donderdag 13 november 2014
  10 Replies
  3.8K Visits
  Subscribe
Wie heeft hier ervaring mee?

Moet je boeken op de eerste dag van de actie om zo'n free seats te kunnen boeken?
Ik probeerde vandaag een vlucht te boeken maar telkens als ik verder in de boeking ging kwam er vanalles van toeslag bij...voor de bagage, taxen, voor de seats, voor de reservering (+ verhoging als je veranderd van munteenheid)....vraag me af wat men dan bedoelt met free seats???
Als ik probeer via de pagina (waar vanboven free seats staat) zouden er nog tickets beschikbaar zijn op onze gewenste vertrekdag maar als ik dan wil boeken (aan 11 usd) gaat men er vanuit dat we ook een retourvlucht willen boeken (hetgeen we niet van plan zijn).... dus heb ik bovenaan moeten switchen naar one way + ons reisgezelschap (5) aanpassen waardoor ik terug op de 'duurdere' tarieven kwam...
Hopelijk kan iemand mij hierin wegwijs maken want actie loopt maar tot aanstaande zondag!!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17251
Als ik je verhaal zo lees heb je geprobeerd te boeken via http://www.airasia.com/ot/en/promotion/ ... tAodE0IAvA

Vond ik zelf ook erg onhandig (kon o.a. niet meteen datum ingeven die ik wou etc).

Als je gewoon via de 'normale' site boekt http://www.airasia.com/ot/en/home.page?cid=1 komen vanzelf de free seats eruit als die er zijn op de datum die je wilt vliegen. Lukt het hiermee?
9 jaar geleden
·
#17252
Over de huidige big sale van Air Asia is al een ander topic. Wellicht dat je hier ook nog wat info vindt die je van pas komt: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=6&t=2789"; onclick="window.open(this.href);return false;]viewtopic.php?f=6&t=2789[/url]<!-- l -->
9 jaar geleden
·
#17254
Wat de link die je aanhaalt betreft...als ik mijn gegevens intik in de zoekmotor links dan kom ik ook uit op de gewone duurdere promo tarieven (dus geen free seats) of moet ik via de kader rechts big sale gaan of ? Nochtans elders op de site kon ik zien dat er voor onze datum en bestemmingen wel degelijk free seats available waren (groen kadertje) maar daar vond ik gene knop om te boeken;-(.....wat een ingewikkelde site seg:-( staat free seat trouwens vermeld in het kadertje met de prijzen waar ik nu promo zien staan? We willen op 6/7/2015 met 5 personen vliegen van Bangkok naar chiang rai. Zou jij eens kunnen kijken of je iets vind van free seats dan? Alvast bedankt!
9 jaar geleden
·
#17255
Die free seats zijn niet echt free seats, er komt zowiezo nog best wel wat bij (maar is nog behoorlijk goedkoop) en het is niet bij alle vluchten zo, voor sommige vluchten betaal je wel gewoon voor de stoel.
9 jaar geleden
·
#17256
Als je een free seat hebt dan staat er bij Booking Summeray (kolom rechts) dat de fare 0 is. Je betaald altijd nog de taxes and fuel. Verderop bij het boeken komen dan eventuele bagagekosten erbij (als je minder koffers bij je hebt kan je die verderop in het proces weer uitklikken), de kosten voor pick a seat (bij onze vluchten waren de stoelen vanaf rij 15 goedkoper dan voorin dus je moet even naar beneden scrollen) en tot slot krijg je nog 'Processing fee'.

Als je van munteenheid verandert, zie je vaak een hogere prijs dan je via wisselkoers.nl zelf hebt berekend. Puur kwestie van wat voor wisselkoers ze nemen. Je kan ook altijd in Thaise Baht betalen maar dan moet je weer afwachten wat je eigen bank voor wisselkoers hanteert (of dit even van te voren opzoeken).

Ik heb even gekeken naar de vlucht die jij zoekt. Ik heb beide linkjes geprobeerd en kom allebei op dezelfde prijzen uit. Voor 6 juli van Bangkok naar Chiang Rai vind ik de volgende vluchten:
--------- Low fare-----Premium flex
7:55-----314 Baht-------2813 Baht
11:30----314 Baht-------2813 Baht
14:25----500 Baht-------2813 Baht
19:50----1089 Baht------2813 Baht

Als je vervolgens in een vlucht selecteert, zie je rechts de 'fare' staan. Voor volwassenen en kinderen is dit dezelfde prijs. Ik zie de volgende fares staan als je de low fare optie kiest:
------------fare 1 adult:
7:55---------200 Baht
11:30--------200 Baht
14:25--------373 Baht
19:50--------925 Baht

De fare voor 1 adult bij het premium flex tarief is 2536 Baht.

Bovenstaande tarieven krijg je als je voor 1 adult zoekt. Dan heb ik nog even gekeken voor 5 personen. Alleen op de vlucht van 14:25 verandert dan het Low fare tarief van 500 Baht naar 1089 Baht en heb je te maken dat de fare niet meer 373 Baht per ticket is maar 925 Baht (maw de vlucht wordt dus even duur als de vlucht van 19:50).

Door verder te testen (wat zijn de tarieven voor 4, 3 en 2 personen) heb ik gezien dat al met 2 personen de prijs van die 14:25 vlucht omhoog gaat. Kennelijk is er nog maar 1 stoel voor dat tarief beschikbaar.

Als je seat een free seat is, is je fare voor 1 adult dus 0 euro. Voor de vluchten op 6 juli betaal je met 5 personen dus voor de twee eerste vluchten een fare van 5 euro (afgerond en wisselkoers bij airasia) en voor de laatste twee vluchten 24 euro.

Ter controle heb ik net (nu ik alles heb opgeschreven) nogmaals gechecked en ik zie dat de stoelen kennelijk beperkt zijn en dat ook de tweede vlucht nu al duurder wordt... Of heb jij misschien net geboekt?

Ik hoop dat je wat aan bovenstaande info hebt.
9 jaar geleden
·
#17257
Bedankt om zo uitgebreid te reageren....op deze cijfers kwam ik dus ook uit, met daar nog bij als je verder doorgaat allerlei extra kosten:-( ....blijkbaar zijn er dan toch geen free seats, he ....Waarschijnlijk had ik onmiddellijk op 10/11 moeten boeken, he. Weet jij of ze regelmatig deze acties doen (voor dezelfde reisperiode uiteraard:-)) dan volg ik het wat beter op. Aan de andere kant kwam ik uiteindelijk uit op een totaal prijs van 125 euro voor 5 personen uit...lijkt me toch ook niet veel voor 5 personen, he. Wel nog 1 vraagje wat bagage betreft, wij gaan ieder ne grote rugzak + 1 kleine rugzak meenemen, het oudste kind eventueel nog een kleine rugzak...dan kan ik de bagage bij de kids toch gewoon uitvinken, he en de 2 kleine rugzakken als handbagage meenemen, niet?
9 jaar geleden
·
#17258
Het is inderdaad geen free seat maar of je nu 0 euro of 5 euro per ticket moet betalen, dat maakt niet zoveel uit. Overige kosten blijven altijd hetzelfde (tax, bagage etc). Ik zou dus gewoon nu boeken... (de prijs zal eerder omhoog gaan en dan betaal je straks 50 euro fare per ticket... dan zou ik dus die 25 euro (5 keer 5 euro fare) voor lief nemen).

Als de kleine rugzakken aan de handbagage eisen voldoen, kan je die inderdaad als handbagage meenemen en dan alleen de 2 grote rugzakken inchecken wat neerkomt op het uitvinken van de bagage bij de kids.

Ik weet niet hoeveel kg jullie grote rugzakken zijn maar dan kan je ook kijken of je 20 kg of 15 kg nodig hebt.

Succes met je beslissing, ben benieuwd wat je gaat doen!
9 jaar geleden
·
#17259
Heb geboekt ;-) 115 euro voor 5 pers....ben tevreden
9 jaar geleden
·
#17260
Wat goed dat je geboekt hebt enneh... zeker mooie prijs!!!
9 jaar geleden
·
#17253
test voor Maarten. Alleen een link. http://www.nu.nl" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
na twee x aanpassing...

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!