donderdag 11 april 2013
  14 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

Wij gaan in de zomervakantie 3,5 weken rondreizen naar Thailand.
Na ongeveer 2,5 weken gaan we een kleuterschooltje bezoeken. We willen graag iets Nederlands meenemen voor die kinderen op die school. Maar het moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen.

Zo moet het tegen de warmte kunnen, geen chocolade dus of iets vers. Het moet niet te zwaar zijn en het moet ingevoerd mogen worden. We moeten het enigszins praktisch mee kunnen nemen.

Verder zijn het kleuters en kunnen ze nog niet schrijven of lezen.

Van te voren opsturen is best prijzig, 35 euro ongeveer.

Heeft er iemand een geweldig idee?

Zelf dacht ik aan oudhollands snoep, kaneelstokjes, boterbabbelaars etc, speculaas, misschienpepernoten maar die zijn niet goed te krijgen in juli..... Zelf maken blijft niet goed voor 3 weken.

Ik hoop op inspirerende ideeën zodat wij iets terug kunnen doen voor die school.

Groetjes Dionne
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#13185
Hoi,

Wij hebben indertijd heel balonnen meegenomen bij een bezoek een een schooltje en dat vonden de kinderen erg leuk.
11 jaar geleden
·
#13186
Wat dacht je van die gekleurde pijpenragertjes? Leuk om lekker mee te knutselen, niet duur, goed voor de tandjes :-) en heel lichtgewicht. Action heeft ze volgens mij ook in formaat XL.
11 jaar geleden
·
#13187
Dag,

Ik vind dat je geen snoep mee moet nemen? Hoe zou jij het vinden als er iemand uit een ander land komt kijken bij de school van jouw kinderen en meent iets aan ontwikkelingswerk te moeten doen en snoep mee neemt en dat vrolijk gaat staan uitdelen.
Ballonnen heb ik ooit ook wel eens gedaan. Totdat ik zag dat het 5 minuten speelplezier geeft en daarna op de grond blijft liggen...

Ik weet niet hoe het in Thailand zit maar mijn vriendin heeft een tijdje in Kenia vrijwilligerswerk gedaan. Zij is ook kleuterjuf en het bleek dat er weinig speelmaterialen aanwezig waren en dat deze ook niet te koop waren in Kenia. Zij heeft heel veel puzzels meegenomen uit NL. Vooral houten puzzels insteekpuzzels. Dat was in Kenia gewoon niet te koop. En voor haar als kleuterjuf is puzzelen erg belangrijk: rekenen, oog-hand-coordinatie, je kunt het gebruiken voor taal.

Ik zou dus iets meenemen wat in Thailand niet of moeilijk te koop is. En iets voor de hele school ipv iets individueels waar je maar kort iets aan hebt. Als het wel te koop is in Thailand zou ik het daar kopen. Dan support je ook de lokale economie.
11 jaar geleden
·
#13188
Hoi allemaal,

Dank voor jullie reacties.

Wij gaan er niet heen met het idee om ontwikkelingswerk te doen. Ik heb een dochter in Nederland op school en het lijkt me leuk om haar een school in Thailand te laten zien. En de Thaise kindjes, het is een schooltje van 30 leerlingen, te laten kennismaken met Nederland.
Vandaar dat ik iets wil geven aan die kinderen dat typisch Nederlands is. We gaan ook nog fotoboekjes maken over ons leven hier. Dus het is niet onze bedoeling om spullen aan te schaffen voor de school, werd ons ook niet aangeraden. Gewoon om mijn dochter en de kinderen daar een kennismaking te laten hebben met elkaars cultuur op school.

Dus een typisch Nederlands snoepje hoort daar mijn inziens wel bij. Of bijv cake, pannenkoeken, stroopwafels of een ander idee wat ik hier hoop op te doen.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#13189
Hoi,
best een leuk idee hoor oud hollandse snoepjes.
Misschien is het leuk om voor elke leerling een klein zakje te maken met bv een snoepje een mini stroopwafeltje en iets van kleine stickertjes of bellenblaas. Wij hebben voor een dorpje in Noord thailand ook bellenblaas meegenomen en ze vonden het geweldig we hebben ze ook verteld dat als het op is je met nieuwe zeep weer nieuwe bellenblaas kon maken).
Wij hebben er toen ook voor gekozen (ivm gezicht en ruimtebesparing) om snoep in Thailand te kopen en dat is ook heel goed bevallen.
Ook leuk zijn evt kleurpotloden, glitterpennen,stiften ed, of kleine knutselspulletjes, dat zijn echt van die dingen die bijna alle kinderen in Nl leuk vinden.
Het zijn weer wat ideetjes :-)
11 jaar geleden
·
#13190
Hoi,

Wij hebben ook het plan een school op te zoeken om onze jongens te laten zien hoe de scholen er daar uit zien.. ook wij willen wel iets meenemen maar idd moet het niet te groot en zwaar zijn. Puzzels zijn leuk maar niet echt te doen..
Dacht zelf aan potloden en leuke mini kinderschrijfblokjes oid.. iemand nog andere tips? En vind idd ook een klein NL snoepje of koekje ook leuk voor erbij.. Het zijn tenslotte kinderen!

Dus, tips welkom!

Groetjes
Merel
11 jaar geleden
·
#13191
Ik zat nog weer even te denken over de puzzels.
Je kan bij de action volgens mij van die kleine doosjes kopen met een puzzeltje erin....
11 jaar geleden
·
#13192
Ik heb nu besloten dat wij het zelf meenemen in het vliegtuig en dan in Bangkok opsturen naar de accomodatie van waaruit wij het schooltje bezoeken.

Wij nemen dan denk ik wel ministroopwafeltjes mee, speculaas en wat klein knutselspul. Ballonnen vind ik ook een goed idee. We komen er wel uit. Maar nu hoeven we iets inder rekening te houden met de warmte als we het gelijk opsturen.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#13193
Wij hadden pingpong ballen, Balpennen en ballonnen meegenomen, dit vonden ze super leuk, je kan ook nog een zak spekjes meenemen.
11 jaar geleden
·
#13194
leuk idee om te doen.
ik vraag mij af hoe kom je aan dat adres van dat schooltje en zijn ze er wel van gediend dat je langs komt.
google je gewoon op school thailand?
11 jaar geleden
·
#13195
Hoi Karina,

Ik had inderdaad wel gegoogled, maar daar kon ik niet goed iets op vinden.

Ik heb het nu geregeld via een van de accomodaties waar wij gaan overnachten. Zij hebben voor ons contact gelegd bij dat schooltje en er komen volgens mij niet vaak toeristen op dat schooltje. Het gaat dus allemaal inderdaad in goed overleg.

Ik wil je niet de naam van de accomodatie geven omdat ik niet weet of de eigenaren van de acco en de school zitten te wachten op te veel van dit soort acties als de onze.

Groetjes Dionne

Ik heb overigens ook geprobeerd om met een fietstocht van click and travel iets te regelen, maar zij doen dat niet.
11 jaar geleden
·
#13196
Hoi,

Ik weet dat Chiang Mai biking in hun fietstour langs een schooltje gaan (http://www.bangkokbiking.com/nl/programmas/chiang-mai). Je moet dan wel goed van te voren informeren wanneer de scholen open zijn want wij waren er op een dag dat de scholen dicht waren. Wij zijn toen langs een weeshuis geweest waar we ook gegeten hebben. Voor mij hoefde het niet per se om langs een weeshuis te gaan maar ben achteraf blij dat we het gezien hebben. Was heel anders dan ik me van te voren had voorgesteld.

Tijdens een fietstour op Java hebben we geregeld dat we langs een schooltje konden. Dat was voor het eerst dat dat gebeurde. Van te voren hebben we gevraagd wat je kan meenemen. We kregen de tip dat de mensen daar van zoet eten houden maar dat het snoep lang zo zoet niet is als wij hier in NL kennen. Wij hebben toen van die banaantjes met suiker en hartjes met die tekstjes erop meegenomen. Voor de kleuters inderdaad ballonnen wat in zeer goede aarde viel. Leuk om te zien dat de kinderen van het schooltje het heel spannend vonden ons te ontmoeten. Neem de tijd want in ons geval werd wel verwacht dat we langs elke klas gingen en iedereen (ja echt elk kind) kwam ons een handje geven. Erg ontroerend was het dat een wat oudere klas voor ons een lied zong. Erg grappig want het was de melodie van Vader Jacob. De verbazing was natuurlijk erg groot toen wij onze versie zongen (en daarna nog een keer allebei tegelijk).

Wat bij toeval erg leuk was, is dat we het schooltje als eerste van de fietstocht deden. Later fietsten we als het ware door de wijk van het schooltje en toen de kinderen vrij waren, werden we dan ook overal begroet (vaders en moeders werden erbij gehaald om aan te wijzen dat ze ons 's ochtends op school hadden gezien).

Onze kinderen (en wij) vonden het heel bijzonder om te zien hoe kinderen in een ander land naar school gaan.
11 jaar geleden
·
#13197
wat een leuke verhalen.
eens kijken of ik iets kan vinden op het internet en anders kijken we ter plaatsten wel even wat rond.
leuk om te horen dat ze er wel voor open staan
11 jaar geleden
·
#13198
Wij zijn in 2010 naar een drijvende school in Siem Reap, Cambodja geweest. Het was erg bijzonder, vooral ook voor onze kinderen (toen 5 en 2 jaar). De klas was overvol en natuurlijk heel anders dan bij ons in NL. We hadden van tevoren aan de eigenaresse van onze accommodatie gevraagd wat de school het liefste zou willen krijgen en dat waren schoolspullen. Ze wilden geen snoep (vanwege tandbederf, niet alle kinderen poetsen daar hun tanden dagelijks), geen ballonnen (want die zijn niet diervriendelijk, want bij een drijvende school komen die in het water terecht en dan kunnen de dieren die daar leven het opeten en erg ziek worden of zelfs er aan doodgaan). De hele school heeft voor ons gezongen en iedereen wilde met ons op de foto (en wij met hen). Het was een erg bijzonder bezoek waar onze kids (nu 8 en 5) het nu nog over hebben, zo'n indruk heeft dat toen op hen gemaakt.

Ik zou dus glitter- en gewone pennen, linialen en potloden met zo'n grappige gum erop, enz. voor zo'n bezoek meenemen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!