maandag 28 juli 2014
  15 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

Wat ik me afvroeg is wat iedereen een beetje voor budget inschat voor een vakantie Thailand. ( in ons geval is de planning 3-4 weken met 3 jonge kinderen in janauri)
Ik bedoel dan exclusief de tickets heen en weer vanaf europa-bangkok. De kosten daar per dag dus; eten/drinken/accomodatie/uitstapjes/vervoer ter plaatse.
Ik snap dat het voor iedereen persoonlijk is maar ik ben toch wel nieuwsgierig naar hoe iedereen tot zijn/haar budget komt.
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16217
Reken op ongeveer €100 per dag voor accommodatie, eten, drinken en vertier.
Wij waren ongeveer 50 euro per dag voor een hotel kwijt, 2 volw. 2 kinderen. En dat zaten we redelijk chic met zwembad. Ontbijten is meestal bij je overnachting inbegrepen. Lunch en Diner kan je voor enkele euro's p.p. tot westerse prijzen... Wij waren gemiddeld rond de €25 voor eten en drinken per dag kwijt. Als je nog kleine kinderen hebt, is het minder kostbaar. Onder een bepaalde leeftijd zijn ze vaak gratis.
Toegang tot de dierentuin, waterpark, vlindertuin of andere leuke activiteiten is in prijs niet te vergelijken met Europa. Taxi's zijn ook enkele euro's voor soms behoorlijke ritten. Sta er niet van te kijken dat als je een taxi boekt naar de dierentuin, dat de beste man de hele dag wacht om je vervolgens daarna weer naar huis te rijden;-).
Kortom, met 100 euro voor 2 volwassenen en 3 kinderen kom je een heeeel eind!
9 jaar geleden
·
#16218
Hoi Peter of Sophie ;-)

Al vaak gevraagd op het forum en kan je via de zoekfunctie veel reactie over vinden.

Wij waren vorig jaar (2 volwassenen en 2 kids) ook zo'n 100 Euro per dag kwijt.
50% van de tijd zaten wij in normale acc met zwembad, de ander 50% in luxere acc. Ook bij ons inclusief eten, entree, taxi, trein, duiken etc.
Natuurlijk zijn sommige plaatsen duurder als andere maar gemiddeld moet 100 Euro makkelijk kunnen.
9 jaar geleden
·
#16219
Hallo
In januari liggen de prijzen is hoger omdat je dan in het hoogseizoen reist maar dan nog in Thailand heerlijk betaalbaar. Het is allemaal makkelijk zelf te regelen. Wij waren met 2 volwassen en 1 baby ongeveer 75 euro per dag kwijt en dit incl 2 binnenlandse vluchten, toegangsgelden, eten, overnachtingen allemaal met zwembad en de souvenirs.
Veel hangt af wat jullie zelf willen en je kan het allemaal zo duur maken als je zelf wil natuurlijk.
Wij zijn er zeker van dat 3 weken Europa meer kost dan 3 weken Thailand.
9 jaar geleden
·
#16220
Dagprijs hebben we niet echt berekend. Wel de totale prijs inclusief alle vluchten (vlucht Wenen-Brussel, Brussel-Cairo-BKK, Chaing Mai-Phuket, Phuket-BKK (2x want omgeboekt wegens de shutdown)), de nachttrein van Ayutthaya-Chaing Mai, autohuur (in het noorden en in Phuket), accommodaties (soms luxe, soms basic, wél altijd zwembad), alle uitgaven mbt eten/drinken/souveniers (incl een Ipod voor de jongste dochter), alle excursies, alle transport, medicatie, ... dus echt wél alles en dan komen we op 7500 euro voor net iets meer dan 3 weken met 5 personen (2 volwassen en drie kinderen van toen 9, 8 en 5 jaar).
Was 22/12 tot 14/1 jl.
9 jaar geleden
·
#16221
Honderd euro per dag is prima voor thailand. Daarvoor heb je echt fijne accommodatie en hoef je niet heel erg op te letten.

Het kan zeker goedkoper. Toen we een paar jaar terug nog samen op reis waren besteden we 40 euro per dag. Nu met een dreums 77 euro per dag. (zie voor een totaal overzicht: [url=http://www.gezinopreis.nl/kosten-vakantie-azie/:24lr9efr]kosten vakantie azie[/url:24lr9efr])
9 jaar geleden
·
#16222
2volwassenen en 2jonge kindjes(dus telkens één 2persoonskamer), niet chique, vooral kleine hostels, maar wel meestal met airco en zwembad, eenvoudig, maar lekker gegeten, kwamen e gemiddeld op 75euro/dag uit, met openbaar vervoer, geen vliegtuig!
9 jaar geleden
·
#16223
Wij zitten met 2 volwassenen en twee kinderen van toen 7 en 11 zo rond €100 per dag, we eten wel altijd in restaurantjes, dus niet op straat het kan dus wel goedkoper.
9 jaar geleden
·
#16224
Het maakt veel verschil of je met twee kleine kinderen reist of met twee tieners. Met twee peuter/kleuters heb je genoeg aan 1 double room (veel keuze) met tentjes. Vier jaar geleden hadden wij vaak triple kamers (1 dubbel bed en 1 eenpersoons). De oudste twee konden met gemak samen in - vaak ruime - eenpersoonsbed. Jongste in slaaptentje. De oudste twee zijn klein van stuk maar passen nu echt niet meer samen in een eenpersoonsbed. Dus wij hebben twee tweepersoonskamers of een echte familiekamer nodig. Bovendien eten ze volwaardig mee ipv een gerecht delen of wat hapjes van ons bord. Ook voor de boottochten en excursies betaalden ze de volwaardige prijs. Het moge duidelijk zijn; Wij redden het niet met 100 euro per dag.
Accommodatie en eten kostte ongeveer 100 euro per dag. Daarnaast ondernemen wij elke dag wel iets: snorkeltripje (60 euro voor het hele gezin), bootje naar ander strand (40 euro), massage (30 euro), proefduik (40 euro pp). Ook de boottochten tussen vaste land - Ko Tao - Ko Phangan - Ko Samui tikten best aan.
Kortom: het maakt nogal uit wat je onderneemt, hoeveel je je verplaatst en hoe oud je kinderen zijn.
9 jaar geleden
·
#16225
Dat maakt heel zeker uit! Je kunt alles zo duur maken als je wilt, maar ook een heel fijne reis hebben zonder dat het in de papieren loopt.

Wij reizen altijd met z'n 2en (m'n zoon is net 11 geworden) en een stuk goedkoper dan de meesten hier op het forum. Voor 30 dagen Thailand waren we in totaal 2100 Euro kwijt - uit en thuis. We hadden een directe vlucht naar BKK en 4 binnenlandse vluchten en hebben op één nacht na altijd in hotels met airco, eigen badkamer en zwembad(je) overnacht. Ons dagbudget in Thailand bleek na thuiskomst onder de 30 euro per dag te zijn geweest voor ons 2en. Ik moet hier dan wel bij vermelden dat wij voornamenlijk streetfood eten, geen alcohol drinken en weinig souveniers kopen ;)
9 jaar geleden
·
#16226
Wij hebben vorige jaar met zn 4-en (kids 2 en 3) ook max 100euro per dag uitgegeven. We wilden dit jaar weer naar Thailand in december, maar we wijken vanwege de kosten en de drukte (al veel vol) uit naar Cambodja... Vooral de accommodatie is daar zo veel goedkoper! VInd het wel grappig dat we THailand ontvluchten vanwege de kosten (en drukte) :-)....
9 jaar geleden
·
#16227
Goedkope in Cambodja, dat herken ik toch echt niet. Wij waren dit jaar nog in beide landen en vonden Cambodja juist een stuk duurder dan Thailand. Zeker aan de kust of op de eilanden betaal je veel meer dan in Thailand en krijg je een stuk minder kwaliteit.
9 jaar geleden
·
#16228
Wij zouden tijdens het peak season in Thailand zitten (kerst). Dan rijzen de prijzen de pan uit... Inmiddels is alle accommodatie in Cambodja geboekt voor december en dat is gemiddeld echt een stuk goedkoper dan Thailand een jaar eerder... Ook was in Cambodja alle top rated accommodatie nog beschikbaar. Itt in Thailand... Maar wie weet, we gaan het ervaren :)
9 jaar geleden
·
#16229
Je kunt het zo duur en goedkoop maken als je wilt.

Hoewel we de backpacks nog bijhebben, vinden we dat we best wel luxe reizen tegenwoordig. We zijn drie weken in thailand geweest. We reisden wat sneller dan normaal en waren voor ons vieren ongeveer 135 euro per dag kwijt.

Hotels: 53 euro gemiddeld per dag. We reizen met pubers, dus hebben meestal twee kamers met ontbijt. In Bangkok mooi hotelappartement met twee kamers en twee badkamers. Meeste hotels een zwembad. Op Koh Tao familiekamer voor vier personen zonder ontbijt.

Eten: 33 euro per dag. Alles van streetfood, tot McD, inkopen bij 7/11, tot luxieus thai en italiaans etc.

Transport: 31 euro per dag. Was dit jaar duidelik meer dan de afgelopen jaren door een binnenlandse vlucht, twee keer een dag een auto met chauffeur en twee keer slaapnachttrein en boot vv naar Koh Tao.

Entrees en activteiten: 17,55 inclusief duiken.

Rest: 10 euro per dag.

Bezuinigen is mogelijk. Schone kamer zonder aircon is te krijgen tussen 6 en 14 euro. Derde klas nachttrein kost geen drol. Alleen streetfood en geen alcohol en je komt met 5 euro pp ook een heel end.
9 jaar geleden
·
#16230
Bedankt voor de tips!
Wij denken nu aan 5 weken in januari/februari en hebben het budget toch wel wat naar boven bijgesteld. Met 3 kinderen reizen is toch best intensief dus we zullen wat ruimere kamers willen met minimaal 2 slaapkamers. Wij denken dus meer aan €200 per dag gemiddeld en hopen daarmee een heel eind te komen.
Zijn er nog handige tips/links om hotels te vergelijken?
9 jaar geleden
·
#16231
Peter en Sophie, daar gaan jullie dik aan over houden.

Ik kijk op tripadvisor voor de hotels en let er op dat de recensies wel van echte mensen komen (met meer dan 1 geweldige review zeg maar). Via TA kun je vaak al meteen prijzen vergelijken op de grote bookingsites, maar kijk ook altijd even op de site van het hotel zelf. Vaak stuur ik naar een mail en vraag om korting. De hotels betalen zo'n 15% minimaal commissie aan Booking en Agoda dus daar willen ze best iets aan de prijs doen. Dat moet wel buiten de site om, want van booking mogen ze op hun eigen site geen lagere prijs bieden dan op de booking site. Geen korting? Vraag dan om een gratis ontbijt, een gratis late checkout, een gratis transfer naar of van de trein, kortom: onderhandel alsof je tien jaar geleden in het guesthouse stond.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!