1. mknl
  2. Birma / Myanmar - op reis met kinderen
  3. zondag 11 augustus 2013
  4.  Abonneer via e-mail
Wij overwegen een reis naar Myanmar te maken in november en zijn nu bezig een mogelijke route uit te stippelen.
Voor nu denken we aan Yangon - Bagan - Mandalay - Inle Lake.
Daartussen willen we met de trein of het vliegtuig reizen, of eventueel met auto met chauffeur.

Heeft iemand ervaring met het regelen van binnenlandse vluchten en/of treinreizen vooraf vanuit Nederland?
De websites van lokale airlines lijken niet de mogelijkheid om online te boeken te bieden.

Alvast dank voor je reactie!

Met groet,
Nicole
Waardeer dit bericht:
Met kind:Thailand, Laos, Maleisië, Dubai, Barcelona, Kroatië, Frankrijk, Algarve en Lesbos

http://colowiczblog.wordpress.com
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dag Nicole,

Wij zijn net terug van onze reis door Myanmar. Wij hebben alleen het stuk Yangon-Heho (voor Inle meer) gevlogen en de rest met de trein (overigens geen aanrader voor lange stukken, ons stuk was slechts 46 km en duurde 4 uur......)
en met de bus gedaan. Ik ben erg te spreken over de reizen met de bus. Gewoon ter plekke regelen, het zijn luxe touringcars, en het reizen overland met de bus gaat zoveel sneller dan de trein. Ook over nachtbussen heb ik goede verhalen gehoord!
De vlucht was prima, daar niet van, maar 104$ per persoon voor een piepklein vluchtje dat is erg duur. Dus we hebben het bij die ene vlucht gelaten.
Die vlucht heb ik via een reisburo (7diamonds) geregeld en dan krijg je ietsiepietsie korting (normalen prijs was geloof ik 115 $of zo) De vluchten zijn nog een dag vooraf prima te regelen. Kijk ook eens bij Golden Myanmar airlines die vliegen van Yangon naar Mandalay voor betere prijzen, zo rond de 36 $!! Helaas zat dit traject niet in onze reis. Golden Myanmar is wel online te boeken> <!-- w -->http://www.gmairlines.com<!-- w -->
Auto met chauffeur heb je echt niet nodig, is superduur (reken op 100-150$ per auto per dag)., Ik heb dat vooraf uitgezocht maar ben geschrokken van de hoge prijzen.
Mocht je in mandalay een dagtocht willen maken dan kan ik je Hla Myo aanbevelen, hij kan een auto per dag regelen voor een normale prijs.
Hla Myo ; <!-- e --><a href="mailto:hlamyonaing7@gmail.com]hlamyonaing7@gmail.com[/url]<!-- e -->
Superaardige man, jaar of 30 heeft een dochtertje van bijna 2. Wij maakten met hem een tour op de motorbike, maar hij is een fantastische gids, en een superaardige man! Auto's met chauffeur kan je via hem regelen. Mail hem maar eens zou ik zeggen.
En voor de rest; neem de bus, echt 500% is ons dat meegevallen.
Als je interesse hebt; lees ons verslag eens door, ik kan je ook tips geven over hotels als je wil.
Reizen is avontuur, ontdekken, maar bovenal genieten.....
Beleef het mee op; <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.boschvertrekt.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.boschvertrekt.wordpress.com</a><!-- m -->
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank je wel Lianne voor je uitgebreide antwoord!
Heb met veel plezier je verslag gelezen.

Grtjs
Nicole
Met kind:Thailand, Laos, Maleisië, Dubai, Barcelona, Kroatië, Frankrijk, Algarve en Lesbos

http://colowiczblog.wordpress.com
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben vorig jaar als onderdeel van onze grote reis door ZO Azië ook Myanmar gedaan voor 4 weken. We reisden met 3 kleine kinderen (waaronder een baby). Tijdens de voorbereidingen zag ik ook dat binnenlandse vluchten enzo zeer duur zijn. En vliegen van de ene plek naar de andere lag ons eigenlijk ook niet echt. Wij wilden eigenlijk niet alleen de toeristische plekken zien maar ook het echte binnenland. Na lang zoeken heb ik dan een privé chauffeur gevonden en zo hebben we dan 4 weken Myanmar kunnen ontdekken. Op zich vonden wij dat de beste oplossing en we hebben er nooit spijt vna gekregen. Het kostte ons evenveel lijk dat binnenlandse vluchten gingen nemen. En de chauffeur legde altijd op voorhand al de slaapplaats vast. Wat zeker een groot voordeel was aangezien het toerisme in Myanmar hoger ligt dan het aantal hotels.
zonder kinderen: Benin, Argentinië, Chili, Singapore, Sri Lanka, Europa
met kinderen: Europa, de balkanlanden, Thailand, Laos, Myanmar, Cambodia
2016: Panamerican highaway: Canada => Argentinië gedurende 14 maanden
http://www.tangatanga.com/met5opreis
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Nicole,

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn zoontje van 10 jaar 2 weken door Myanmar gereisd. Een mooi land met vriendelijke mensen. Wel echt meer reizen dan bijvoorbeeld door Thailand. Wij hebben genoten van het land. Maar wat ik je echt heel sterk afraad is de trein. Omdat met name ik het reizen met de trein altijd leuk vind, hebben wij de nachttrein van Yangon naar Mandalay genomen. Eerste klas met een eigen coupe. Goed geregeld zou je denken. Maar helaas het was echt vreselijk. Een soort 14 uur durend ritje in de heftigste Efteling attracties.
Onze bedjes zouden in Thailand doorgaan voor slechte hard sleepers. Het was gewoonweg niet mogelijk om hier op te liggen. We stuiterden zo hard dat ik soms wel 15 cm omhoog schoot en weer keihard terug viel. Verder was het natuurlijk vanaf een uur of zes s avonds pikkedonker. Naar buitenkijken was geen optie en lezen bij een lampje ging door het constante gestuiter ook niet mogelijk. Het bovenbed durfden wij niet te gebruiken dus we zaten gezamenlijk op t onderbed. Mijn rug had het die nacht echt te hard te verduren. Nou ja ik denk dat ik je wel genoeg gewaarschuwd heb.
Neem lekker de bus, dag of nacht allebei prima te doen ;-)
zonder kids: Indonesie, China, Nepal, Amerika, Canada, Mexico, China, Pakistan, Kameroen, India, IJsland.
Met kids: Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos, Indonesie, Sri Lanka, Ecuador, Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Myanmar, Maleisië, New York
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!