1. Heleen
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. dinsdag 08 januari 2019
 4.  Abonneer via e-mail
Ik las dat weinig Thaise moeders borstvoeding geven en gezien de Thaise preutsheid vroeg ik me af of het geven van borstvoeding in het openbaar, onvermijdelijk op onze reis met baby van 5 mnd, niet als raar wordt ervaren. Ik heb wel borstvoedingskleding voor discretie en zal zoveel mogelijk afgelegen hoekjes opzoeken maar dat is niet altijd mogelijk en zie het ook niet zitten om haar in doeken in te pakken met die hitte.
Waardeer dit bericht:
Mama van peuter en baby. Geplande reizen: Thailand in februari/ maart,
Azië, Australië en Nieuw-Zeeland in november
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
afgelopen november in Thailand geweest en daar idd voornamelijk westerse vrouwen gezien die BV geven. Daar wordt niet afwijzend op gereageerd , het is alleen wel zo dat het niet zo open en bloot kan als in Nederland. Dus als je gewoon beetje uit het zicht gaat zitten en zo discreet mogelijk voedt moet het toch gewoon kunnen is mijn mening.
Recente reizen:
'15 Ghana, '16 Thailand (met dochter) , '17 China (alleen) '17 Macau (met gezin), '18 W- Canada (met zoon), '18 Maleisisch Borneo en Thailand (met partner). '19 New York ' 19 Noorwegen , '21 Canada ' 22 Nepal '22 VS
Whislist: Korea, Taiwan, Japan, Bhutan, Botswana, Namibië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Een paar jaar geleden was mijn jongste 10 maanden en heb ik haar door heel Thailand in het openbaar gevoed. En het jaar erna in Cambodja. Ook vaak op marktjes of bij eetstalletjes en in de trein. Grote lol in de coupé toen een Thaise met mijn baby wilde knuffelen maar erachter kwam dat ze aan m'n borst vastzat. :-)
Thuis voedde ik altijd gewoon hup shirt omlaag, op reis deed ik dat iets bedekter door ofwel shirt omhoog (baby bedekt blote buik, shirt bedekt borst) ofwel shirt omlaag en een doek/sarong/ander kledingstuk over blote borst leggen. Een hydrofiele luier is handig daarvoor plus nog voor tig andere doeleinden, wij hebben er nog steeds altijd eentje mee op reis en zijn het babytijdperk inmiddels ruim voorbij.
Omdat ik hier geen foto kan plakken maar wist dat ik in mijn blog een borstvoedingsfoto heb (misschien wel meerdere, denk ook in het vliegtuig op de heenweg) hier een link. In mijn post van april over Chiang Mai is de 32e foto (ja ik heb ze geteld) al borstvoedend bij een eetstalletje op een markt met een net gekocht groen olifantenbroekje eroverheen gegooid. Dat was echt een ideaal jurkje, zulke wijde mouwen dat ze via de zijkant aan de borst kon.
Veel plezier met de voorbereidingen voor jullie reis!
Verwijzing
 1. http://famhermus2.blogspot.com/2015/04/chiang-mai.html
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Super, bedankt voor de reacties. En wat een leuk blog! Ben twee keer eerder in Thailand geweest maar kon me niets herinneren van borstvoedende vrouwen, maar lette er denk ik toen ook niet op. Ik denk dat het met een fijne luchtige sarong of grote hydrofieldoek vast wel goed moet komen.
Mama van peuter en baby. Geplande reizen: Thailand in februari/ maart,
Azië, Australië en Nieuw-Zeeland in november
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!