dinsdag 08 december 2009
  27 Replies
  9.4K Visits
  Subscribe
Hallo,

Iemand ervaring met de bedtent Deryan?

Ben aan het twijfelen een deryan peuter versie aanschaffen of een bedtent Deryan?

Groetjes
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6452
Hoi Kelly

Wij hebben voor onze dochter een Deryan gehad (die overigens heel goed beviel). Ik zou de peutermaat nemen. Daar heb je gewoon langer plezier van en je kindje heeft er ook meer ruimte in. Mocht je het bijgeleverde slaapzakje te groot vinden (als je dat al gebruiken gaat bij tropische temperaturen), dan kun je altijd zelf een klein laken/slaapzakje maken tot ze wel groot genoeg zijn voor het slaapzakje.
Wij hebben het tentje in peuterformaat voor onze dochter gekocht toen ze anderhalf was en ze gebruikte toen ook al het slaapzakje. Ging prima!

Succes met het maken van een keuze!

Annemieke
14 jaar geleden
·
#6453
Hoi Kelly,

Ik geloof dat elders op het forum een keer deze bedtent besproken is. Het lijkt mij handig als je het langer gebruiken wilt, nadeel is dat je dan wel altijd een extra bed nodig hebt, terwijl je met een peutervariant ook een 2-persoonskamer kan boeken en tentje erbij in zetten.

Groet,

Chila
14 jaar geleden
·
#6454
Ok ik zal straks eens kijken als ik er iets van terug vind op de site.

Wij hebben de babyversie liggen maar ik vrees tegen juni wel goed te klein zal zijn. Daarom de vraag peuterversie of bedtent.
Zoals je zegt je moet al telkens drie bedden hebben....

Groetjes
14 jaar geleden
·
#6455
Ik had je vraag niet goed gelezen Kelly. Dacht dat je het had over de keus tussen peutertent of babytent! Maar dan nog zou ik voor de peutertent kiezen. Mijn dochtertje kon er t/m haar 4e nog in liggen (en ze is bovengemiddeld lang voor haar leeftijd). Daarna kunnen ze toch ook in een gewoon bed slapen?
14 jaar geleden
·
#6456
Ja inderdaad Mathis nu 2j en half slaapt in een groot bed, maar ik denk aan de muggen vb in Thailand.

Wij zullen een peuterversie kopen, dan hoeven we niet telkens drie bedden te hebben in de kamer.

Groetjes
14 jaar geleden
·
#6457
Hoi,

Wij vinden het een ideaal ding.. het matrasje gebruikten we in het vliegtuig zodat een kind op de grond kan slapen (tis best koud op de grond) en je kan een 2 persoons kamer nemen en je kind op de kamer nemen. We hadden er naar Thailand 2 mee, een peuter versie voor Lieuwe die was toen 2,5 jaar en een baby versie voor Meine, die was toen 1 jaar geworden.
Naar Afrika nemen we er nu 1tje mee.. als 't net even slecht uitkomt leggen we er gewoon 1tje even een nacht tussenin.. Meer omdat we nu verwachten het bedje minder nodig te hebben.

Ook tuis is het trouwens een fijn ding, makkelijk meenemen en leuk om in te spelen!

Groetjes!
14 jaar geleden
·
#6458
Hallo,

Zijn jullie er al uit of je een Deryan meenemen? Wij hebben er een alleen onze kleine man vindt het helemaal niks meer. Aan de ene kant wil ik hem meenemen aan de andere kant ben ik bang dat hij er niet in wil en we daarom voor niets met dat ding lopen slepen. Maar wel een goede tip om in ieder geval het matrasje op de grond in het vliegtuig te leggen.

Ben benieuwd wat jullie nu gaan doen, wel of niet een Deryan.

Groetjes
Danielle
14 jaar geleden
·
#6459
Bij ons gaat hij opnieuw mee, nu wel de peuterversie. Wij hadden die 2 jaar geleden ook mee, en moet zeggen hij heeft er altijd in geslapen, hij vond het super dat hij ook een leuk bedje had. Hij wou er thuis ook niet in!

Nu gaat hij terug mee, eerste avond gewoon doorboeren, en de andere avonden gaan vanzelf bij Mathis toch!

Veel succes!

Groetjes
14 jaar geleden
·
#6460
Hoi,

wij hebben ook de peuterversie gekocht en ik vroeg me af, wat jullie als lakentje gebruiken, als de grote slaapzaak niet in ligt. Die willen wij niet mee nemen (te warm), maar ik vind het ook niet zo lekker, als Max direct op de grond van het tentje ligt...

Hoor graag jullie tipps!

Groeten,
Anja
14 jaar geleden
·
#6461
Hey,

Wij nemen het slaapzakje ook niet mee, mijn schoonma maakt van een gewoon laken een lakenzakje voor Mathis op zijn grote. Zo ligt hij in een lakentje en niet direct op het matrasje.

Groetjes
14 jaar geleden
·
#6462
Wij hebben de Deryan travel cot peuter voor onze zoon van 2,5 jaar en de Deryan bedtent voor onze zoon van 5 jaar.
We vonden het zonde om nu nog een 2e travelcot aan te schaffen, omdat onze oudste zoon er bijna niet meer in past. Daarom kozen we vorig jaar voor de bedtent.
We boeken daarom wel 3 persoonskamers, zodat onze oudste in een groot bed slaapt en vanwege de muggen gebruiken we dan voor hem de bedtent. En onze jongste slaapt dan gewoon in de travelcot.

Het matrasje van de travel cot leggen we in de travel cot en niet onderin. En dan doen we daar een ledikant hoeslakentje (120x60cm) omheen (van jersey) en een gewoon ledikantlakentje om onder te liggen en dat werkt bij ons prima.

Groetjes, Diana
14 jaar geleden
·
#6463
Hoi Diana,

maak je dan de matras nog op de een of andere manier vast? Aan de klittebanden? Mijn zoon is "vrij actief" en ik ben bang dat die in de loop van de nacht onder het matrasje terecht komt...

Groeten,
Anja
14 jaar geleden
·
#6464
Hoi Anja,

Wij hebben nu nog het opblaasbare matras met pomp, ik weet niet of dit matras zwaarder is dan het selfinflatable matrasje. Ik maak het matras niet vast aan de onderkant van de travelcot en volgens mij moeten kindjes wel heel beweeglijk zijn om dan onder het matras terecht te komen?

Maar, misschien is het bij het selfinflatable matrasje wel anders, ik durf het (nog) niet te zeggen. Sorry.

Groetjes, Diana
14 jaar geleden
·
#6465
Hallo Anja,

Bij ons is dat nog nooit gebeurd. Ook wij hadden zo'n hoeslakentje mee en dat matrasje ligt dan best vast. Ik had als dekentje een hele dunne grote trappelzak mee, waar onze jongste zoon soms bloot in lag maar dan had ik zekerheid dat hij 's nachts niet helemaal bloot zou liggen.
14 jaar geleden
·
#6466
Hoi,

bedankt voor jullie reacties! Geruststellend, dat het zo maar werkt. Ik was gewoon even aan het denken gezet, omdat ze het matrasje bij deryan in een appart vak hadden en ik dacht dat er best wel een reden voor moest zijn. Ik ga het gewoon uitproberen en jullie horen het wel of Max het eertse kindje wordt, dat onder de matras terecht komt... ;o)

Groeten,
Anja
14 jaar geleden
·
#6467
hoi anja,
waarom neem je de slaapzak niet mee met een katoenen lakentje?
kan ze op de slaapzak liggen met het lakentje over zich heen
ligt ze toch zacht en niet te warm
groetjes
Linda
14 jaar geleden
·
#6468
Wij zijn op dit moment op pad met 2x Deryan Travelcot Peuter. Kids zijn 3,5 en 13 maanden, en dat gaat prima.

Wij hebben de luchtbedjes gewoon los in het bed liggen, met een matrashoesje van een ledikantje er overheen. Dat past perfect, bovendien hoeven we dan ook niet met de slaapzakjes te slepen. Ze passen zelfs met 2 stuks in één zak.

Ondanks dat de jongste nogal een draaier is 's nachts en ze regelmatig naast haar matrasje ligt te slapen (is hier in Indonesië niet zo'n probleem), is ze nog nooit onder het matras beland, snap dan ook nog steeds niet waarom je het luchtbedje onder in het bedje zou moeten stoppen.

Wij hebben het luchtbedje ook in het vliegtuig gebruikt als matras op de grond, de jongste heeft geslapen als een roosje!
14 jaar geleden
·
#6469
Hoi allemaal,

bedankt voor jullie reacties. Ik ga gewoon jullie advies volgen en een hoesje rond de matras doen en zoontje in een slaapzak. had waarschijnlijk nooit hierover nagedacht als ze niet zo'n rare constructie met een eigen vakje hadden gekozen...

Groeten,
Anja
14 jaar geleden
·
#6470
hallo allemaal,
ik heb hem net mee gehad voor 4 maanden reizen, beide kindjes (net 3 en 4,5) hebben er goed in geslapen, de Deryan tent. Ik heb er zelf nu 1 over (mag je overnemen) want tot 4,5 jaar gaat maar mijn zoontje gaat er nu niet meer in passen, 1.15 meter is hij hoor. Ik vond het ook werken (TIP hier gehad) om de opblaasbodem erin te leggen met een hoeslakentje (stretch) eromheen en een lakenzakje mee om in te slapen, warm zat. Vorig jaar waren we in Mexico en had ik dit allemaal niet verzonnen, veel te warm voor de kiddo's, pff, ze sliepen toen op een badlaken. Ik zou als ik ruimte over had, had ik een molton meegenomen die ik met klittenband (plakken ofzo)op de matras zou bevestigen tegen het zweten...maar airco werkt ook.

Dus DOEN die tent, en als je er 1 nodig hebt...kijk op marktplaats hier op de site, staat hij.

Ohja niemand lag bij mij ooit onder het matrasje, hihi.

groetjes Marjan
14 jaar geleden
·
#6471
hoi

Ik zit ook te denken wat mee te nemen voor volgend jaar (5 maanden ZO Azie op de fiets) voor zoon van dan net geen/net wel 4.
Ik vind de deryan tentjes best zwaar eigenlijk en niet zo handig qua inpakvorm. We hebben het babytentje veel gebruikt (en gebruiken het begin mei nog steeds voor zoon van nu bijna 3 bij het kamperen), maar als je met een rugzak reist zit ie al bijna halfvol met dat ding. Ik neem aan dat de peutertent het zelfde systeem heeft?
Ook vind ik de peutertent best zwaar met 3 kg.

Ik ben dus op zoek naar alternatieven.
De deryan bedtent lijkt me wel wat, maar ik kan geen gewicht en pakmaat vinden, dus ik heb deryan gemaild (vandaag pas dus nog geen antwoord).

verder kwam ik deze tegen, van careplus.
maar 1,5 kilo, lichtgewicht matje erin of een matras van het hotel erin, ben je voor 2 kilo klaar.
Iemand deze wel eens gezien of ervaring ermee?
Voordeel is ook dat ie geïmpregneerd is.

Nog andere ideeën?
http://www.careplus.nl/uploads/images/shop/164_2.jpg
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!