woensdag 02 maart 2016
  10 Replies
  4.9K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Ik heb van iemand gehoord dat je op dit moment niet kunt skypen of Whats appen vanuit Marokkko. Weet iemand of dit waar is? En weet iemand dan een goedkoop alternatief om contact te onderhouden met Nederland? Misschien een goedkope belkaart...

Alvast bedankt voor jullie tips!
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20422
Is dat zo? Ik vertrek volgende week naar Marokko.....
8 jaar geleden
·
#20423
Het was afgelopen weekend in het nieuws dat veel Marokkanen boos waren over het feit dat de drie grootste telecombedrijven/providers deze voorzieningen hebben geblokkeerd. Ze hebben dit gedaan omdat te veel mensen op deze manier gratis bellen en ze daardoor te weinig verdienen aan telefonie...
8 jaar geleden
·
#20424
Ik had het ook nog even nagekeken en zag dat je wel kan wattsappen maar niet met watsapp kan bellen, skypen zou ook niet kunnen.
Misschien dat FaceTime wel werkt en anders ga ik maar gewoon wattsappen met man en kids, mocht dat nou ook niet lukken dan heb ik wel echt vakantie natuurlijk :)
8 jaar geleden
·
#20425
Haha, dat is waar! Maar het is in ieder geval al heel fijn dat we wel kunnen Whats appen. Ik zag het niet zitten om een week lang helemaal geen contact te hebben. Het bellen zal vast en zeker erg duur zijn!
8 jaar geleden
·
#20426
Ik heb er nog eens overnagedacht maar als je toch gewoon zou skypen oid via de WiFi dan wordt er toch helemaal geen telefoonprovider bij betrokken? Dan zou het toch gewoon moeten werken? Anders gebruik ik toch gewoon mijn ipad.
8 jaar geleden
·
#20427
Maar die internetprovider die je dan gebruikt kan dat skypen blokkeren.
8 jaar geleden
·
#20428
Ja klopt maar ze hebben het over 3G en 4G, kijk.

De drie Marokkaanse telecommunicatiebedrijven worden ervan verdacht telefonische oproepen via apps te hebben geblokkeerd. De informatie werd niet officieel bevestigd.
Uit de vele berichten op sociale media blijkt dat telefoonoproepen via apps zoals Whatsapp, Viber en Skype via 3G en 4G internetverbindingen, sinds enkele dagen niet meer mogelijk zijn. Enkel de oproepen zijn geblokkeerd, berichten of foto’s versturen kan nog wel.
Maroc Telecom, Meditel en Inwi weigeren momenteel op de informatie te reageren, ondanks de vele vragen op hun Twitter en Facebookpagina’s.
Het is niet de eerste keer dat dergelijke apps in Marokko worden geblokkeerd. Een tweetal jaar geleden had Itissalat Al Maghrib gedurende meerdere weken Viber geblokkeerd. Nog twee jaar eerder had de groep hetzelfde gedaan met Skype. Beide keren kwam de groep door de vele klachten terug op zijn besluit.
Het Marokkaans staatsagentschap voor telecommunicatie ANRT had ons toen uitgelegd dat de telecommunicatiebedrijven het recht hadden om deze apps te blokkeren. De apps moeten namelijk een licentie hebben voor de commerciële exploitatie van VoIP-telefonie.
8 jaar geleden
·
#20429
Oke... wel vreemd dat dit allemaal zo kan. Maar goed, we zullen zien volgende week!
Voorheen ook wel eens via Gmail videocontact gehad, dus dat valt ook nog te proberen.
Maar niemand weet of er in Marokko een goedkope telefoonkaart te krijgen is?
8 jaar geleden
·
#20430
Hier een berichtje van mij uit het warme Marrakech, ti's hier echt heerlijk, 's avonds wel een vestje nodig maar overdag perfect zo rond de 25/27 graden.
Skypen en bellen via de watsapp lukt dus inderdaad niet, FaceTime gaat wel en je kan verder wel gewoon appen en foto's verzenden via watsapp, is dus prima te doen.
Wij gaan er nog een paar dagen van genieten :)
8 jaar geleden
·
#20431
Ha! De bel problematiek van Marokko staat toevallig vandaag pagina groot in de krant maar er gaat niets boven een live-verslag!!

Goed te lezen dat jullie het daar heerlijk hebben.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!