zaterdag 07 juni 2008
  7 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
In oktober gaan we op reis naar Zuidoost Azië. De tickets naar Bangkok zijn allang geboekt. We hebben het plan om na een paar dagen door te vliegen naar Cambodia met Air Asia. Ik heb begrepen dat het geel gemakkelijk te boeken is deze vluchten in Thailand. Maar ik vraag mij af of het aan te raden is om alvast nu de tickets te boeken via internet. Ik ben benieuwd naar de ervaringen, voor- en nadelen.

Alvast mijn hartelijke dank. Judith
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#3985
Ha Judith,
Leuk joh, dus jullie gaan het nu echt doen, Cambodja. Ik ben heel benieuwd wat jullie gaan doen en hoe jullie het daar zullen vinden. Maar je hebt nog even de tijd voor de voorbereiding. En handig om te weten dat je de tickets zo makkelijk om kunt zetten naar een andere datum. Wist ik ook niet. Wij hebben hier trouwens niet echt goede ervaringen mee bij andere luchtvaartmaatschappijen. Het bleek altijd weer aardig wat extra geld te kosten.

En 't klinkt vast ook goed om nu te kunnen zeggen: we gaan naar Cambodja. Ik merk wel dat er nog genoeg mensen zijn die heel Zuidoost Azië als Thailand zien. Die vragen nu aan ons: 'Hoe was het in Thailand? Daar heb je toch vijf maanden gezeten?' Als ik dan uitleg dat we maar kort in Thailand waren, maar meer in Vietnam, Cambodja & Laos, zegt dat ze gewoon niet zoveel. Ach, ik weet ook niet alle regio's van Frankrijk blindelings op de kaart aan te wijzen...

Succes met jullie verdere planning!

Groet,

Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#3984
Hoi,

De tickets naar Cambodja zijn geboekt. Vanaf nu kunnen wij met zeggen: We gaan naar Cambodja i.p.v. we gaan misschien naar Cambodja.

els,
Het boeken via internet ging inderdaad eenvoudig bij Air Asia.

Marcella,
Bedankt voor de tip dat de datum van de vlucht ook eenvoudig te wijzigen is. Dit was een reden waarom we aan het twijfelen waren om vooraf te boeken.

groet Judith
15 jaar geleden
·
#3983
Hallo Judith,

Wat leuk dat jullie naar Azie gaan. Wij zijn momenteel aan het rondreizen door Thailand, Maleisie, Singapore met twee jongens van 3 en 1 jaar. Wij hebben van te voren niets aan vluchten vastgelegd, maar boeken hier ter plekke via internet. De regel is volgens mij wel zo dat als je langer van te voren boekt, de kans op goedkope plaatsen groter is. Verder zijn de vrijdag, zaterdag en zondag meestal duurder.

Het is mogelijk om vluchten die je reeds geboekt hebt, via internet (<!-- w -->http://www.airasia.com<!-- w -->;) te wijzigen. Je kan alleen de datum veranderen, de bestemming niet. Is de vlucht duurder, dan betaal je bij, is het goedkoper krijg je geen geld terug. Het is heel gemakkelijk hebben wij ondervonden.

Je zou de vluchten dus nu al kunnen boeken, mocht er iets in je plannen veranderen, kan je altijd wijzigen.

Veel succes en plezier met de voorbereiding van de reis!

Groet,
Marcella
15 jaar geleden
·
#3982
Hoi Els,

Ik moet je bekennen dat we nog niet zo erg bezig zijn met de voorbereidingen. We hebben echt zo iets van 't komt allemaal wel goed. Maar het begint wel te komen hoor!! Zeker nu zomervakantie in het verschiet ligt. Iedereen vraagt naar de vakantieplannen. Vorige week verlangde ik opeens naar Thailand.Ik had zo'n zin om terug te gaan; slow life en alle drukte van hier achter te laten. Nog vier wachten en dan is het voor ons weer zover. Lekker hoor!!

We hebben intussen wel voor Rink een tweede slaaptentje van Nomad aangeschaft. Het past nog net, maar hij slaapt altijd helemaal in elkaar, dus voor deze reis nog goed. Gister hebben we tijdens het winkelen geoefend om met Rink en Kiene samen in de buggy te rijden. Ging helemaal goed. Kiene kan ook al goed achterop zitten, vond ze erg leuk. Het winkelen was mede door samen in de buggy een groot succes!!

Ik ga zeker jullie hotel in Phon Phen checken.......

groet Judith en de rest.

Doe je de groetjes aan Klaas en de meiden
15 jaar geleden
·
#3981
Hoi Judith,
Toch onbegrijpelijk dat je daarvoor kunt vliegen. Is wel zonder taxes neem ik aan? Gelijk boeken zou ik zeggen. Dat is echt geen geld!
Weet je al wat jullie in Cambodja gaan doen? Waar gaan jullie overnachten in Phnom Penh? Dat hotel waar wij zaten, het Billabong, was heerlijk.
Groetjes, ook aan Lars, Rink & Kiene,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#3980
Hoi Els,

bedankt voor je reactie. Ik zat al op het spoor om vooraf te boeken, maar wilde het even checken via het forum. De keuze is gemaakt, we gaan vooraf boeken. Helemaal na het bezoeken van de site van Air Asia. Op de dag dat wij willen doorvliegen naar Cambodja kost een ticket rond de 800 bath. Een dag later kost een ticket bijna het dubbele. Dus verstandig om nu alvast te boeken.

groet Judith
15 jaar geleden
·
#3979
Hoi Judith,

Bij onze vorige reis hadden we de tickets van Bangkok naar Vietnam met Air Asia gewoon thuis via Internet geboekt. Ging heel makkelijk. Wij wisten toch zeker dat we daar die exacte datum heen wilden, dus waarom niet? De kans dat ze ter plekke goedkoper zijn is volgens mij niet zo groot. Maar misschien weet iemand anders dat beter. Wij zagen ook dat tickets soms duurder waren als je ze een dag van te voren of dezelfde dag op het vliegveld aanschafte. Bij het boeken van tickets via boekingskantoortjes moet je ook nog provisie/commissie betalen.

Waarom twijfel je over wel of niet vooraf boeken?

Gaan jullie trouwens nog naar Noord Thailand?

Groetjes,

Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!