heet zou zijn om fulltime te dragen. Dochter heeft er meestal bij het ontbijt ingezeten bij gebrek aan kinderstoel en verder altijd de drager gebruikt. Ondanks dat het een oude buggy was toch ding weer mee terug gesleept want zal je net zien dat het op de terugweg nog van pas komt, niet dus.
Dit jaar gaan we weer naar Thailand (plus Cambodja), jongste is inmiddels ruim 1,5 jaar en neem dit keer echt alleen de drager mee en geen buggy. Voordeel is dat ze nu zelfstandig op een grote stoel kan zitten (eventueel met de drager als 'gordel'), dat maakt de buggy in mijn opzicht helemaal overbodig.
8 jaar geleden
·
#19759
Waar een buggy bij dergelijke bestemmingen heel handig voor is: op de luchthaven, bij het wachten op trein en vlucht, slaapjes doen bij dat wachten, om bagage aan en op te vervoeren, als stoel om te eten. Ter plekke zul je hem bijna niet gebruiken of jezelf idd geregeld een breuk tillen. Toch hebben wij tot 2 jaar wel een buggy meegenomen, om bovenstaande redenen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!