woensdag 16 maart 2011
  9 Replies
  3.7K Visits
  Subscribe
Over 2 maanden vertrekken we met onze tweeling van 3 jaar voor 11 weken naar Indonesië en Maleisië. Onze omgeving is veelal verbaasd over onze plannen en vraagt zich af 'of dat wel goed gaat' met die kleintjes.

Ik wil hen natuurlijk graag laten zien dat het vast geweldig gaat worden. Dus ik wil familie, vrienden, collega's, buren en de juffen op de kinderopvang jaloers gaan maken met iets van een blog ofzo. Maar heel handig ben ik er niet mee. Ik wil vooral makkelijk foto's kunnen uploaden.

Wat is een handige site om een blog mee te maken?
En is facebook eigenlijk niet gewoon veel handiger?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8815
Hoi,

Als je gmail hebt, kun je daaraan gekoppeld ook een blog koppelen via blogspot.com en waarbenjij.nu is ook een mogelijkheid hoewel je daar weer minder foto's op kunt plaatsen.

Tumblr heb ik ook wel eens gelezen maar dat vond ik te ingewikkeld. Wij gaan zelf naar Bali in augustus en ik twijfel nog tussen blogspot en waarbenjij. Heb bij beiden een account aangemaakt.

Succes ermee.
Ilse
13 jaar geleden
·
#8816
Wij hebben gekozen voor een blogspot via gmail! Zeer gebruiksvriendelijk! Maar vrienden van ons hebben dan weer via reismee is beter voor foto's.
Facebook ja maar niet iedereen van mijn vrienden, familie heeft daar een account.

Succes
13 jaar geleden
·
#8817
Denk je wel aan een afgeschermd account? @inbreker leest ook mee.
13 jaar geleden
·
#8818
Da's een goeie Hans. Dat is eigenlijk ook wat me tegenstaat aan een openbare website/weblog. Dan kan iedereen maar meelezen. En wil ik dat eigenlijk wel? Eigenlijk zou ik liever zelf kunnen bepalen wie wel en geen toegang heeft tot de informatie die ik plaats. Bij Facebook kan ik dat zelf bepalen. Maar inderdaad...veel mensen hebben dat niet.

Ik ben er nog niet uit. Iemand ervaring met Posterous?
13 jaar geleden
·
#8819
Je kunt je blog via waarbenjenu beveiligen en alleen mensen uitnodigen waarvan jij wilt dat ze ht lezen.

gr
Ilse
12 jaar geleden
·
#8820
Ik gebruik een wordpress-blog, gekoppeld aan een eigen URL. Dat iedereen erop kan kijken, maakt me niet zo veel uit. Ik vind het ook leuk als ik mij onbekende reizende ouders aan tips en ideeën kan helpen.

Qua @inbreker heb ik geprobeerd overal op internet mijn adres te (laten) verwijderen (google eens op je naam en je plaatsnaam), dat is aardig gelukt.

Groetjes,
Denise
12 jaar geleden
·
#8821
Als wij benaderd worden door gezinnen die graag hun reisverhalen met onze bezoekers willen delen, raden wij altijd aan om naar reismee.nl of waarbenjij.nu te gaan. Het voordeel van deze blogs is dat wij als volgers ons kunnen abonneren en een mailtje krijgen bij elke nieuwe update. Het is op beide sites ook mogelijk om je blog alleen te delen met mensen die je daarvoor uitnodigt.

Overigens zijn wij ook bezig om een directe blogmogelijkheid op verrereizenmetkinderen.nl te laten ontwikkelen. Dat is minder eenvoudig dan gedacht, maar we hopen dat we dit najaar die mogelijkheid kunnen bieden.

Via facebook en twitter kun je inderdaad je vrienden op de hoogte brengen van wat je meemaakt, maar deze social media zijn veel vluchtiger dan een blog en fungeren niet als naslagwerk of dagboek.

Hebben jullie al een keus gemaakt, Anneke? In elk geval: een goede reis!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

12 jaar geleden
·
#8822
Dank allemaal voor jullie reacties!

Ik heb uiteindelijk gekozen voor posterous om de volgende redenen:
- gebruik is heel makkelijk (je stuurt gewoon een e-mailtje met tekst/foto's/video) en het wordt automatisch geplaatst. Je hoeft zelf niets te bouwen, maar kiest gewoon een sjabloon. Supersimpel!
- foto's zijn makkelijk te plaatsen en komen mooi groot over.
- volgers kunnen ervoor kiezen een mailtje te ontvangen wanneer ik iets nieuws plaats.
- je kunt de site achter een wachtwoord zetten zodat niet iedereen mee kan lezen.

Ons weblog is te vinden op http://www.prinsessenland.posterous.com
Natuurlijk wil ik onze reiservaringen graag delen met andere ouders (maar niet met 'jan-en-alleman' en inbrekers), dus stuur me gerust een berichtje dan stuur ik je het wachtwoord.
12 jaar geleden
·
#8823
Ik vind posterous.com een supertip. Had er nog nooit van gehoord, maar het is inderdaad erg simpel met mooie grote foto's. Ik ga jullie volgen, goede reis!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!