vrijdag 16 mei 2014
  6 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
Hey,

Ik heb net voor ons allen de vliegtickets bevestigd, na lang twijfelen.
Als koppel veelvuldig door Azie gebackpackt, maar nog nooit "zo" ver met onze 3 kinderen ( 5-3 en 15 maanden oud )
Het kriebelt al lang, en voor de derde kwam, hadden we al een "langere reis " gepland maar moeten annuleren wegens nr 3 onderweg :-)
Nu gaan we van 7 jan 2015 tem 3 mrt 2015 reizen door Thailand. heen op bkk en retour vanaf phuket

Overal lees ik hier dat ik qua budget ongeveer 100 € per dag moet rekenen, excl. internationale tickets.
Nu was ik de afgelopen dagen de hotels aan het bekijken waar het merendeel van jullie heeft verbleven en ik schrik toch wel van de prijzen... dan moet ik mn dagbudget al verdubbelen....

Hoe zijn jullie ervaringen?

Wij plannen eerst Midden en Noord Thailand ( , bkk, kanchanaburi, sukohtai, fietsen chiang mai en huurwagen mae hong son loop ? ) en dan nog een week of 3 zuid thailand ( phuket - krabi - koh lanta )
Het is natuurlijk ' top " hoogseizoen, hoe en wat met beschikbaarheid op het moment zelf

Iemand nog "aanraders" of andere tips die we zeker niet mogen missen.

En wat met de gezondheid... als je begint te surfen ivm dengue en malaria...

Nu de tickets definitief zijn, krijg ik ineens "reisvrees" :-)

Jullie kunnen me vast gerust stellen ?

grtjes

ps: alle tips welkom !
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#15756
Tsja, deels correct vrees ik. De laatste keer Thailand waren we echt maar 100 euro per dag kwijt inclusief alles. Daarbij is Bangkok wel wat prijziger. Toen in Prince Palace voor 55 euro per nacht met ontbijt in twee slaapkamerappartement. Nou schijnt PP niet meer zo goed te zijn, dus we zoeken wat anders. Verder geslapen tussen 8 en 25 euro per kamer/nacht

Het ligt er ook een beetje aan wat je wilt. Zwembad bij het hotel maakt het duurder. Twee kamers maakt het duurder (ze zijn echt te groot om met zijn vieren in een tweepersoonsbed te liggen tegenwoordig). Centrum of niet? etc. etc.

Als de kinderen nog mee op één kamer kunnen, kun je nu leuke aanbiedingen tegenkomen in tophotels. Zal wel iets met de coup te maken hebben, maar toch. Kijk bijvoorbeeld hier: http://www.tripadvisor.nl/Tourism-g2939 ... tions.html. Bij booking vind je familiekamers in Bangkok, met een waardering van boven de 8 voor 30-50 euro per nacht.
9 jaar geleden
·
#15755
Inderdaad goed zoeken.
Voor de grap eens gekeken naar Awana House in Chiang mai waar wij eerder verbleven.
Duurste kamer tijdens de duurste periode is circa 23 Euro per nacht tot 20 jan en daarna 20 Euro. Dit is een 4 persoonskamer met airco, koelkast en eigen badkamer.

Dus inderdaad kwestie van goed zoeken op de diverse fora voor tips. Ook lokaal wat rondneuzen ter plaatsen levert nog wel eens juweeltjes op.
Regel is wel dat de stranden op de bekende eilanden duurder zijn. Maar als je goedkope avonden hebt van 10 a 20 Euro per nacht spaar je mooi wat uit voor de duurdere dagen.
Inclusief Singapore (wat echt een heel pak duurder was) kwamen wij niet boven de 100 Euro per dag uit. (2 volwassen en 2 kleuters)
9 jaar geleden
·
#15754
Je moet inderdaad goed zoeken, wij proberen het een beetje te combineren, soms ben je wat meer kwijt omdat je toe bent aan wat luxe en de dag erna neem je genoegen met een koude douche.
Wat de excursies betreft moet je het ook gewoon een beetje uitkienen, er zijn ook veel leuke dingen die maar een paar tientjes kosten of soms zelfs helemaal niets.
Zoeke, zoeke, zoeke dus.
9 jaar geleden
·
#15753
psb, ik snap best dat je schrikt. Want de acco's die vaak aangeprezen worden en de excurcies die veel mensen hier op het forum fantastisch vinden, zijn echt niet goedkoop.

Het zit er dik in dat populaire acco's hun prijzen ineens een heleboel hebben laten stijgen, want uit ervaring weten ze dat ze de kamers makkelijk tegen die prijs kunnen verhuren. En daarom betaal je voor het Oriental Kwai Resort op dit moment al meer dan 90 euro per nacht voor een family cottage voor 4 personen en een dagje Elephant's World zit op zo'n 145 euro als jullie voor de jongste niet hoeven betalen.

Er zijn echter ook een heleboel mogelijkheden als je met een lager budget reist. Wij reizen met z'n 2en en ik geef gemiddeld max 20 euro uit aan een overnachting. In sommige plaatsen slapen we dan in een eenvoudig kamertje voor 5 euro en op die manier is er dan weer ruimte voor duurdere acco's op andere locaties. Ons dagbudget voor juli 2013 lag op totaal 40 euro (20 pp) en dan zat alles daar bij in, behalve de retourvlucht A'dam-BKK . Dat kan prima, maar je moet het wel wat uitkienen, want anders zit je zomaar op het dubbele!
9 jaar geleden
·
#15752
Wij gaven op onze reis door azie 28 euro per dag uit aan een hotel. Dat vonden we enorm veel omdat we daarvoor tijdens het backpacken eigenlijk nooit meer dan een 10 euro kwijt waren. Maar voor dit bedrag heb je echt mooie hotels hoor, vaak met zwembad of speeltuintje. Airco en lekkere warme douche. In totaal waren we met 3 personen 75 euro per dag kwijt. Ik zet deze week een totaal overzicht van onze uitgaven op [url=http://www.gezinopreis.nl:4gqhimo5]gezin op reis[/url:4gqhimo5] Nou hebben jullie waarschijnlijk een extra kamer nodig maar dan nog moet 100 euro per dag prima lukken.
9 jaar geleden
·
#15751
Ik snap je gevoel, maar laat je niet gek maken. Die honderd euro per dag is een prima budget om van uit te gaan. Koop een lonely planet of trotter en dan zal je zien dat je onderweg genoeg plaatsen tegen komt voor je budget. En je komt zekert mensen tegen die je precies kunnen vertellen waar zij vandaan komen en waar ze een leuk guesthouse hadden voor weinig geld... Achteraf zal je zeggen dat je je voor niks hebt druk gemaakt maar ja.... Dat is achteraf.
Voor nu vooral veel voorpret en plannen maken. In de periode die jullie hebben ga je zeker van Noord Tot Zuid prima kunnen verkennen met je kinderen op een rustig tempo en met veel plezier.
Met kinderen van die leeftijd zullen vooral de oudste twee een fantastische tijd hebben met olifanten watervallen zee strand een echt oerwoud enzovoort.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!