zaterdag 16 mei 2015
  3 Replies
  3.7K Visits
  Subscribe
Begin volgend jaar willen we met onze 2 meiden (dan 4 en 1,5) naar Australië gaan. In een week of zes willen we met de auto reizen (waarschijnlijk van Melbourne naarBrisbane). Omdat we de kosten een beetje binnen de perken willen houden vraag ik me af wat betaalbare accomodaties zijn. Ik vraag me af of er campings zijn waar basic cabins te huur zijn? Zijn hier ketens van? Heeft iemand hier tips over?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18491
Goedkoopst is om te gaan kamperen en je eigen tent mee te nemen of kampeeruitrusting te huren. Wij vonden de meeste cabines nog erg duur, 80 euro was zeer gebruikelijk. Als je in NP gaat kamperen ben je soms al met 15 euro klaar. Maar je moet dan wel van Basic en kamperen houden. Het ligt ook aan de periode want soms is het te koud of veel te warm om in een tent te slapen. Wij wisselden meestal af. Soms cabines en soms onze eigen tent. Dit deden we al toen onze dochter 10 maanden was, maar wij zijn kamperen gewend.

Groeten Carolien
8 jaar geleden
·
#18492
Bij de Big4 keten vind je cabins in verschillende prijsklassen. Je kan normaal online per camping terugvinden wat ze ongeveer kosten. Maar goedkoop is het niet.
Op onze reis waren er quasi op alle campings cabins te huur. Dus het zou geen probleem mogen zijn om ze te vinden, maar als je in het hoogseizoen reist, dan kan je ze best op voorhand reserveren. En het hoogseizoen is ook behoorlijk duur.

Wij zijn dit voorjaar van Melbourne naar Brisbane gereisd met onze 3 kinderen (1, 3 en 5 jaar oud), maar dan met een camper. Dus als je vragen hebt over de route of andere dingen, laat maar iets weten!

Onze voorkeur bij onze reizen (1x Nieuw-Zeeland en 2x Australië) ging telkens uit naar het reizen met een camper. Ook de kinderen vonden dat geweldig, ze hadden altijd hun eigen plekje om te slapen. En je moet niet altijd in en uitpakken. Maar dat is natuurlijk ieder zijn persoonlijke voorkeur.
Wij vonden het wel fijn om wat af te wisselen tussen de campings met wat meer faciliteiten (zwembad, springkussen, ...) en de bush campings in de nationale parken. Er zijn ook gratis campgrounds te vinden, dat is het allergoedkoopste :-).

Rondreizen met een tent, daar zou ik niet direct voor kiezen als je jongen kinderen hebt. Maar ook dat is persoonlijke voorkeur. Tijdens onze reizen binnen Europa kamperen we ook altijd, maar blijven we een aantal dagen op dezelfde locatie. Terwijl we in Australië altijd maar 1 of 2 nachten op een locatie blijven. En het in en uitpakken vind ik niet zo fijn.

Nog veel plezier met de voorbereidingen en als je nog meer wil laten, geef dan maar een seintje!
8 jaar geleden
·
#18493
Hoi,
Cabine op campings zijn inderdaad prima als je niet in een tent wil. Wij hadden geen zin in slepen van kampeerspullen omdat we op diverse plekken zijn niet 6 wkn lang dezelfde auto of camper. Wij slapen in cabins en in YHA. Deze laatste zit op veel plekken in Australië en is erg leuk met kinderen. Momenteel verblijven we in Katoomba in een YHA. Zelfs ochtends brood toasten en afwassen etc.. groot feest. Grote keukens en woonkamers, ruimte zat voor de kinderen.
Cabins zijn fijn op campings maar toch niet je eigen kampeerspullen meenemen.. We vliegen maandag naar Uluru en daar zitten we 4 nachten in een cabin op een camping terwijl t winter is.. Koud s nachts, ook hier in de blue mountains, maar altijd kachel aanwezig!
Veel plezier met plannen!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!