maandag 07 januari 2013
  2 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Wij hebben onze dochter tot een maand of 8 op de buik gedragen in een Bondolino. Daarna eigenlijk niet meer gebruikt, ondanks dat deze ook geschikt is om als rugdrager te gebruiken. We hebben een stedentrip een echte grote drager (met frame) gebruikt, maar dat ding is zo onhandig groot en dus niet echt geschikt voor een langere rondreis. Ook omdat wij eigenlijk niet echt hikers zijn en omdat onze dochter ook best graag zelf loopt.

We hebben de Bondolino nog liggen. Heeft iemand er ervaring mee op reis, qua draagcomfort op de rug en bij hoge temperaturen? Onze dochter is dan dik 2,5, maar ze is vrij klein en licht (nu nog geen 11 kilo).
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#12320
Ben je ondertussen al geweest?

Ik heb zelf ook een bondolino gehad, ik weet niet welke versie je hebt, je hebt nl. tegenwoordig ook een zomerversie die van lichtere stof gemaakt is.
Ik vind zelf de bondolino niet heel handig om rug te dragen, kreeg maar met moeite dochter er alleen in, ik heb daarna een manduca aangeschaft waarmee ik dochter tot 2,5 - 3 op de rug heb gedragen (ook in warmere gebieden).
Nu hebben we een rose & rebellion toddler, die gaat komende reis ook weer mee.
Het is wel warm, maar dat is het sowieso als je uit NL komt, dus voor trips van een uur gaat het prima, veel langer wordt toch wel zwaar.
10 jaar geleden
·
#12321
ik ken de bondolino niet, maar lijkt wel een beetje op hetgeen wij hebben, de patapumdrager, alleen lijkt de bondolino uit een dikkere stof gemaakt te zijn?

wij hebben 6 maanden rondgereisd met een 2,5 jarige peuter van 15kg, en ik droeg hem bijna dagelijks: inderdaad warm, maar zeer handig over het algemeen!
voor de langere wandelingen kon ik hem een klein uurtje aan 1 stuk dragen, maar vaak wisselden ikzelf en mijn man, en soms zelfs de gids af met elkaar, en platte stukken lieten we hem zoveel mogelijk los, op deze manier konden we toch wel wat afstanden afleggen!
de patapum is ideaal als rugdrager wat ons betreft!

groetjes
Joke
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!