1. Sharon
 2. Verlof en Leerplicht
 3. dinsdag 10 juli 2012
 4.  Abonneer via e-mail
28 Oktober vertrekken wij voor 5 weken naar Nieuw Zeeland. Toen wij de reis boekten zat onze dochter nog niet op school, (januari geboekt, februari 4 jaar geworden) en had toen dus zoiets van: Ach, ze is niet leerplichtig dus we gaan lekker nu het nog kan.
Inmiddels gaat ze dus naar school en heeft het er wel heel erg naar haar zin. Ze is zelfs boos dat het vakantie is en dat de school dicht is. ''Is de school écht dicht?????''
Ik zit eigenlijk dus met een dubbel gevoel. De reis is uiteraard al geboekt en we kunnen niet meer terug, maar ik vind het ergens toch jammer voor mijn dochter dat ze niet naar school kan en dat ze daar dan dingen mist. Natuurlijk, ik snap heus wel dat ze op reis dingen leert die ze op school echt niet zo leren, maar toch blijft dit gevoel een beetje knagen. Is dit herkenbaar?

Groetjes Sharon.
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Sharon
Heel herkenbaar! Toen het idee van onze reis ontstond was onze oudste nog geen 4, maar tegen de tijd dat we vertrokken ging ze inmiddels al een half jaar naar school en had het daar heel erg naar haar zin.
Ik dacht voordat we op reis gingen ook soms dat het zielig voor haar was om haar uit de schoolomgeving te halen (waar ze inmiddels net gewend was en ze het zo leuk vond) en voelde me af en toe schuldig daarover.
De eerste week van onze reis had Novi het vaak over haar vriendinnetjes, dan maakte ze een tekening en daar maakte ik een foto van en die mailden we dan naar een vriendinnetje met een berichtje erbij. Na een week werd dit al stukken minder en ze ging als vanzelf mee in het nieuwe ritme met alle nieuwe belevenissen. Tegen de tijd dat we weer terug gingen (na 10 weken) en wij het meer over thuis/werk/school hadden ging het bij haar ook weer meer leven en had ze weer heel veel zin om naar school te gaan. Nu zijn we alweer een aantal maanden thuis en gaat ze weer met net zo veel plezier naar school (ook zo'n kind dat in het weekend en de vakanties het liefst gewoon naar school wil ;-)
Groet, Kiki
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
wij hebben ook een dochter van die leeftijd(4.5), en hoewel zij helemaal anders reageert(maakt haar allemaal niet uit waar ze naartoe gaat, alles is goed: kamp, school, vakantie...), merk ik wel dat het vooral het "niet kunnen vatten" van waar we naar toe gaan en "hoelang" dat bij haar voor onzekerheid zorgt.
zou het daar ook niet mee te maken kunnen hebben? school kent ze, voelt heel veilig, "op vakantie", nog zo ver, hoelang nog, nog 4dagen mama? nee meid, nog 100dagen, dat snapt Jen echt helemaal niet, en dan negeert ze ons volledig als we wéér over onze reis beginnen. te abstract.

ik heb haar nu een aantal tijdschriften over Azie(daar gaan wij heen) gegeven, waar ze plaatjes mag uitknippen van dingen die ze graag wil doen, en dan maken we er samen een collage van, dat lijkt mij veel bevattelijker, ze zegt nu dat ze naar "de prinsessen" en de "kastelen" gaat, en op de olifant gaat rijden... dat maakt het veiliger voor haar heb ik de indruk?

groetjes

joke
zonder kids: Latijns-Amerika, Egypte, libanon, Syrie, thailand, PHP,...
met kids: Europa, Marokko, Tunesie, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisie, Singapore, Nieuw-Zeeland, Indonesie, Filippijnen
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met dit gevoel. Voor mijn dochter is het ook echt nog te ver weg. Ze denkt, omdat het nu vakantie is en iedereen weggaat, wij ook nu weggaan.... Helaas moeten we nog tot eind oktober wachten. Ik heb alleen verteld dat we heeeeel lang moeten vliegen en dat we naar nieuw Zeeland gaan. De rest komt in oktober wel.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!