woensdag 11 april 2018
  11 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Hallo iedereen,

Wij zijn net nieuw op dit forum we hopen dat we misschien wat ervaringen hierover kunnen horen van anderen!

we gaan in Aug/Sep naar Sri Lanka om een maand backpacken met ons zoontje van dan 12 maanden oud. Één van de activiteiten die ons echt geweldig lijkt is om te gaan Whale Watching (in Trincomalee, oostkust). Alleen weten we niet zeker in hoeverre dat ook haalbaar is met onze kleine.

- Wat zijn jullie ervaringen met bootreizen op zee in zo'n land met een baby rond die leeftijd? Zouden jullie dat doen of niet?
- Zouden jullie dat alleen doen met een reddingsvest voor de baby?
- Zo ja, zouden die daar verkrijgbaar zijn of zouden we die dan echt van thuis mee moeten nemen? Want dat zijn echt grote dingen om een maand mee te backpacken...
- Nog andere tips?

Alvast super bedankt!

Groeten,
-Max
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26658
Hoi,

Gaaf plan.

Wij zijn een aantal jaren op een bestemming geweest waar je walvissen kunt zien toen onze kinderen nog echt jong waren.
Ik zou het niet doen. Zo'n tocht duurt lang, je kleine wil bewegen maar dat kan niet en in plaats van te genieten ben je enkel met je kind bezig. Bovendien is de zon onverbiddelijk op een boot en hoop je dat je oo een boot zit met schaduw. Ik zou alleen gaan, en dan mijn man de andere dag. Zo deden wij dat.

Overigens zou het voor mij niet zo belangrijk zijn of dat nou in Sri Lanka is of op welke bbrstemming dan ook. Wij zagen onze individuele whale whatching tripjes als rustmoment voor de kinderen. Zorg dat je in een lekker hotel zit en je vermaakt je wel.

Groetjes Dionne
6 jaar geleden
·
#26659
Ik zou het ook afraden.. afhankelijk van het weer kan de zee ook wat ruwer zijn.
Wij kunnen ons daar goed tegen weren en die klappen die de boot maakt opvangen.
Een baby daarentegen heeft de nek nog lang niet zo sterk. Ik raad het echt af.
Bovenstaande post geeft overigens een prima tussenoplossing. Om beurten gaan.
Alle beter dan in de rats zitten over je baby.
6 jaar geleden
·
#26660
Wij zijn in Nieuw Zeeland geweest. Daar mochten kinderen onder de 6 niet eens op de boot. Ik was eigenlijk ook wel blij dat ze er niet bij waren. Het is een bijzonder moment, als je dan net bezig bent met een kind dat zeeziek is of die je in de gaten moet houden, zou ik dat zelf zonde vinden. Natuurlijk is het jammer dat je het niet als gezin kunt doen, maar het leuke is ook weer dat je beiden hele andere dieren en gedrag van dieren kan zien.
6 jaar geleden
·
#26661
Welkom op het forum!

Een tegengeluid: wij hebben het in IJsland gedaan met kind van 9 maanden. Kind zal in de ergo drager bij de papa, wel op zo'n manier dat hij snel los kon in het geval we te water zouden raken (wij zijn bekend met reddend zwemmen). Was super, kan niet anders zeggen, we hebben alle drie enorm van de boottrip genoten.

Later die vakantie hebben we nog op een zgn ijsmeer gevaren, daar had hij wel een eigen vestje.

Er zijn opblaasbare zwemvestjes, dus dan neemt het niet zoveel plaats in beslag mocht je er zelf eentje willen meenemen.
(weet niet of die hetzelfde kunnen beschermen als reddingsvestjes, maar dat is het informeren waard en altijd beter dan geen vest lijkt mij, maar ik ben geen expert)
6 jaar geleden
·
#26662
Overigens was het bij ons stralend zonnig weer en hadden we een gewone boot, dus niet zo'n snelle die van die klappen kan maken (kan met slechter weer met een 'gewone' boot ook, ik weet het, maar dit was zo'n rustige berenboot, niks aan de hand!)
6 jaar geleden
·
#26663
Hoi iedereen,

Super bedankt voor jullie advies! Dat wordt nog een lastige beslissing dan haha. Op basis van jullie ervaringen denk ik dat we dan nog even zullen wachten tot hij wat ouder is voor we het besluiten, dan weten we wat beter hoe ons kleintje op dat moment is en wat hij wel en niet aan kan.

- De zee zou normaal gezien in die tijd van het jaar (relatief) kalm moeten zijn, dus daar kunnen we ook nog naar kijken als we daar eenmaal zijn
- Als het een klein gammel bootje is gaan we het dan zeker weten niet doen op basis van jullie verhalen. Als we ergens een grotere, veiliger uitziende boot kunnen vinden kunnen we het misschien nog overwegen (zoals deze: [https://goo.gl/images/PVzheQ] ).
- Een opblaasbaar zwemvest voldoet schijnbaar niet aan de eisen om een 'reddingsvest' te mogen heten. Maar misschien is het inderdaad wel beter dan niets. Wij hebben ook een ergodrager bij, die kunnen we ook gebruiken.

@ Roanvi: was jullie boot een beetje vergelijkbaar daarmee? of was dat nog iets heel anders?

-Max
6 jaar geleden
·
#26664
Van mei tot oktober vaart er een behoorlijk groot schip (tot 150 pers.) van de 'Sri Lankan Navy' iedere zondag een route van 4 uur op zoek naar dolfijnen en walvissen. Dit schip wordt klaarblijkelijk ook gebruikt om grote groepen schoolkinderen walvissen te laten spotten en bij de tarieven op de website wordt aangegeven dat kinderen onder de 6 jaar gratis zijn. We waren helaas niet op zondag in trinco, dus zelf geen ervaring, maar zo 'op papier' lijkt dit schip dus wel geschikt voor jongere kinderen. Misschien de moeite waard om je eens in te verdiepen...

http://whalewatching.navy.lk/sighting.html
6 jaar geleden
·
#26665
Dat is toevallig, dat is namelijk precies degene waar wij op waren gestuit en waar de link ook van was die we als voorbeeld gaven. Misschien dat dat nog wel een goeie optie zou kunnen zijn dan. Alleen vertrekken we weer op zondag, maar op de website staat dat ze normaal op zaterdagen en zondagen varen. We gaan ze eens een berichtje sturen of ze het ook in 2018 doen!
5 jaar geleden
·
#26666


@ Roanvi: was jullie boot een beetje vergelijkbaar daarmee? of was dat nog iets heel anders?



Nee, die van ons was echt een heel stuk kleiner, meer een wat overmaatse plezierjacht. We waren met zo'n 10 toeristen aan boord. Maar dus wel echt een boot, geen speedboot oid.
Zo'n grote boot als in de link zou mij juist weer afschrikken (niet qua veiligheid, maar meer het massale)

Misschien kan je een bootje met schipper huren?

Ik zie eerlijk gezegd het probleem niet zo, als je daar bent en het voelt goed, waarom dan niet?! Tijdens onze reizen zit er altijd wel een boot bij op de een of andere manier. Zo ook een keer 6 dagen als peuter op een catamaran met zo'n 15 andere backpackers van Panama, via San Blas naar Colombia. Van te voren echt wel getwijfeld of dit nu wel iets was wat we moesten doen met hem, maar gesproken met de kapitein, anderen die de heenreis met hem en dezelfde boot hadden gemaakt dus ja...zo blij dat we dat gedaan hebben! Men stond ook wel even te kijken dat wij met kind aan boord kwamen (vertelden ze achteraf), maar ook zij vonden het erg leuk zo'n kleintje erbij. Met een aantal van hen zelfs nog wat verder gereisd in Colombia. Wellicht ook de griezel van het modale forumlid, maar iedereen reist op zijn/haar eigen manier en ook dit soort beslissingen is heel persoonlijk. Ik weet alleen dat onze 5-jarige heel graag reist, dus blijkbaar doen we dat dan goed.
5 jaar geleden
·
#26667
Bedankt voor je tips Roanvi! We gaan dan op het moment zelf kijken hoe we ons erbij voelen, en de beslissing dan maken.

Die grote boot zouden we voor onszelf idd niet snel doen maar vanwege de kleine leek ons dat de meest comfortabele optie. We hebben nog geen antwoord op onze e-mail van hun, dus we weten niet of ze ook in 2018 varen in Trinco.

Nog 1 laatste vraag Roanvi: jullie ervaring met de ergo-drager (zal dan op de buik worden bij ons denk ik) en geen reddingsvest voor de baby was ook goed? Want een reddingsvest voor een baby daar vinden of zelf meenemen lijkt ons beiden mogelijk problematisch...!
5 jaar geleden
·
#26668
Zo doen wij het ook altijd. Ter plaatse beslissen, zo kan altijd nog een van de twee gaan of toch alsnog om en om.

Drager en geen vest: op die leeftijd hadden wij een Manduca, maar er is niets gebeurd dus geen idee of het de juiste beslissing was. Zou zeker op de buik doen, mocht er iets op doen heb je je kindje gelijk in je armen. Ik kan reddend zwemmen dus was er helemaal gerust op dat het goed zou komen. Ook genoeg andere boten in de buurt igv nood.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!