zondag 19 februari 2017
  13 Replies
  4.4K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

De vraag is al vaker gesteld maar dan over meenemen naar Azië... dus hier nog maar een keertje; wel of niet meenemen naar Zuid-Afrika?

ik neig er naar om mijn buggy thuis te laten. We hebben een Deuter kidcomfort 3 (rugdrager) en een Tula drager waar we onze peuter van 2,5jaar in kunnen dragen en ik vraag me af of de buggy een meerwaarde heeft.. We gaan bijna 4 weken rondreizen met een huurauto door Zuid-Afrika met onze 3 kids. Omdat een autostoel dan handig is, nemen we die mee zodat hij in het vliegtuig ook meteen lekker zit. (goedgekeurde stoel voor vliegtuig) De Deuter rugdrager ckeck ik gewoon in met de andere bagage en de Tula drager gebruik ik op het vliegveld. (frommel je daarna ook makkelijk in je handbagage) Of hij zou ook in zijn autostoel kunnen op het vliegveld als we die met een spanbandje aan een wagentje vastmaken.
Ik vraag me dus af of een buggy dan nodig is... Liefst neem ik zo min mogelijk mee! Pampers, douchespullen, shampoo ed kopen we allemaal in Zuid-Afrika zodra we aangekomen zijn en over de huurauto beschikken. Ik vind een buggy eigenlijk een extra gesleep. Maar als er mensen zijn die zeggen dat het echt enorm handig is tijdens het reizen, dan overweeg ik om hem mee te nemen.

Alle ervaringen zijn welkom :)

Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#23642
Hoi Monique,

ik zie net dat je al vaak in Zuid-Afrika bent geweest.. gaaf! En thanx voor de tips. Mijn dochters zijn al 10 en 14 dus als zij tijdens de vakantie frisdrank drinken is dat geen probleem. Maar mijn jongste mannetje is 2 jaar en drinkt meestal diksap.. dat wordt dus een fles meenemen ;) En idd wat kleine flesjes siroop.

Verder schijn je gemakkelijk luiers ed daar te kunnen kopen dus dan neem ik maar voor een paar dagen pampers mee en zodra we aankomen koop ik een pak die ik in de huurauto leg.

Groetjes Mirtje
6 jaar geleden
·
#23641
Hoi Mirtje,

Vorig jaar ben ik ook met mijn vader en dochter geweest, maar dan een maand in het zuiden van Zuid-Afrika. Nu het noorden...we hebben er heel veel zin in. Jip is alle zwembaden ingegaan, maar het was zo koud dat ze niet echt wilde zwemmen....dus ik probeer deze keer de wetsuit...want ze is een echte waterrat.

Nog een tip: ik weet niet of jouw kinderen ook ranja drinken? Maar er is in zuid afrika geen fatsoenlijke ranja te verkrijgen. We hebben vorig jaar na lang zoeken een flesje gevonden maar dan kon je door de kleurstof een dag later nog zien dat Jip ranja had gedronken...oranje ring rond de mond..
Dit jaar gaan er een paar kleine flesjes geconcentreerd sap mee (van teissere) zodat we gewone ranja kunnen drinken... Jip wilde soms iets anders dan water, thee en vruchtensapjes.
Ook neem ik altijd boterhamzakjes mee...altijd gemakkelijk!

Groetjes, Monique
6 jaar geleden
·
#23640
Hoi Monique,


wat bijzonder.. met je vader en dochter! Mooi vooruitzicht!! Ja de voorbereidingen zijn erg leuk hè :) Het is onze eerste verre reis dus wij zijn al ruime tijd bezig met verzamelen... en wetsuit had ik nog niet aan gedacht.. wat een goed idee!

Geniet er van!

Groetjes Mirtje
6 jaar geleden
·
#23639
Hoi Mirtje,

Wat een lekker vooruitzicht hebben wij toch, hé!
We zullen elkaar niet tegenkomen, want wij gaan van 25 juli t/m 17 augustus...
Ik maak met mijn vader (70 jaar) en dochter (5 jaar) een rondje johannesburg, dullstroom, phalaborwa, hoedspruit, hazyview, komatipoort, dullstroom, johannesburg.
Weinig reizen en veel rusten...
Ik ben me nu aan her orienteren op een wetsuit voor mijn dochter, omdat ze een echte waterrat is, maar de zwembaden allemaal zo koud zijn...dus een wetsuit mee, zodat ze toch lekker het zwembad in kan leek me een goed plan...

Nog een fijne voorbereiding!
Groetjes, Monique
6 jaar geleden
·
#23638
Helaas kan ik ook geen tip geven over de buggy, mijn dochter is 5. Maar misschien zien we elkaar onderweg..... wanneer vertrekken jullie?

Groetjes, Monique


Hoi Monique,

wij gaan van 7 juli.... tot 3 aug. En jullie? Hoe ziet jullie planning er uit?


Groetjes Mirtje
7 jaar geleden
·
#23637
Leuke vooruitzichten!

Wij hebben de buggy wel meegenomen en wel om deze redenen: http://yvonnevanderlaan.nl/buggy-mee-op-reis/ Op de luchthaven hebben we de autostoel op de buggy gezet en onze dreumes daar weer bovenop. :) Met een spanband vast, zoals je ook al aangeeft om evt te doen met een bagagekarretje.

Maar Zuid-Afrika is, zeker met een huurauto en dragers, ook heel prima te doen zonder buggy... het is dus waar jij je fijn bij voelt. Beide is goed en beide heeft voors en tegens.

groetjes,
Yvonne
7 jaar geleden
·
#23636
Helaas kan ik ook geen tip geven over de buggy, mijn dochter is 5. Maar misschien zien we elkaar onderweg..... wanneer vertrekken jullie?

Groetjes, Monique
7 jaar geleden
·
#23635
Volgens mij heb je je beslissing genomen Mirtje! ;-)

Lekker op reis mét buggy dus!
7 jaar geleden
·
#23634
Ik zeg doen. Mooie route!! Heerlijk vooruitzicht. Wij zijn er nu vier keer geweest, fijn vakantieland.

Groet Ilse
7 jaar geleden
·
#23633
Dankje voor het delen van jullie ervaringen. Mijn zoontje slaapt nog wel overdag, dus in dat opzicht is een buggy een fijn slaapplekje. En hij loopt ook nog niet (al verwachten we dat het niet heel erg lang meer zal duren.) Hij heeft het downsyndroom dus is met alles wat later.
Inderdaad... de buggy ligt in de auto niet in de weg. Ik dacht even aan alle bagage die we meenemen met 3 kids... Maar die ben je uiteindelijk snel kwijt op schiphol. En mijn tieners dragen hun rugzak zelf, dus dat scheelt ook.

Wij zijn niet van de shoppingmalls en in de supermarkt kan hij vast in een wagentje. Maar markten en handenarbeid stalletjes vinden we wel weer leuk om langs te struinen.

Onze reis gaat er zo uit zien;

Gauteng (Soweto) - Limpopo (kololo game reserve / safari) - Limpopo (Louis Trichardt / projecten bezoeken) - Phalaborwa ( midden Krugerpark / safari en culturele trip naar township) - Panoramaroute ( hazyview) - Komatipoort (Zuidelijk Krugerpark / safari) - Swaziland (Mlilwane / safari en culturele tour) - weekje kust Indische Oceaan ( St. Lucia / wetland , bootcruise, Cape Vidal. Umhlanga Rocks / strand, waterpretpark en zee aquarium, dagje Zulu stam - Midlands meander (Howick) - Drakensbergen (Giant's castle) - nachtje aan de Vaalrivier (Parys) voor dat we vanaf Johannesburg weer naar huis gaan.

Voor het waterpretpark is een buggy handig... en tijdens de safari's in het Kruger gaan we al heel vroeg het park in en houden we 's middags rust in een restcamp bij het zwembad, dus dan zou een buggy ook fijn zijn als relaxt plekje voor hem.

Ik overweeg het ding toch mee te nemen...
7 jaar geleden
·
#23632
Hallo Mirtje,
Tijdens onze zuid Afrika trip met de tuinenroute hadden wij buggy bij ons. We vonden het fijn bij sommige boardwalks, even struinen door Knysna, een shoppingmall, als even erin zitten en er ook in blijven. En als hij niet gebruikt werd lag deze in de auto. Daar lag hij niet in de weg.
Het zal dus afgangen van jullie route, alleen safari zeg ik nee.

Wat zijn jullie plannen? Gr Ilse
7 jaar geleden
·
#23631
Hai,

Heel veel plezier alvast in Zuid-Afrika. Wij zijn net terug van ruim drie weken Thailand met twee kleintjes (3 en 4). We hadden geen buggy en geen draagzak mee en dat ging goed totdat we echt meer konden en wilden lopen. We misten de draagzak wel, de buggy niet. Dat ding is zoveel bagage, wachten op het vliegveld tot je het hebt enzo. Plus in veel landen is het buiten de stad niet makkelijk lopen met een buggy, want geen stoep en/of slechte niet geasfalteerde wegen.

Goede reis!
Karlien
7 jaar geleden
·
#23630
Hallo!

leuke plannen!

wij hebben ook enkel ervaring in Azie, zonder huurauto, onze jongste was toen 2,5, en wij hebben ook heel lang getwijfeld.
uiteindelijk wel heel blij dat we hem meehadden!
mijn eerste reactie was: huurauto, goh, dan kan je hem gemakkelijk wegsteken :-) dus waarom niet meenemen?

onze jongste sliep nog gemakkelijk overdag en daarvoor was hij heel handig, kon hij daar zijn dutjes in doen, maar dat is heel kindafhankelijk, als hij zowieso niet meer slaapt, is dat geen argument :-)

wat ik wel merkte was dat het zijn coconnetje was op drukke momenten, als heel warm en hij wou gewoon even niet in de draagzak, dan gaf de buggy hem wel een veilig gevoel, vooral op drukke markten enzo. (in de draagzak ging iedereen meteen even aan hem voelen en prutsen, de buggy leek meer afstand te geven.
maar opnieuw lijkt mij kindafhankelijk?

anderzijds: we hebben nu 3kids, waarvan de jongste net 3 geworden, wij gaan naar Marokko in april, en nemen geen buggy mee(reizen met openbaarvervoer) omdat we weten dat onze Kamil er gewoon nooit in zal willen zitten :-) dus dat is een heel andere type kind :-)

ik weet niet of je iets bent met deze bedenkingen?

succes met de keuze!

groetjes

Joke
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!