New

budget???

  woensdag 24 september 2008
  10 Replies
  5.5K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Voor ons nog 4 en een halve week voor vertrek en de spanning begint nu aardig te komen. Even een ander vraagje, misschien heel brutaal, maar negeer me dan maar gewoon :)

Van welk budget gaan jullie ongeveer uit? Ik reken zelf voor 2 maanden zo ongeveer euro 6.000,-. Nou ben ik altijd van de strakke budgetering en uiteindelijk moet er altijd geld bij :) Sil rekent op ong. euro 8.000,- Wat denken jullie, gaan we het hiervoor redden?
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4457
Hoi Chantal,

Het hangt er natuurlijk helemaal van af hoe jullie willen reizen; luxe resorts of juist meer budget, wel of niet reizen per vliegtuig, etc.

Ik ben vorig jaar een kleine maand met man en twee kinderen in Thailand geweest. Wij gingen niet voor super luxe en ook niet voor low-budget. Wij verbleven altijd op één kamer met z'n viertjes. In guesthouses hadden we wel vaak de duurste kamer, deze was dan rond de 900 bath. Meestal kon er wat van de prijs af, omdat we meerdere nachten bleven. We reisden vaak met een privé-taxi. In Thailand een relatief dure wijze van reizen, maar wat ons betreft de meest passende manier om te reizen met jonge kinderen. Voor mijn gevoel hebben wij niets gelaten om te doen, vanwege de kosten. Ik heb onze manier van reizen beschouwd als heerlijk relaxed. We probeerden altijd een goede deal te sluiten, wij zagen dit als een spel.
Onze uitgaven waren rond de 2.500 euro....dit is inclusief een fototoestel van 200 euro. Wij vonden het reuze meevallen!! Helemaal als je niet gemaakte kosten van thuis er vanaf trekt (geen supermarkt kosten, geen benzine, geen stookkosten voor de verwarming etc.

groet Judith
15 jaar geleden
·
#4458
Hoi Judith,

Bedankt voor je snelle reaktie. Jullie manier van reizen is idd ook de onze. Het hoeft niet heel luxe, maar ook niet zo super low-budget als we met z'n tweetjes deden. We hebben bijv. een jaar gereisd voor in totaal euro 7.000,- p.p.! We willen nu bijv. wel bij voorkeur airco op de kamer. Lange afstanden doen we per bus/trein, kortere afstanden ook per taxi. Van Bangkok naar Hanoi vliegen we, maar voor die prijs hoef je het niet te laten. Ik denk dus dat we met ons budget aardig uitkomen.

Groetjes Chantal
15 jaar geleden
·
#4459
Hoi Chantal,

Voor ons doen reizen wij behoorlijk luxe sinds we kinderen hebben. Wij kwamen de afgelopen reizen ook uit op een dagbudget van gemiddeld 100 euro per dag. Met 6000 voor twee maanden moet je een eind kunnen komen, denken we. En dan reisden wij ook nog in het piekseizoen (kerst/oud&nieuw). Dit was overigens wel exclusief de vlucht vanuit Nederland en weer terug.

Vietnam was ongeveer 20 % goedkoper dan Thailand, en Cambodja zo'n 30-40% goedkoper. Daarentegen gingen wij wel 'luxer' leven in de goedkopere gebieden. Luxere accommodatie etc.

Je zit niet zo gek dus...

Veel groeten!

Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4460
Hey,

Hier reactie uit Thailand wij zitten op het einde van onze reis. We hebben niets gelaten en zeker niet low budget gereisd. Leuke resorts met zwembad en soms een guesthouse. Daar wij met ons twee en twee "kids" 1 van 14 mnd en de oudste 18 jaar reizen hebben we vaak 2 kamers genomen, soms ook gezellig allemaal samen hoor. Lekker eten, drankje, ijsje en zo meer. Kleine schatting na 3 wk en 2 binnenl vluchten en nachttrein euh 1350 PP euro zoiets zonder vlucht Belgie - Thailand.

Groetjes
15 jaar geleden
·
#4461
Hallo Chantal.
Wij hebben vorig jaar met z'n 5-en een reis van 6 weken gemaakt door Thailand en Laos.
Ons dagbudget was 100 euro per dag.
Daarvan konden we slapen, reizen van plaats naar plaats en 3x per dag eten, alle entreegelden betalen, en bijna elke dag kochten we wel iets om mee naar huis te nemen.
We sliepen in guesthouses, soms met zwembad erbij.
Zeker niet in zeer laag budget.
Accomdatie gehad van 4 euro per kamer tot 60 dollar per kamer.
De ene dag geef je wat meer uit dan de andere dag, maar alles te samen was 100 euro per dag ruim genomen. We hielden er nog aan over.
13 jaar geleden
·
#4462
Nu zouden wij graag na onze reis in juni beginnen kijken om in 2011 (december) 3 maanden door Azie trekken. Niet low budget maar ook niet super deluxe. Wij denken met transport, eten, accomodatie, zo'n 100€ voor 1 kamer (2 volw en 1 kind)? Zou dit voldoende zijn?
13 jaar geleden
·
#4463
Hallo!

Wij zijn net terug van een maand in Thailand en we hebben net berekend hoeveel de reis ons totaal heeft gekost: totaal 5000 euro (inclusief alles: vlucht Amsterdam-Bangkok, alle hotels/vervoer ter plaatse en alle uitgaven die we ter plaatse hebben gedaan voor eten/excursies/souvenirs enz) En wij hebben voornamelijk in wat duurdere hotels geslapen, dus het kan veel voordeliger!
13 jaar geleden
·
#4464
Kadhija,

Uit hoeveel personen bestaat 'we'?
Wij denken ook rond de € 5000,- kwijt te zijn voor een reis van 4 weken. Wij dat zijn 2 volw en 2 kids (10/12). Vluchten zijn al gevoekt voor een kleine € 2200,- Ook binnenlandse vluchten (CM-BKK-Krabi & Krabi-BKK) zijn al geboekt en betaald (€ 150).
We reizen vnl. (is het idee) met OV (bus/trein) en slapen in niet te dure, maar zeker ook niet te lowbudget acc.
Verder hebben we al een paar highlights opgenomen, die aardig wat kosten (Flight of the Gibbon, Elephant nature Park), maar ik geloof absoluut dat we niet heeeeel veel duurder uit zullen zijn.

Christel
13 jaar geleden
·
#4465
Met 100 euro per dag kom je een hel eind. Onze ervaringen van de afgelopen 4 jaar exclusief vliegreis en verzekering maar verder inclusief alles (eten en drinken, accommodatie, transport, souvenirs, entrees, inentingen etc).

India 120 euro / dag (met auto en chauffeur gedurende de hele vakantie)
India 110 euro / dag (tweede keer, met maar een aantal dagen auto en chauffeur)
Thailand dik 100 euro per dag (openbaar vervoer)
Maleisië 125 euro / dag (openbaar vervoer)
Singapore 180 euro / dag (openbaar vervoer)

Wij reizen medium budget, dus niet overdreven luxe, maar ook niet erg goedkoop. Twee kamers met een tussendeur, suite of een appartementje heeft onze voorkeur, liefst ook nog met een zwembad. Als je met z'n vieren op één kamer kruipt, dan is er veel te winnen (trek dan maar 25 euro per dag van bovenstaande bedragen af) . Wij willen echter niet alleen pappa en mamma zijn op reis ;-). Het onderdak maakt bij ons al gauw 50 % van de totale kosten per dag uit.
13 jaar geleden
·
#4466
Bedankt voor de reacties!

Wij zijn maar met z'n drietjes, dus het zal wel lukken met zo'n 100 euro per dag!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!