zondag 01 februari 2015
  5 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Waren oorspronkelijk van plan om van chiang kong naar luang namtha te reizen en vandaar uit naar nong khiaw. Maar gezien ik nu op verschillende plaatsen lees dat er niet zo veel te beleven is in luang namtha en vooral dat het traject luang namtha - nong khiaw zoooooo slecht is, lijkt het me mss beter om met de slowboat in 2 dagen naar luang prabang te reizen. En dan vanuit luang prabang naar nong khiaw en muang ngoi te reizen. Wat denken jullie? Is dit een betere optie en is dat te doen met kids? Interessant genoeg onderweg? Zijn er btw ook reddingsvesten voor de kids op de boot?
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17777
hallo Kathleen,

wij vonden het een heerlijke twee dagen reizen. relaxed, ruimte voor Rens, toen 3,5 jaar om te spelen, en je hoeft verder even niets....
wij waren met nagi of mekong, prima geregeld. begeleiding grens, reddingsvesten, fijne stoelen, goed eten, af en toe een stop onderweg......fijn hotel voor die ene nacht.
ik zou het zo weer doen.
lees anders ons reisverhaal nog eens,

gr Ilse
9 jaar geleden
·
#17778
Dag Ilse,

Bedankt voor je reactie!
Even wat praktische vragen ivm de boot
Weet je nog ongeveer wat je per persoon betaalde voor deze 2 daagse tocht? En wat zat er allemaal in? Betalen de kids ook de volle pot?
Heb je de boot lang op voorhand gereserveerd? Rechtstreeks via de maatschappij of?
Zijn er meerdere boten per dag? Wij zouden s morgens vanuit chiang RAI vertrekken...is dit haalbaar ? Rond Hoelaat vertrekt de boot?

Je hebt het in je verslag over een felle koude wind...is dat de hele rit ?? want waren niet echt van plan om een jas mee te nemen ( wel een fleece). We gaan wel in juli.

Mercikes alvast!
Groetjes kathleen
9 jaar geleden
·
#17779
Hoi,

Wij vonden twee dagen een beetje lang en wilden graag buiten de toeristen route naar Thailand reizen. Zijn met de slowboat vanaf LP naar hongsa (ta sjuang uitstappen??) gegaan
, was dus maar een dag op de boot. Na twee dagen hongsa naar nan verder gegaan.
Was verademing na het vol met Nederlanders zittende LP!
Veel plezier!
9 jaar geleden
·
#17780
Het ligt denk ik een beetje aan je eigen kind/kids of dit goed te doen is. En aan jezelf, aan je instelling en verwachting. Het is een persoonlijke keuze. Maar het lijkt mij prettiger om op een boot te zitten dan in een lastige, hobbelige bus (meer bewegingsruimte)...

In december/januari kan het erg koud zijn in de ochtenden in Laos op open boten, maar ook in open trucks/bussen die soms voor vervoer worden gebruikt, heb er zelf destijds een behoorlijke griep aan overgehouden. In juli heb je daar denk ik geen last van, dan is de temperatuur een stuk hoger!

groetjes,
Yvonne
9 jaar geleden
·
#17781
hoi Kathleen,

s ochtends om 8u vertrek je vanuit Huay Xai, eerst grensovergang, dan naar de boot.
dus s ochtends vanuit chiang rai lukt niet. je vaart de hele dag tot aan Pak Beng, waar je tussen vier en vijf bent.
wind was vooral in de ochtend, als deel dak open staat. bij ons ook voldoende dekens aan boord.
wij hadden rechtstreeks bij nagi of mekong geboekt. betaalde ter plaatse, zo uit mijn hoofd 115 euro per persoon, rens was gratis. we hadden wel 3 persoonskamer, incl ontbijt.

er zijn ook publieke boten, deze zitten stampvol, en als je kussen meeneemt kun je op houten bankje ietwat comfi zitten. dat zou ik niet doen.

transfer bij aankomst in luang prabang zat er ok bij, aanlegsteiger zet inmiddels buiten de stad en niet meer ten hoogte van guesthouse manichan, wat ik dacht tot het moment van aanmeren, haha.

de rust van het reizen op die boot, de ruimte om te bewegen, kan voor mij niet op tegen een volle minibus.

veel plezier met voorbereiden, gr Ilse
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!