donderdag 27 november 2008
  1 Replies
  1.8K Visits
  Subscribe
Hallo forumleden,

Eind januari 2009 gaan wij met onze 2 kinderen (Mika en Tibo, 4 en 2 jaar oud) voor ruim 2 maanden naar Thailand, Maleisie en misschien Sumatra. Nu zie je op tv weleens iets over een kleinschalig (Nederlands) hulpproject, zoals bijvoorbeeld een school voor wezen. Ik zou graag eens een bezoek brengen op zo'n project en misschien voor een korte tijd een steentje bijdragen.
Zijn er op dit forum mensen die weten of de vrijwilligers wel zitten te wachten op pottenkijkers? En zijn er hier mensen die weten van projecten die op onze route liggen en geschikt zijn voor een bezoek?

Groeten, Svend-Aage Nielsen
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4723
Hoi Svend-Aage Nielsen,

Super dat jullie er op uit trekken en naast genieten van een prachtige reis ook een steentje willen bijdragen.

Ik kan alleen uit eigen ervaring spreken van onze reis die wij met de kinderen deze zomer gemaakt hebben in thailand. Ik heb voor mijn dochter van destijds 4 (en zoon van 1,5) een project verzonnen zodat zij op een nieuwe manier naar het land kon kijken en wij daar tevens onze achterban bij konden betrekken. Door middel van een gesponsorde foto-opdracht van familie en vrienden, heeft zij 'zelf foto's' gemaakt tijdens onze reis. In ons reisverslag (ook op deze site) kun je de details van het project lezen.
Dit resulteerde in een betrokkenheid van meas en onze eigen omgeving, de betrokkenheid van de klas van meas en een mooie speurtocht op zoek naar foto's die gemaakt moesten worden tijdens de trip.
Maar nu jouw vraag, waar en aan wie geef je dit uit. Via google kwam ik wel op leuke projecten, maar ik wilde met eigen ogen zien waar het geld naar toe ging en omdat het project echt van mijn dochter was, moest het met haar gekocht en gegeven worden. (om het cirkeltje rond te maken). Tevens had ik zo de vrijheid om op het moment te kunnen beslissen zonder verplichtingen. Op de plek waar ik enige tijd verbleef heb ik lokale mensen waar ik mee in gesprek raakte gevraagd of zij een school of project wisten dat in de buurt was en wat steun goed kon gebruiken. Ik heb samen met mijn dochter de schoolspullen ingekocht en eigenlijk op de bonnefooi naar een school toe gebracht. Ik kan niet anders zeggen dat dat met meer tamtam dan ik zou willen werd ontvangen en men er echt heel blij mee was. Zo had ik de plaatselijk ondernemers kunnen steunen met het aankopen van de spullen, de kinderen van de school (en vooral de rijst, daar was men nog het meeste blij mee), mijn kinderen met geven en delen.
Het land bestaat voor 95% uit boedhisten. Ik heb nog nooit een volk meegemaakt dat zoveel respect heeft voor jou en je gezin. Men zal het niet als pottekijken ervaren en vooral oprecht blij zijn met jouw belangstelling en je bijdrage. Je zou bij het project natuurlijk eerst kunnen gaan kijken en inventariseren waar men jouw hulp het beste bij kan gebruiken voordat je tot actie overgaat.
Mijn dochter vond het elke keer heel moeilijk om tijdens de reis de emmertjes en de schepjes weg te geven aan de lokale kinderen. Wij hadden niet zo'n zin om dat mee te slepen en aangezien het aankoopbedrag gering is, koop je dat op de nieuwe plaats van bestemming gewoon weer. Maar dat vond zij heel moeilijk. Door de ervaringen van de reis en het delen van haar speelgoed en het doneren van schoolspullen aan een school, heeft zij zich daarin heel positief ontwikkeld. Mijn mooiste ervaring tijdens de reis was dat het rolletje snoep waar madam de hele tijd om gezeurd had uit zichzelf in het bakje van het kleine bedelaartje in bangkok werd gelegd. Toen begreep ik dat zij het ook begreep!

Veel plezier met de voorbereidingen en een hele goede reis!

Groet van Jurma
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!