zondag 29 november 2015
  7 Replies
  6.1K Visits
  Subscribe
Wij gaan in oktober/november 2016 een maand door Bolivia reizen. Onze oudste dochter van 22 gaat stage lopen in Santiago (Chili) en we gaan haar opzoeken en willen dat combineren met een reis door Bolivia met openbaar vervoer en verblijf in simpele accomodaties.
Ik heb al zitten zoeken, maar de tickets die kant op zijn echt aan de prijs.
Ik vind tarieven van 900 euro en meer.
Het plan is te vliegen op La Paz of Santa Cruz.
Terug vliegen eventueel vanaf Santiago.

Hoe hebben jullie betaalbare tickets gevonden? Overstap(pen) maken is geen probleem.
Iemand ook ervaring met tickets vanuit Santiago naar Paaseiland?
Las ergens dat die ook nog plm 600$ pp kosten.
Nog maar eens over na denken dus...
De prijzen in Bolivia zelf schijnen wel heel erg mee te vallen, dus de kosten zitten voornamelijk in de tickets die kant op.
Het is misschien nog een beetje vroeg om betaalbare tickets te vinden nu al bijna een jaar voor vertrek.
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19888
Wij vergelijken tickets vaak via momondo.nl, ken je die site? Tickets worden 11 maanden van de te voren vrijgegeven voor boeken, dacht ik, dus wellicht nog even wachten om de echt juiste prijzen te pakken te krijgen?!

Paaseiland hebben wij in oktober dit jaar gedaan. LAN is de enige maatschappij die daarop vliegt, dus daar zit je wel aan vast. TIP: geef op hun site niet aan dat je uit Europa komt, maar uit Chili. Dat scheelt echt heel veel geld! Je geeft gewoon eerlijk door wat je nationaliteit is als je je gegevens in moet vullen en ook gewoon de juiste paspoortnummers, geen enkel probleem. Betalen, inchecken en klaar is Klara.

Voor verblijf op Paaseiland kan ik je van harte Domo Isla del Pascua aanbevelen. Wij hadden onze eerste twee nachten daar geboekt, want voor backpackers wat boven budget, maar op het eiland zelf konden we niet echt iets goedkopers vinden. Zelfs niet in een hostel en hier hadden we eigen huisje, met alles erin! Ideaal!! Een vakantie in onze reis.

Als ik je nog een tip mag geven: aangezien je Bolivia wilt combineren met Chili denk ik dat de zoutvlakte bij Uyuni ook op de lijst staat. Doe die vooral van Uyuni (of Tupiza) naar San Pedro en niet andersom! Wij hadden nergens last van qua hoogte, maar bijna iedereen die hem de andere kant op deed was ziek en dat is zo zonde!

Bolivia is niet zo goedkoop als wij gedacht hadden, maar in vergelijking met Chili wel een stuk aantrekkelijker voor de portemonnee! Openbaar vervoer is prima in beide landen.

Wij zijn overigens vanuit Calama (bezoek daar de kopermijn!) naar Santiago gevlogen. De stad Santiago vonden we niks, maar ja... we wilden naar Paaseiland... . Valparaiso is dan weer wel een heel leuk plaatsje maar drie uur bussen van Santiago. Aanrader!

O, en tussen Potosi en Sucre rijdt een bus met een treinonderstel over een haast vergeten rails. Klinkt heel toeristisch, is het dus juist absoluut niet!!! Geweldige ervaring!!! Rijdt maar 3x per week heen en weer en is vooral bedoelt om de mensen die in de huizen/dorpjes langs de spoorrails wonen van vervoer te voorzien. Auto's kunnen daar niet of heel moeilijk komen.
Het duurt wel 2x zo lang dan de gewone bus, maar goed... dan heb je ook wat!

...ik blijf typen...sorry! ;-)
8 jaar geleden
·
#19889
Ha Anne!

Geweldig die tips!!
Vooral die voor de tickets naar Paaseiland is echt een gouden tip zeg! We gaan kijken, voor goedkopere tickets op de chileense site van LAN.
We hebben natuurlijk nog tijd genoeg, maar de voorpret zit bij mij ook in een stuk voorbeiding.
Heb boeken van de bieb gehaald, er komt nl in juni een nieuwe LP Bolivia uit, en dan koop ik die liever straks.
We willen eerst Bolivia doen, en daarna idd via Tupiza of Uyuni door naar San Pedro de Atacama en dan een bus naar Santiago.
Ik dacht voor Paaseiland eigenlijk te gaan slapen op camping Mininoa. Dat is een combi van een camping en een hostel. Ze hebben ook triple rooms, heel betaalbaar plm 15 euro pp per nacht of zo.
We kunnen daar dan ook zelf koken, wel zo mooi voor het budget. Ik las dat veel dingen daar nl 4x zo duur zijn als op het vaste land. En waarschijnlijk ook gezellig voor onze dochter, meer leeftijdgenoten tussen de backpackers op de camping.
Wij passen ons wel aan!

Jullie zijn dus net terug ! Super zeg!
Heb je daar ook een auto gehuurd op Paaseiland, of alles met de fiets gedaan? (het eiland schijnt zich uitstekend te lenen om te fietsen las ik ergens)
Hebben jullie ook een reiswebsite bijgehouden?

Goh en wat leuk die bus/trein van Potosí naar Sucre! Gaan we ons in verdiepen. In Bolivia veel met de bus gedaan lees ik? Lees daar wisselende verhalen over, over die Flotas die ook 's nachts reizen, over mensen die bestolen werden.
Hebben jullie ergens negatieve ervaringen gehad, of steden bezocht waar je je onveilig voelde?

Alvast ontzettend bedankt voor alle tips!
8 jaar geleden
·
#19890
Hoi Lianne,
Tickets naar Bolivia zijn idd duur maar het reizen binnen Bolivia is goedkoop. Het meeste gaat per bus, er zijn verschillende klasses per bus, als je de duurste klasse neemt betaal je nog geen 8 euro per persoon voor een reis van 8 uur in een redelijk luxe bus.
Er zijn heel veel busmaatschappijen die meerdere keren per dag rijden, net als hier de treinen tussen grote steden zeg maar. Je hoeft er bijna niet van te voren te boeken.
Er zijn ook binnenlandse vluchten die zijn rond de 50 euro, deze kan je het beste lokaal boeken. Is ook een beetje als een treinverbinding dus ver van te voren boeken is niet nodig.
Al een idee wat je wil gaan doen in Bolivia?
8 jaar geleden
·
#19891
Hoi Roxanne,

Je we willen starten in La Paz, en van daaruit de Most Dangerous Road af gaan fietsen met een tourtje.
Verder willen we een uitstap maken naar het Titicaca meer en eventueel overnachten in Copacobana of Isla del Sol.
La Paz bekijken, en indien (lees betaalbaar)daar een tourtje/ticket boeken naar Rurrenabaque, in het Boliviaanse amazone gebied. Daar een tocht in de pampas ondernemen en krokodillen, vogels, dolfijnen, barracudas, piranas, en capibara's gaan zien!

Verder naar Sucre, en Potosí. Via Uyuni een tocht van 4d/3 nachten door de Salar de Uyuni doen.
Bij San Pedro de Atacama de grens over. Daar nog wat geisers en de Maanvallei bekijken en dan de nachtbus naar Santiago nemen. Daar zit onze dochter dan voor een half jaar.
We willen haar dan enkele dagen meenemen naar Paaseiland. En we willen Santiago en Valparaiso bekijken.
We hebben een maand de tijd, en we houden niet slow travel. Langzaam reizen en daardoor meer zien, geen gejaag.
De bussen en tickets koop ik dus beter daar begrijp ik.

Waarschijnlijk wordt het een retourtje Santiago met een enkeltje Santiago- La Paz, dat lijkt me het meest logisch en het voordeligst. Je moet dan wel Santiago-Lima-La Paz want rechtstreeks kan ik niets vinden.
8 jaar geleden
·
#19892
Hoi Lianne,
Sorry voor de late reactie! Blijkbaar heb ik dat reageren alleen maar in mijn hoofd gedaan en niet daadwerkelijk.... .

Wij hebben op Paaseiland twee dagen een auto gehuurd en ja, alles kan ook op de fiets zo je wilt. Genoeg mensen die dat doen. Er is ook een dame die elektrische fietsen verhuurd, maar wij kozen even voor luxe en hebben dus gekozen voor een auto (wat ook goedkoper is dan twee elektrische fietsen, maar wel duurder dan gewone fietsen).

Dat je gaat voor een camping om de redenen die je noemt snap ik heel goed, leuk voor jullie dochter ook!

De prijzen op Paaseiland vond ik alles meevallen. Ja, het is niet het goedkoopste land geweest op onze route, maar ZO erg was het nu ook weer niet! Lekker je groenten vers kopen bij de dames en heren die vanuit hun truck iedere ochtend verkopen in de hoofdstraat (je vindt het vanzelf).

Wij hebben in Bolivia inderdaad alles met de bus gedaan, we hebben geen enkele negatieve ervaring daarmee gehad. Ga gerust, van te voren boeken is inderdaad niet nodig. Weet wel dat op sommige plaatsen je niet een paar keer per dag kan, maar enkel met een nachtbus. Betaal die paar euro die ze extra vragen voor een stoel die full cama kan (180 graden) dan kan je languit liggen en heerlijk slapen!

Ik zie dat je een nachtbus van San Pedro naar Santiago wilt nemen. Wij hebben daar niet voor gekozen omdat je dan minimaal 20 uur in de bus zit, wij hebben gevlogen van Calama (uurtje van San Pedro met de bus) naar Santiago. Ik boekte die tickets super last minute en moest dus best wat betalen, maar was alsnog maar iets van 70 dollar pp kwijt, goed te doen, niet? Enfin, ter overweging. Verder klinkt je route super leuk!

Copacabana is niet echt een stadje waar je perse moet overnachten, het was leuk en relaxt, maar na een uurtje of wat hadden wij het ook al wel gezien. De volgende ochtend dus de boot naar het noorden van Isla del Sol genomen, op het gemakje naar het zuiden gelopen en daar een hostel gezocht. Volgende ochtend weer bootje retour vanuit het zuiden en met de bus door naar La Paz. Als je dat op een dag wilt doen moet je doorstappen, dat gaat prima, maar wij hadden daar met een net 3 jarig kind geen zin in.

Ja, we hebben een reisblog bijgehouden, maar dat staat niet openbaar. Als je geïnteresseerd bent stuur me dan een privebericht, dan stuur ik de link en het wachtwoord naar je toe. Let wel op! Ik ben lang van stof en het is van bijna vijf maanden ;-) .
8 jaar geleden
·
#19893
Let op als je start in La Paz dat het erg hoog ligt. Je moet echt acclimatiseren. Is niet een ideale stad om te beginnen met je reis, grote kans op hoogteziekte.
De fietstocht is echt tof, zeker een aanrader, daarna wel spierpijn.
Idd wat je zegt er zijn volgens mij ook geen rechtstreekse vluchten van santiago naar La Paz.
Neem de tijd en kijk vooral goed naar de hoogtes. Ook in Salar de Uyuni is het redelijk hoog in vergelijking, kan zeker last geven. Je voelt je duizelig, alsof je geen conditie hebt en kortademig. Je doet dan ook niet zo veel op een dag dus idd langzaam reizen is een goede instelling.
7 jaar geleden
·
#19894
Update: we hebben onze tickets een tijdje geleden al gekocht voor 624 euro pp van Brussel naar Santiago. Met overstappen, maar goede aansluitingen. We vliegen via Madrid met Iberia en LAN (Chile). Wij vinden dit een prima prijs.
De aansluitende vlucht nog niet geboekt, maar die is niet zo duur, plm 125 euro enkele reis. van Santiago naar La Paz. Je gaat dan via Lima en het duurt best lang dat laatste traject. Maar goed het is maar een enkele reis, dus maakt niet uit.

Voor de rest moeten we nog een indeling maken.
De tickets naar Paaseiland ook nog niet gekocht, ik wacht tot ze nog wat goedkoper worden....
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!