maandag 05 september 2011
  13 Replies
  6.4K Visits
  Subscribe
Wij hebben al enige tijd de wens om op reis te gaan met onze 4 kinderen, komende zomer 5, 7, 9 en 10 jaar. Wij hebben eerder zonder kinderen gereisd naar o.a. Peru, India, Afghanistan, Turkije en Pakistan. Ik heb genoten van de verhalen op de site en merk dat veel stellen met kinderen een eerste reis maakten naar Thailand. Nu we weten dat we gaan, lijkt het ons ook leuk om weer naar Azie te gaan.

Wat ons als tweede bezighoudt, is welk bedrag we moeten budgetteren voor een zelfstandige reis naar Indonesie (Op safe naar Bali?) of Thailand. We hebben gezien dat we b.v. via Djoser tot 12.000 euro kwijt zijn. Zoveel geld mag het niet gaan kosten, maar vroeger deden we erg low-budget, dat is met kinderen ook niet verstandig.

Mijn vragen zijn:
Wanneer en waar boek je de goedkoopste tickets voor een reis in juli 2012?
6 tickets naar b.v. Bangkok in juli 2012 kost nu op cheaptickets.nl 4700 euro...
Hoeveel geld heb je ongeveer nodig om 4 weken in Thailand of op Bali te verblijven?
Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je doet, maar misschien heeft iemand de kosten van zijn of haar totale reis bijgehouden...

Alvast hartelijk dank, Petri
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9481
Petri,

Wij budgeteren voor 2012 voor 4 personen (2 volw/ 2 kids 12&14 jr) voor 27 dagen Thailand rond de €6000 incl. tickets.
Wij boekten Etihad vanaf Düsseldorf voor € 2900,-
Verder reizen we zeker budget, maar proberen wel met regelmaat een ho(s)tel met zwembad te vinden. Reizen gaan we echt met OV doen, dus niet met private van oid, maar ik kan mij voorstellen dat met hoe meer je bent hoe kleiner het verschil wordt. Wij denken dat we het hier wel zo'n beetje mee gaan redden. Vietnam in 2010 waren we iets minder kwijt voor iets meer dagen, maar daar is het iets goedkoper en de tickets waren toen ook goedkoper en de kids konden nog bij ons op de kamer.

Veel plezier met voorbereiden.

Christel
12 jaar geleden
·
#9482
Tickets; in juli wordt het nooit goedkoop. Wij waren met Turkish Airlines dit jaar 3000 euro kwijt. 800 volwassenen en 700 kinderen. Het kan iets goedkoper (Egypt Air, Finnair) en er zijn mogelijkhen via omliggende landen, maar het blijft schoolvakantie, dus ga budgetterend dus maar uit van 4500 euro voor zes personen. Slik.

Christel zit aardig in de richting van ons budget van dit jaar. Wij gaven dit jaar 100 euro per dag uit. In een relatief goedkoop deel van Thailand. Daarvan ging de helft naar onderdak. Waarbij we best luxe reizigers zijn, meestal hotels met een zwembad. Meestal twee kamers van gemiddeld zo'n 25 euro per kamer. Als je geen zwembad hoeft wordt het goedkoper. Nette kamers met airco tussen de 10 en 16 euro zeg maar. Familiekamers voor 3 personen zijn ietsjes duurder. Eten doen we af en toe op de nachtmarkt, dan ben je voor 2,5 euro pp klaar inclusief een fles bier. Maar voor de kinderen is het eten te heet en dan kwamen we vaak in een restaurant terecht. Afhankelijk van bier en luxe kostte het avondeten dan tussen de 15 en 25 euro voor ons vieren.

We zijn trouwens ook één familie tegengekomen met twee wat jongere kinderen die 60 euro per dag uitgaf. En vertaald naar 6 personen? Zeg ter plekke 4500 euro voor vier weken? Kan het altijd nog meevallen.
12 jaar geleden
·
#9483
Wij gaan nu in jan 2012 en hebben 6 tickets voor 3500 euro bij egypt air. Het zou best kunnen dat de tickets in juli duurder zijn. Wij denken 150 euro per dag op te gaan maken (altijd 2 kamers nodig....), ik durf niet op straat te eten (veel zwakke darmen en geen zin in te veel diarree..) dus ook daar zitten wat extra kosten in berekend.

Wij komen 3 mei thuis, dan weten we hoe het (oa financieel) verlopen is. Ik zal je op de hoogte houden over de gemaakte kosten

groetjes Saskia
12 jaar geleden
·
#9484
Hoi Petri,

Wij hebben goede ervaringen met NRV, wij vlogen en vliegen weer met Emirates vanuit Dusseldorf.
Ik heb even gekeken voor juli 2012 en ik kom uit op een totaal bedrag van 3981,68.
Dit is 731,53 pp voor de vlucht x 6 = 4389,18
Hier gaat 4 x een kinderkorting af van 115 per kind
En er komt dan nog 52,50 bij aan kosten voor NRV
Je bent wel verplicht om dan 1 overnachting bij hun te boeken, maar je mag zelf weten waar en hoe duur, er zijn verschillende opties.
En wat ik een voordeel vindt is dat je een aanbetaling doet van 15% en de rest betaal je gewoon 6 weken voor vertrek, wel zo prettig als je net een vakantie achter de rug hebt.
Ik heb zelf mijn tickets voor april 2012 al voorgeboekt in mei van dit jaar en vanaf augustus waren de prijzen bekend, mijn ervaring is hoe eerder hoe goedkoper, je hebt dan de goedkope stoelen.
Emirates is voor de kids geweldig, ze hebben een eigen tv schermpje met volop films en spelletjes.
Mijn kinderen zijn 6 en 10 en hebben zich niet verveeld, ook de tussen stop was niet vervelend en ze keken er van op dat we al in Bangkok waren.
Rechtstreeks is natuurlijk altijd fijner maar het maakt het wel een stuk duurder, als je goedkoop bv met China airlines rechtstreeks wil vliegen dan betaal je waarschijnlijk meer en heb je niet de luxe die Emirates je geeft.
Groetjes Danielle
12 jaar geleden
·
#9485
Dan nog even over je budget, ik denk dat dat erg persoonlijk is, wij gaan nu 17 dagen en we zijn dan ongeveer 4350 kwijt aan het reizen incl vlucht, overnachtingen, alle trips, transfers en binnenlandse vluchten die we willen maken en daar tel ik nog 500 euro voor het eten bij en 1000 voor de extra's (winkelen en spontane trips).
Dit is vrij ruim denk ik en als we langer zouden gaan dan zou ik denk ik ongeveer hetzelfde kwijt zijn, dan boek ik wat minder luxe.
Nu variëren de overnachtingen van 7,50 tot 90 euro per nacht, ik wil perse een familiekamer en aan het strand wil ik een beachfront bungalow, en we willen in een korte tijd alles in de omgeving zien.
Vorig jaar hebben we bij aankomst in ons hotel gegeten voor 100 euro ( veel te duur dus) maar deze keer gooien we de koffers in het hotel en lopen we naar Mac Donalds, dit kost voor ons vieren ongeveer 9 euro, kids blij en wij ook.
Je kan er echt alle kanten op en je kan het zo duur maken als je zelf wil.
O, en een georganiseerde reis is altijd veel duurder, hebben we ook ooit gedaan, wat ik het nadeel vind is dat je veel tijd verliest met wachten op andere mensen en dat er ook trips bij zitten die je zelf niet perse wil maken maar wel betaald.
Veel plezier met het uitzoeken van je reis.


Groetjes,
Danielle
12 jaar geleden
·
#9486
Wat een snelle reacties!

Danielle, Hans, Christel en Saskia, bedankt!

Het is fijn om betrouwbare reacties te krijgen. Het blijft een enorm bedrag, maar nu weten we wel waar we voor gespaard hebben... Geen skivakantie dit jaar en ons huis verhuren we al een aantal jaren tijdens vakanties, we zijn er klaar voor.

Bedankt voor de indicatie van de vliegreizen. Ik ga zo kijken naar NRV, het boeken van een overnachting vind ik wel prima. Ik vind het wel fijn als de eerste overnachting geregeld is vanuit Nederland.

ik ga aan de slag!

Nu nog beslissen waar we precies heen vliegen, Bangkok, Bali, mmmm

Gr Petri
12 jaar geleden
·
#9487
Hoi Petri,

Mijn aandacht werd even getrokken door jouw opmerking: wij verhuren ons huis al een aantal jaren tijdens vakanties.... Interessant. Kennelijk bevalt jullie dit goed, aangezien je dit vaker doet?
Lijkt me misschien wel een optie om de kosten te drukken...
Op welke manier pak je dat aan? Ik ben benieuwd....

Groet,
Marieke
11 jaar geleden
·
#9488
Wij waren 5 jaar terug in Thailand. Met 2 volwassenen en 1 kind besteedden wij gemiddeld 45 euro per dag. Inclusief eten op de markt of in backpackersrestaurants, vaak ook pizza of macdonalds voor onz zoon, olifantenkamp voor 3 dagen, hostels veelal met zwembad en altijd met eigen badkamer, nachttreinen, zwemmen met dolfijnen, dagtrips in een taxi etc.
Op hotels kan je heel veel besparen. Wij betaalden in Pai 6 euro voor een bungalow met zwembad. Het was een 2 persoons huisje waar wemet zijn drieen in sliepen.

In Bangkok betaalden we rond de 18 euro voor een driepwraoons met zwembad.

Hier is dus veel verschil in met andere budgetten die ik heb gehoord.

Jullie zijn waarschijnlijk al geweest maar als iemand nog tips wil, vraag maar

Marijke
11 jaar geleden
·
#9489
dag Marijke,

klein vraagje: welk hotel was dat in bangkok? (en heb je toevallig een lijst van de hotelletjes die jullie gedaan hebben? bv ook in Pai?)
bedankt!

Joke
11 jaar geleden
·
#9490
Joke,
Wij gaan deze maand naar Pai en hebben daar een familienamen geboekt in Pai Chan. kosten 700 baht per nacht. Heb er goede verhalen over gehoord, maar het is wel basic met hele harde matrassen (maar het schijnt heel mooi, tussen de rijstvelden, te liggen en op loopafstand van Pai). Ik heb begrepen dat de familienamen uit twee kamers bestaat met 1 badkamer en gezamenlijk terras.

In Chiang Mai verblijven we ws. in Lai Thai (ook met zwembad, Pai ook trouwens). Wij willen max rond de 1500 baht kwijt zijn voor ons vieren per nacht. We hebben wel een paar uitschieters naar onder (850 baht voor een kamer voor vier in Bkk, zonder zwembad) Zoals dus in Pai, maar omdat we veelal twee kamers of een familiekamer willen is de 1500 baht een reëel bedrag voor ons.
11 jaar geleden
·
#9491
Wij zijn net terug van 1 week thailand + 4 weken Bali. Onze vluchten naar Bangkok kosten 2600 voor 3 volwassen, 1 kind en 1 baby ticket met emirates. We hebben met Airasia de vluchten naar Bali gedaan. Normale kosten zijn ongeveer 100 voor een enkele reis pp.
Wij hebben aan het begin van de reis redelijk goedkope accomodatie gehad, maar hadden altijd minimaal 2 kamers nodig. Het eind hebben we luxe gedaan.
Al met al denk ik dat de reis ons zo'n 10.000 heeft gekost, maar ik had ongeveer 8.000 begroot. Eten in Bali was duurder dan verwacht en de accomodatie hebben we ook geupgrade.
Ik zal de begroting nog wel op mijn blog zetten binnenkort.
11 jaar geleden
·
#9492
Ook wij zijn inmiddels terug van drieeneenhalve week Thailand. in totaal waren wij ongeveer 6500 euro kwijt voor 2 volwassenen en 2 tieners (12/14 jaar). Daarbij zat ook de autohuur voor 17 dagen. we hadden een grote auto gehuurd, dus dat tikte aardig aan. denk dat we zo'n 500 euro bespaard hadden als we met OV. Hadden gereisd.

Hebben acco's gehad die uiteenliepen van 850 baht (Bangkok) tot 2600 baht (Pai 2 kamers).
Wij hadden Paichan geboekt in Pai en dat ziet er echt geweldig uit, superrelaxed en ik zou daar zo naartoe gaan een volgende keer. Omdat wij echter een dag eerder kwamen dan gepland, zat alles vol. We zijn toen uitgeweken naar The Quarter een boetiekresort (ook een aanrader, maar wel een stuk duurder). Paichan zit vaak vol geboekt. Reserveren is dus aan te raden.

Oh ja, in ons budget zat ook het bezoek aan Elephant Nature Park (260 euro voor vier).

Acco's zonder zwembad kun je in een goedkopere prijscategorie vinden, maar wij merkten toch wel dat de kids een zwembad heel fijn vinden om even te ontladen na een dag sightseeing.

Als ik terugkijk op de acco's , dan vind ik eigenlijk Riverside guesthouse in Chinag Mai de fijnste acco die we hebben gehad. Eenvoudig, schoon, airco, eigen sanitair, klein zwembad, relaxed, op loopafstand van de nightmarket, fijne toeroperator, inclusief ontbijt. Kosten 500 baht per kamer er nacht.
11 jaar geleden
·
#9493
@ joke Wij zijn absolute fan van het Prince Palace Hotel vanwege de betaalbare appartementjes en het prima ontbijt.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!